Als anys 80, fa vint-i-molts anys, buscant pebrassos per la serra, el tio Pere el fontí anava dient-nos el nom de moltes de les plantes que ens eixien al pas i algunes de les aplicacions medicinals o usos. Aquella eixida em va picar la curiositat sobre la vida vegetal que ens envolta i a la qual prestem tan poca atenció. Ens agrada veure-ho tot verd, admirem les flors, però d'una manera molt superficial. A poc que ens parem i ens fixem en qualsevol planta descobrirem un món fantàstic. I amb ajuda de la tècnica, que permet veure coses extremadament petites, podem admirar un univers superb.
Si donem un xicotet passeig, prop del poble, quantes plantes som capaços d'identificar? Hi haurà qui dirà: i per a què vull conèixer-les? I tindrà raó. Podem viure tota la vida sense conèixer el món que ens envolta. Però haurem passat la vida perdent-nos les coses més belles que aquest meravellós planeta pot oferir-nos.
Un exemple del que vos dic el tingueu en la foto d'aquesta reseda (Reseda phyteuma L.) que vaig fotografiar al Campello. La planta no alçava més de 10 cm de terra, i les flors no arribaven al cinc mil·límetres, però al enfocar-la amb l'objectiu de la càmera vaig descobrir l'originalitat i bellesa de la seua estructura.
Per a veure més... Menuda Natura
Hola Manel, benvingut al bloc.
ResponEliminaNo sabem si t'ho varem comentar però com que vols que aquesta siga una secció regular al bloc, et preguem que publiques únicament els divendres, així evitarem acumulació d'entrades amb altres col·laboradors.
Gràcies!
Molt bona foto. Benvinguda siga aquesta secció!!
ResponEliminaPreciosa flor es molt bonica i rara.
ResponEliminaEnhorabona per aquesta nova secció!!!
D'acord, i gràcies a vosaltres per donar als valladins l'oportunitat de mostrar els seus treballs
ResponEliminaQuanta raó hi ha en el que dius: no mirar, ni tindre curiositat per coneixer el nostre entorn, les coses xicotetes, les plantes, els animalets (les aus i imatges de la natura que ens mostren Verde Oscuro), les pedres (quan mirem els algeps de la Salaella amb un lupa al·lucinem!), les particulars dites i refranys, la meteorologia de l'entorn més proper, les persones que han sigut significatives en la vida de valladines i valladins, els racons que Kike ens fa mirar cada setmana; ens deixa més pobres com persones i com poble.
ResponEliminaMoltes gràcies per compartir amb nosaltres el teu coneixement. El bloc és un entorn generòs, cal que el cuidem i li aportem per a que seguixca siguent un espai de convivència i d'aprenentatge.