dimecres, 25 de maig del 2011

Avui parlarem dels drets humans

Valladacity pot ser una ferramenta molt bona per a millorar la convivència i les inquietuds del nostre poble. Per una altra banda, també pot ser una eina que ens enfronte les unes amb les altres, més encara si es pot.
Sóc una xica amb moltes inquietuds, i totes elles em fam créixer com a persona. Moltes vegades llisc comentaris que fonamenten, que uns són més sabuts que altres per tindre estudis. Tinc una llicenciatura, un màster i alguns crèdits d'una diplomatura. Creeu-me quan dic, que açò no és el que hem fa ser una persona més crítica que un altra, ni em fa sabedora de tots el problemes que envolten la nostra societat. La persona més crítica que conec es el meu iaio, i ell no ha tingut l'oportunitat ni d'anar a l'escola. 
No em considere millor ni pitjor que cap altra persona, i açò és una qualitat que deuríem de tenir totes doncs:

- És necessari escoltar per a saber
- És necessari viure per a conèixer
- És necessari respectar per a ser respectat

Aquestos 3 pilars, són els pilars en els quals fonamente la meua vida.
En Vallada, ja fa anys que estic molt desil·lusionada. No per l'alcalde, sinó per la gent. La gent som la que hem de decidir que classe de política volem, Vallada es caracteritza pels seus aires de xuleria i fanfarroneria que crespa la convivència veïnal.

Com tota alcaldessa que estiga al capdavant d'un poble, Fernando a fet coses bones i coses roïnes, s'ha equivocat en moltes maneres i a encertat en altres.
En la política no es tracta de criticar per criticar, es tracta de valorar, conèixer i saber fer critiques fonamentades i constructives, que duguen a un debat real sobre els problemes que hi puguem trobar en la seua pràctica.
Quan parle de la política del meu poble, em limite a contemplar la feina que fan les persones, independentment de les seues ideologies, la manera de tractar amb les persones (tan majors, com menuts), la proximitat amb els ciutadans, les iniciatives per millorar la convivència...

Si tinguera que parlar de la gent de dretes basant-me en el seu ideari, més d'una mala paraula se m'escaparia, perquè desenvolupen una política que s'allunya molt d'aconseguir la igualtat proclamada en la declaració dels drets humans. Ara no tractaré aquest tema, però, ficaré un exemple per a que no es diga que parle per parlar.
Aprofitant l'última acció duta a terme en una de les organitzacions en les que col·labore, el passat 15 de maig, va ser el dia de la LGTBIfòbia. La política del PP, no aprova la diversitat sexual i menysprea a aquelles relacions entre persones del mateix sexe. Aquest fet és molt greu, ocorre en altres estats opressors (i no crec que haja de ser cosa de l'estat Espanyol). És una cosa intolerable.

Per sort, no jutge a la gent del meu poble per l'ideari del PP, la valore individualment com a persona. Molts dels meus familiar són de dretes però, la majoria són apolítics, sols busquen el millor per a la família, sense adonar-se'n que fer política domina les nostres vides.
Que mentre un partit polític diga que avortar es roí, totes les persones que per les circumstàncies que siguen ho facen, seran rebutjades.
Que mentre un partit polític, no veja que la condició sexual d'una persona és lliure, les relacions homosexuals seguiran sent objecte de burla.
Que mentre es destinen més diners a promocionar una ciutat, que a l'educació, la sanitat i l'ajuda a persones dependents (tot junt), es seguirà veient com a la cosa més normal del món:

“tot per al poble però, sense el poble”

Estic segura de que Vallada necessita un canvi. Ja no d'alcaldia, de maneres.
He treballat per a l'ajuntament molts anys, i quan dic que no se m'ha tractat bé, ho dic amb tot el coneixement que es pot tindre. He tingut que lluitar pels meus drets, m'han volgut fer creure que m'havien fet el favor de donar-me feina, quan la seua obligació era tindre treballadors que desenvoluparen eixa feina, he estat cobrant 4'70€ l'hora, han hagut vegades que cotitzava com si treballara a mitja jornada quan treballava a jornada completa...

Vallada necessita un canvi d'aires, un canvi de fer política.
Hi ha que ser crítica, a l'igual que he sigut crítica amb el partit actual, ho seguiré sent amb el partit que governe ara. No deixaré passar cap ni una, de les actuacions que puguen ficar en perill la nostra integritat com a persones.
Per això, des de l'experiència que m'aporta el carrer. Vos convide a RESPECTAR, a ser CRÍTICS i a fer entre tots un debat CONSTRUCTIU, on el que més predomine siga el seny i les opinions fonamentades.
Ara, a continuació presente 7 articles de la declaració dels drets humans que en aquest bloc es violen en molta continuïtat. Amb el desig de que la situació de Vallada, i de Valladacity canvie:

“Sols el poble, fa el poble”
Article 1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.
Article 2
Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i de totes les llibertats que aquesta declaració proclama, sense cap distinció de raça, de color, de sexe, de llengua, de religió, d'opinió pública o d'altra mena, d'origen nacional o social, de fortuna, de naixement o de qualsevol altra classe. Hom no farà tampoc cap distinció fonamentada en l'estatus polític, administratiu i internacional del país o territori del qual depengui jurídicament la persona, tant si es tracta d'un país o territori independent, com si està sota la tutela, encara que no sigui autònom o que estigui sotmès a qualsevol limitació de sobirania.
Article 12
Ningú no serà objecte d'intromissions arbitràries en la seva vida privada ni en la de la seva família, en el seu domicili ni en la seva correspondència, ni d'atemptats contra la seva fama o reputació. Tota persona té dret a la protecció de la llei contra aquestes intromissions o aquests atemptats.
Article 18
Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret comporta la llibertat de canviar de religió o de convicció i la de manifestar-les individualment o en comú, en públic i en privat, mitjançant l'ensenyament, la predicació, el culte i l'acompliment de ritus.
Article 19
Tot individu té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions i el de cercar, rebre o difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà d'expressió i sense consideració de fronteres.
Article 30 Cap disposició d'aquesta declaració no pot ésser interpretada en el sentit que un estat, un grup o un individu tinguin dret a lliurar-se a una activitat o a cometre un acte encaminat a la destrucció dels drets i les llibertats que s'hi enuncien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.