divendres, 30 de març del 2012

Resposta al full d'AIPV: text de la intervenció de la portaveu del Grup Socialista, Mª José Tortosa, al Ple del 27 de març

El 5 de març de 2012, el sr. Vicente Perales, en nom d’AIPV, va trencar unilateralment el pacte de govern que havia firmat amb el PSPV-PSOE de Vallada, pel qual es comprometia davant de notari a ser alcalde els dos primers anys de la present legislatura, deixant l’alcaldia de Vallada en mans dels socialistes a partir de juny de 2013.

Un pacte que venia a recollir la demanda de canvi d’un sector majoritari del poble de Vallada, que en les eleccions municipals de 2011 havien deixat en minoria els gestors municipals del PP que havien governat –i de quina manera!- el poble al llarg de 24 anys.

Un pacte que culminava tot el treball conjunt dut a terme pels socialistes i l’“independent” Vicente Perales. Efectivament, al llarg dels quatre anys anteriors, el sr. Perales va treballar sense cap problema amb el grup socialista, va fer ús dels nostres mitjans, va utilitzar els nostres recursos materials i humans, es va servir del nostre assessorament, etc. I no va manifestar mai ni la més mínima objecció ni discrepància. Ben al contrari, es va dedicar a “vendre” la idea que el canvi era necessari, que la gestió municipaldel PP de Vallada i del sr. Giner havia sigut terrorífica i que calia governar amb ètica, al servei del poble, per damunt dels interessos personals. I les diferències amb el PP semblaven insalvables. I així es va presentar a l’electorat del poble de Vallada.

Fins i tot, en la mateixa campanya va utilitzar els recursos dels socialistes, ja que gràcies a nosaltres va poder presentar la seua llista. Se’n recorda, sr. Perales?

Segons vosté, “fue un pacto más moral que político”.
Ara entenem que l’endemà de les eleccions ja estigueren vostés dos dubtant si pactar amb el PP o amb el PSOE, donada l'“oferta inmejorable” que els havia fet el PP, oferta que volem recordar i fer saber al poble: era donar-li l’Alcaldia al sr. Perales els 4 anys i 3 llocs de treball per a la seua família. Un pacte que ja diu molt de qui l’oferia. Però era massa violent acceptar-ho, tenint en compte allò ocorregut en els 4 anys en l’oposició. Efectivament, l’anterior alcalde Fernando Giner i els mateixos regidors populars amb els quals ha fet ara un nou pacte, l’atacaven, l’humiliaven i el vilipendiaven sense descans: es poden llegir en les actes dels plens i en els fulls d’informació municipal repartits al poble, tots els improperis i insults que li han dedicat, quan el PP no es cansava de repetir que a Vicent Perales només el movia el rancor i l’odi. Se’n recorda, sr. Perales?

¿Com afirma vosté que “las Administraciones” en mans del PP tancaran les portes a l’Ajuntament de Vallada en cas de no governar el PP? Això és una acusació molt greu. ¿O vol donar a entendre que la Generalitat i el Govern de Madrid actuen il·legalment, castigant els ajuntaments que no són del PP? Les portes les tanquen els deutes de 25 milions d’euros i la ruïna total en què van deixar el nostre poble.

¿Com s'estima més governar amb els causants del desastre que tenim a l’Ajuntament que amb un grup de gent del qual l’única causa greu que trau (després de quasi 9 mesos formant part de l’equip de govern) és la possibilitat –segons vosté- que un regidor socialista puga passar al grup mixt i pactar amb el PP? En cap moment va existir eixa posibilitat. En el moment de la dimissió del regidor al qual vosté fa referència, vam reconduir ràpidament la situació. Per tant, ni el nostre partit ni el grup va demanar la dimissió del regidor, una vegada aclarits els motius de la renúncia a les delegacions, motivats per l’actitud del sr. Alcalde, que el desautoritzava públicament i l’ignorava en les competències de les seues delegacions. Tot són excuses, perquè no hi ha cap justificació.

Cal recordar que el PP també li havia oferit un pacte al PSOE, tal com consta en els fulls informatius. I mira per on, els socialistes no el vam acceptar. Ni ens movia l’interés de tindre l’alcaldia a tota costa, ni era ètic pactar amb els causants del caos. Per tant, l’únic que és evident és la seua traïció a la confiança de canvi dipositada pel poble i l’incompliment de la paraula donada i refrendada davant el notari.

Quan parla de discrepàncies, busca i rebusca (el soterrar del pare de D. Àngel, el sopar dels jubilats, la col·laboració de Serra Grossa en la recuperació de la dansà de Vallada…), que són autèntiques tonteries.

¡El sopar dels jubilats! ¿Com pot tindre encara eixe mos, quan va ser vosté el qui va exposar que no aniria per ser encara el president de l’altra associació i va indicar que cada membre fera el que creguera? Nosaltres vam entendre que, com a membres de govern de l’Ajuntament, havíem d’acceptar la invitació d’un col·lectiu de valladins i no fer cap distinció; encara més quan la nostra intenció, des de sempre, ha sigut la d’unir els jubilats. Vosté ho sabia perfectament i mai m'ha permés entrar en eixe tema. Per cert, ¿a quin sopar de jubilats anirà vosté enguany, sr. Perales?

Respecte del tema del conserge: que quede clar que al conserge va ser vosté el qui li va reduir la jornada. Nosaltres sempre hem defensat la seua utilitat i axí ho vam manifestar al Consell Escolar Municipal. ¿Es això el que li va caure malament, sr. Perales? Jo pense que quan una decissió no és la correcta, sempre hi hà la possibilitat de poder rectificar-la. En el Consell Escolar Municipal, tan sols em vaig oferir a tornar a plantejar el tema en Junta de Govern per intentar arreglar-ho.

Respecte del tanatori, l’únic que demanava és que constara en el plec de condicions que es respectara la quota de400 € per als veïns del poble, que era la mateixa quota que l’Ajuntament cobrava abans de la privatització per evitar cap augment de la dita quota.

Serra Grossa és una entitat cultural que va col·laborar dessinteressadament organitzant i participant en les danses. Tan sols hauria d’anomenar-la vosté per agrair- li-ho, encara que mai se li ha donat cap subvenció. També altres entitats han col·laborat, per exemple en la cavalcada dels Reis. Això no és polititzar les festes, sinó que és obrir-se i donar participació al poble.

Mai hem volgut tirar tots els empleats que procedien del PP. Allò que sempre hem defensat és que s’ofertaren eixos llocs de treball d’interinitat en convocatòries públiques i amb les corresponents bases, per tal que s’hi poguera presentar qualsevol persona.

Discrepàncies n’hi han hagut moltes més i molt més importants. Perquè vosté, Vicente Perales, des del primer moment, ha intentat fer-li la vida impossible als integrants del Grup Socialista perquè s’avorriren i se n’anaren. El sr. Perales no ha sabut treballar mai en equip, no ha sabut compartir les decisions; ens assabentàvem de moltes coses, quan ja estaven fetes. Tan sols volia la nostra aprovació. No ha intentat mai cohesionar el grup, ni que treballarem agust. Mai una paraula de recolzament, mai una paraula d’agraïment… No comptava amb nosaltres en reunions en les quals es tractaven temes importants de l’economia de l’Ajuntament, ni tampoc en temes relacionats amb Valpark... Vosté no considerava important donar compte de les seues regidories.

A la fi, evidentment, la discrepància més gran que hem tingut és que, per a nosaltres, allò més important és el poble i cal gravar-lo el menys possible donades les circumstàncies; mentre que vosté s’ha cansat de dir-nos que ens oblidem del poble i que mirem pels interessos de l’Ajuntament. Per a nosaltres, Sr.Perales, els interessos de l’Ajuntament i els del poble, van lligats.

Així i tot, era necessari aguantar, la situació a l’Ajuntament és molt greu i els socialistes, conscients d’ això, hem hagut d’acceptar actuacions molt difícils d’encaixar amb la nostra ideologia

En resum, el que vol vosté és manar, però no governar.

I ho hem AGUANTAT tot, conscients de la gravíssima situació municipal. Perquè hem demostrat que per damunt de la ideologia està el poble. I el poble està arruïnat, sr. Perales, gràcies als seus socis d’ara.

Així, sr. exmilitar -en quin lloc deixa l’honor que se li presumeix a un militar-, vosté admet, sense dir-ho, que les discrepàncies amb el PP són menors. Per tant, per a vosté no tenen importància qüestions com: governar de manera caciquil el poble, sembrar el poble d’enemistats i de pors, governar arruïnant l’economia del poble, incentivant només el treball enxufat, no fer res per promoure la indústria i l’economia local, endeutar l’Ajuntament “només” amb uns 25 milions d’euros…

Però, a la fi, Sr. Perales, té raó: ara està amb els qui fan i pensen com vosté. Efectivament, Vicent Perales i Agustí s’havien equivocat de companys. A vostés no els importa tant els problemes anteriors com les discrepàncies puntuals que hi han hagut. Ara estàn amb els seus: anteposant els interessos particulars per damunt dels del poble. Això sí, Vicent Perales ha aconseguit ser alcalde els quatre anys.

Tinguen un poc més de vergonya i no confessen públicament allò que afirmen en el seu escrit: “en cualquier Equipo de Gobierno de España, siempre se está a lo que dice su Alcalde la mayoría de las veces, menos en Vallada”. La frase no té desperdici, aflora la “vena” que tenien amagada i deixa al descobert quins són el seus principis. Li recordem que aixó era propi de quan els Alcaldes eren posats pel Governador Civil, i que la Constitució Espanyola es va aprovar enl’any 1978. A més a més, els recordem que açò del colp d’Estat que hem patit els valladins, ja ho coneixem. I això que “siempre se está a lo que dice su Alcalde” està en la línia dels qui han afonat el poble i no saben, ni volen saber, què és la democràcia.

SENSE CANVIAR CAP CIRCUMSTÀNCIA ENTRE JUNY DEL 2011 I MARÇ DEL 2012, HA TRENCAT UN PACTE DAVANT NOTARI I DAVANT DE TOT EL POBLE. ELPOBLE DE VALLADA NO ES MEREIX TINDRE UN MENTIDER, UN POCAVERGONYA I UN ANTIDEMÒCRATA AL SEU FRONT. TAMPOC NO ES MEREIX QUE ELS QUI L’HAN AFONAT TORNEN A GOVERNAR-LO EN CONTRA DE LA DECISIÓ DE CANVI DE LA MAJORIA DELS VALLADINS.

Per tant, li agrairia que ens contestara a les següents preguntes:
  • Ja que és vosté afiliat al PP, ¿quan suprimirà AIPV?
  • ¿Ja ho sap tota la gent que l’ha votat o com de moment, com que no hi han eleccions, això es una cosa secundària?
  • ¿Vallada es mereix que el represente una persona que diu QUE EL POBLE LI LA BUFA?
Vallada, 27 de març de 2012


Grup Socialista Municipal a l’Ajuntament de Vallada

5 comentaris:

  1. Un gran escrit... inclus suau per a tot el que se li pot dir a aquest alcalde

    ResponElimina
  2. Jo vaig estar al ple del dimarts passat, sabeu que va contestar a tot açò Perales?, res. Eixa era la paraula que eixía de la seua boca "res, baaaa..". Quant Mª José duia dos esbosses llegides, Perales ja estava mirant el rellotge. Després va intervindre el senyor Agustí. Aquest va lleguir el que era practicament el mateix escrit repartit per AIPV i per cert també publicat en aquest bloc. Adduïa Agustí que no volía traure aquestes questions al ple perque eren temes molt personals, així com altres temes que es mencionen en el seu discurs, pero que la cadena de insults rebuts cap a la persona seua i del seu company i "mentor", el duien a tindre que defendres fent-ho public molt al seu pesar. Fins ací els arriba, no el pareix prou public senyor Agustí, repartir-ho per tot el poble i que estigua publicat en internet, es ha dir en aquest bloc t'han d'esquerres com va insinuar el senyor Ramón Vila. Per un altra part era prou significatiu el silenci del sector pro-PP en el ple, están allí per vore "que hay de lo mio". No es moment per mirarse el melic, es moment per a estar tots junts i traure al poble d'aquesta situació, jo els diria que puc entendrels, de deveres, però crec que hi ha ja molt poc on rascar. Per cert, a ma casa ja no arriben els escrits de AIPV i del PP, sort que tenim ValladaCity, no? senyor Ramón Vila.

    ResponElimina
  3. Impressionant Mª Jose !!!

    Si tinguera una mica de moral i dignitat el sr. Alcalde el dilluns presentaria la dimissió.

    Enhorabona PSOE.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies al grup socialista per explicar-ho tan bé! La gent pot estar d'acors o no, però està molt ben dit i s'entén perfectament
    al primer comentari, dir-li que no és "suau", això és diu parlar clar i ras. A mi les persones que s'expliquen de manera clara i sense romanços em donen confiança, a tu no?
    els que repartixen paperets enredrats, els que necessiten marejar al personal i calumniar, mal assunt!

    ResponElimina
  5. Una explicació clara, contundent, correcta, com és María José, que pot mirar a tot el mon a la cara i estar ben orgullosa del seu treball a l'ajuntament.
    Que no ens oblidem del que ha passat, que no ens compren per menys de res! Recordeu-vos-en.
    Ens mereixem una alcaldesa com ella, digna, treballadora, dialogant, i un equip de govern capacitat, que no ens menyspreue com ciutadania i com persones.
    Nosaltres també som dignes!!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.