dimecres, 4 de maig del 2011

L'elecció d'un poble

Estos dies tenim al poble remogut, i desgraciadament sembla que l'odi augmenta a mesura que s'apropa el periode electoral.
Hi ha molta mala llet, d'una banda i de l'altra, i ara també de l'altra i l'altra (hi han quatre partits). Hi ha hagut mala llet a l'hora d'insultar a candidats, a familiars de candidats i, fins i tot, a gent que la rumorologia situava com a candidats. Hi ha hagut molta mala llet en l'esquerra i en la dreta, en el mig i cap a dins. Massa.
Crec que hem de començar a pensar que en este poble no en som tants, que la majoria ens coneixem, que la majoria volem el millor per al poble, i que els candidats dels diferents partits, segurament, també volen el millor per al poble. Els del PP, els del PSOE, els d'AIPV i els de CV. Estic segur que un bon grapat d'ells estan convençuts que els valors que defensen son positius, i que des dels seus punts de vista poden aportar el millor per al poble.
Està clar, d'una altra banda, que també hi han molts motius per a la crítica, actuacions poc democràtiques per part d'alguns, i que en política el ciutadà té l'obligació de criticar. I per a poder fer-ho existeixen, afortunadament, plataformes com esta de Valladacity, en la que tots, diguen el que diguen, poden escriure. El que no escriu és perquè no vol.
Però hem de pensar que quan critiquem personalment a algú podem fer-li molt de mal, que eixe algú és algú com nosaltres, que viu al poble i que, potser, pensa d'una altra manera. Si fem públics defectes, vicis, errades del passat, situacions familiars... o calumniem, difonem insidies, mentides, desgràcies o el que siga, hem de pensar que
li podem estar fent molt de mal a persones i families. I que segurament, clar que si, eixes persones tenen defectes, coses de les que penedir-se, desgràcies familiars o altres misèries. Com la majoria de nosaltres, també dels que insulteu, dels que difameu, dels que aboneu el blog de mala llet.

O no?

Internet ens ha donat la possibilitat de manifestar el que pensem als que, en el passat, no podiem fer-ho. I ens dona la possibilitat de fer-ho, també, des de l'anonimat. Benvingut siga Internet i benvingut siga l'anonimat. Molts no parlarien si haguera d'apareixer el seu nom (per por), i és molt positiu que tots puguen aportar el que siga també des de l'anonimat. (També El Cid, o el Curial e Guelfa, son anònims). Però l'anonimat no ens ha de fer perdre la perspectiva del que som: persones. I d'on vivim: en un poble.
En este poble viu prou gent, la majoria amb bona voluntat, amb els seus defectes però amb bona voluntat. I hi ha gent que pensa d'una manera i gent que pensa d'una altra manera. Però tots som valladins i volem el millor per a Vallada.
Fa poc va faltar la mare de l'alcalde, ara està malament la sogra d'una altra candidata, i així acabarem tots. Tots. Els uns i el altres. Crec que ens hauria de fer pensar una miqueta, ja que hem de viure tots junts, i no cal fer més mal del necessari. Que al final tot torna en contra de tots.
Després de les eleccions vindrà l'estiu, i les festes, i els moros. I espere que ningú, ningú, haja de lamentar el periode electoral i les eleccions, i que ningú s'haja de penedir de viure en un poble democràtic. Pitjor hem estat.
Que cada ú vote a qui crega millor, que tots puguem dir el que pensem, que tots opinem i fem públiques les nostres idees, que tots intentem fer millor al nostre poble.
Però per a fer això, espere que no li fem mal a ningú.

I que passem bones festes, i bons anys, tots junts.

3 comentaris:

  1. Bon dia a totes i a tots.

    M'acaben de cridar per dir-me que el meu nom apareixia, de nou, en els comentaris d'una entrada de este blog.

    Senyor anònim, vull dir-li que Daniel Tormo no perd el seu temps en "xiquillades". Daniel Tormo treballa i, com és autònom, ara pot permetre's, mentre es fa un cafenet que s'acaba de demanar, respondre-li des del Carrer La Nau de València. On treballa alguns dies.

    Daniel Tormo dona la cara, ací la té vosté, i si vosté la vol donar Daniel Tormo estaria molt content de raonar un ratet amb vosté, cara a cara.

    Jo no perd el temps en tonteries, tinc massa faena, i en ma vida se m'ocurriria fer una tonteria com la que ha fet l'autor d'esta entrada, de posar la cara de l'alcalde en una botella. Em pareix de molt mal gust i (en aixó et done la raó) molt infantil. Com moltes de les gilipollades que alguns posen per ací per malparlar de tercers.

    M'uneix una llarga amistat amb la familia de l'alcalde, i amb la familia de Mª José. I un respecte i una estima per les dos families. Al fill de Mª José (si és al "Joan" al qui et referixes) no el veig tot el que voldria perquè es trenca els cuernos treballant a un restorant de València moltes hores i molts dies. El vaig vore estes pasques en el poble, un ratet, i pel que em va dir ni sap que existix este blog.

    D'altra banda vull dir-te (vaig a parlar-te de tú, anònim) que Daniel Tormo està empadronat en el Carrer Russafa de València, i que per tant no vota en el poble, ni sap molt com va enguany la política del poble, (Un dia se'm va ocurrir preguntar ací qui es presentava i es va montar la marimorena). I ja no ho he tornat a preguntar.

    Com molts valladins que vivim fora, entre a este blog de vegades, per curiositat i per sentir-me una miqueta prop del poble, al que no puc anar quasi mai. Per motus laborals, clar està. No per ganes, que en tinc moltes.

    Crec que tots els que s'atrevixen a posar ací noms propis per injuriar s'ho haurien de pensar una miqueta. Vallada és un poble xicotet, i se li pot fer molt de mal a la gent posant gilipollades per ací. A mi me l'acabes de fer, amb molta mala llet, atribuint-me un comentari que res té a veure amb mi.

    D'altra banda la Injúria (el que tú acabes de fer) és un delicte, i m'alegre molt que Carolina, la filla de l'alcalde, s'atrevira a denunciar a qui la va injuriar. Alguns altres també podrien haver-ho fet. En contra del que sembla, és molt fàcil per a la policia saber qui ha escrit un comentari "anònim". Però tranquil que no vaig a denunciar-te, anònim.

    Jo no entre a este blog per insultar a ningú, i si alguna volta he escrit amb algun seudònim ha sigut per intentar que no s'insulte. Com comprendràs, Sr anònim, en les poques voltes que vaig al poble, només em faltava buscar-me enemics i mals rolls fent el tarambana en un blog virtual.

    M'he posat les mans al cap més d'una vegada quan he vist alguns dels comentaris que hi ha per ací, de gent "d'esquerra" i de gent "de dreta", comentaris que han ixit de caps amb orelles més altes que el campanar, de burros que son.


    L'únic que he fet estos dies passats relacionat amb Vallada ha sigut (parlant amb alguns regidors del govern local) intentar portar una obra de teatre gratuïta per a Vallada, "La vida es sueño" de Calderón, feta per una bona companyia de Madrid i pagada pel Ministeri.

    L'obra es faria en Agost, jo ni estaria (estaré de gira), ni tinc cap altre interés que el de que es faça, perquè pense que és bo per al meu poble.

    Eixa és la única "xiquillada" que he estat fent estos dies relacionada en el poble.

    I eixe és el meu estil.

    Gràcies a Valladacity per permetre que tots aquells que vulguen puguen opinar.

    Salutacions,

    Daniel Tormo

    ResponElimina
  2. Hola a tots,

    Veig que s'ha llevat una entrada en la que algú creia que "feia gràcia" amb una burla infantil sobre l'alcalde.

    En ella un "anònim" deia que l'entrada devia ser obra "de Daniel Tormo o Joan que fan xiquillades" i jo vull fer pública la meua resposta.

    Com que esta entrada de Sauroson està relacionada amb tot això dels insults, he copiat ací dalt la meua resposta a l'"anònim"

    ResponElimina
  3. A la gent li agrada donar per suposades moltes coses. De vegades afegint tronquets d'ací i d'allà a base de mentides i suposicions fan una foguera i acaben cremant a algun innocent, sense anar més lluny a mí m'acusareu de roder i balafiador... només per suposcions.
    Per cert, estaria molt bé que es fera l'obra de teatre al poble.
    Salut per a tots!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.