diumenge, 1 de maig del 2011

Activitats culturals a l'Alcudia de Crespins.



Des del dimarts 3 de maig fins el divendres 6: EXPOSICIÓ SOBRE LA VIDA I L’OBRA DE L’ESCRIPTOR “ENRIC VALOR”, PATROCINADA PER L’ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA.

L’horari de visites serà, des del dimarts 3 fins el divendres 6, de 18:30 a 20:00 hores.

Dijous, 5 de maig: CONFERÈNCIA SOBRE L’ESCRIPTOR ENRIC VALOR I VIVES, A CÀRREC DE L’ACADÈMIC HONORAT ROS.

Aquesta conferència tindrà lloc a la Sala Generalitat, a les 19:30 hores.
Honorat Ros i Pardo (Vinalesa, 1940) és un mestre i promotor de la llengua al País Valencià Membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a les seccions de lexicografia, assessorament lingüístic, onomàstica i foment de l'ús del valencià. També és llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu activisme pel valencià el porten a participar de manera activa en el moviment unitari de mestres del País Valencià a partir del qual es va constituir el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià
(STE-PV), que va reivindicar de manera capdavantera, des de 1976, la incorporació del valencià a l'ensenyament. Així, Ros i Pardo s'integra a l'equip tècnic de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, en aquell aleshores governada pel PSPV, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat com el de coordinador per a l'ensenyament del valencià (1983-1985), director del Programa d'Ensenyament del Valencià (1985-1987), cap del Gabinet d'Ús del Valencià (1987-1991), cap de l'Àrea de Coordinació Lingüística de la Direcció General de Política Lingüística (1991-1992) i cap del Servei d'Ús Oficial i Acreditació de Coneixements del Valencià (1992-1997). També va ser un dels impulsors i redactors de la Llei d’üs i Ensenyament del Valencià (1982).

Dissabte, 7 de maig: ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS LITERARIS “ENRIC VALOR” DE NARRATIVA I “ANTONI FERRER” DE POESIA 2011

A les 20 hores. Amb l’actuació de la Coral Polifònica “Scholapiarum Cantores”. A continuació es lliuraran els premis de narrativa “Enric Valor” i de poesia “Antoni Ferrer”.

En acabant hem reservat una sala al RESTAURANT “LA GAVINA” de Canals per compartir taula i conversa amb els guanyadors. Si esteu interessats en vindre, podeu fer la vostra reserva del dimarts 26 d’abril fins el dimarts, 3 de maig, al carrer Cervantes, 34 de l’Alcúdia de Crespins, on podreu arreplegar els tiquets fent un pagament previ de 15 euros per persona. El menú consisteix en entrants de: amanida de marisc, pernil i formatge, creïlles braves i pa amb tomàquet. Un plat únic de llomello amb salsa de bolets i postres, beguda i cafè.

Divendres, 13 de maig: CLUB DE LECTURA, AMB “EL MATÍ I ALTRES CONTES”

A les 19 hores, a l’Escola d’Adults de l’Alcúdia de Crespins, parlarem al voltant del llibre de contes col•lectius, “El matí i altres contes”, selecció dels finalistes participants al 14è Premi literari TINET que organitza l’ajuntament de Tarragona. Comptarem amb dos dels escriptors participants, un d’ells, Vicent Enric Belda, autor de diversos llibres i dues vegades guanyador del premi de narrativa juvenil que convoca l’editorial Bromera i l’ajuntament d’Alzira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.