Us recomane una iniciativa que m'ha semblat ben interessant. Es tracta de Mercat local de Barcelona una iniciativa de distribució de productes ecològics, artesans i de proximitat, mitjançant un portal web.
Molt didàctic el calendari dels productes, a hores d'ara que hem oblidat que els productes del camp tenen temporada.
Hauríem de tindre ben presents els costs mediambientals dels transports, no sols els econòmics. Per això em sembla tan important menjar el que es produïx al nostre entorn.
Seria genial que sorgiren iniciatives similars a la nostra terra, veritat?
Que tingueu una bona setmana, sense por i amb alegria.
diumenge, 27 de gener del 2013
3 comentaris:
EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.
Gràcies per opinar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Gràcies per la recomanació Marina. Aquesta és una proposta que ja va sorgir durant la xarrada promoguda per l'Assemblea de Joves de Vallada MENJAR SA. Una xarrada que va estar molt be i a la que sols van assistir 3 persones del poble (a banda dels membres de l'Assemblea.
ResponEliminaA mi també m'agradaria recomanar els següents links, relacionats més amb el consum responsable:
GROWNIES, per a l'intercanvi de roba i accessoris de bebes i xiquets xicotets (http://grownies.com/) També, per cert, el llibre: Bebé a coste cero.
I aquest vídeo-explicatiu sobre el CONSUM RESPONSABLE: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P1gYxoDRfF4
Fa poc vaig estar en unes jornades a Carrícola (la Vall d'Albaida) un poble amb 87 habitants, on l'Ajuntament organitza els diumenges un mercat amb productes majoritàriament locals (els productes s'etiqueten per Km) i tots de producció ecològica.
ResponEliminahttp://www.carricola.es/es/content/mercat-de-carr-cola
L'Ajuntament, a més a més posa en contacte a propietaris de terres que ja no les treballen, molts d'ells gent major que no pot fer ni pagar per mantindre els bancals en ús, amb gent interessada en conrear-les, sols es demana que siga amb mètodes ecològics, els productes després es venen al mercat local. També hi tenien una línia semblant per a cases deshabitades.
Els propietaris obtenen el benefici de tindre els bancals nets, els llauradors de disposar de terres i ingressos, l'Ajuntament evitar la despoblació, i els consumidors accedir a productes de qualitat i proximitat.
Quants bancals hi ha erms a Vallada, i quantes cases tancades?
Llisc les vostres aportacions i em venen al cap unes altres experiències que conec, com el mercat de llauradors de Godella, impulsada com la de Carrícola per l'ajuntament (gràcies Paco!); la iniciativa de fabricar cervesa artesanal al nostre poble (què està boníssima, per cert!); el portal Els Alforins, al qual venen productes de la zona principalment vins; alguna cosa sobe una cooperativa de consum d'Ontinyent; el que ha penjat Eduardo d'una jornada a Moixent sobre l'aprofitament de la biomassa...
ResponEliminaM'entra un no sé què de pensar si el nostre poble no haurà assumit que l'única possibilitat de mantindre's viu és eixe turisme, massa vegades depredador del medi, o l'economia submergida, en la qual tinguem tan llarga tradició.
Enhorabona a l'Assemblea de Joves per la iniciativa que explica Kike (moltes gràcies)!!
Haurem d'estar ahí, cada vegada sembla més evident que el mon està en un procés de canvi de paradigma i que el creixement econòmic no tornarà a ser la cura de tots els mals.