dissabte, 24 de març del 2012

#PrimaveraValladina: Inicis, motius i intencions.

Moltes són les persones que poc a poc han anat assabentant-se de la manifestació convocada demà dissabte 24 de març, a les 12h del migdia, en la Plaça Major del poble.
La naturalesa d'aquesta manifestació, la forma en la que ha sorgit i ha anat prenent forma poc a poc mitjançant comentaris i entrades, ha fet que molts de vosaltres, no teniu molt clar qui l'ha convocada, quin són els motius i què es pretén amb ella.
Aquesta entrada pretén esclarir tots els dubtes i resumir-la per tal d'evitar falses opinions aixina com malicioses intencions de boicotejar-la o llevar-li la importància què es mereix.

En primer lloc cal dir, per ficar-vos en situació, que fa més de 60 anys que al nostre poble no es manifestava la gent lliurement, sense cap bandera, en contra d'un acte d'injustícia i en defensa de l'ètica, la moral i l'honor. Això va ser als anys 50, en defensa del metge Don Eloy. Segur que molts vells encara ho recorden. Fixeu-vos be: 60 anys tragant actes d'injustícia, 60 anys de queixes en silenci, de ràbia continguda, de tragar, tragar i tragar... de por.

Aquesta manifestació és el resultat d'un cúmul de circumstàncies, de situacions i sobre tot d'actuacions injustes viscudes al nostre poble. El nostre bloc ha sigut l'eina què l'ha ajudat a nàixer, a créixer i a que prenguera forma, però vosaltres sou els creadors, els convocants i els que l'aneu a fer realitat demà.

Ara bé, com tots sabeu també, el detonant ha sigut l'última actuació protagonitzada per Vicente Perales, alcalde del nostre poble, en la què ha demostrat ser un mentider, un home dictador, sense cap mirament, sense vergonya, sense honor ni paraula... i sobre tot sense principis. Un home que ens ha deixat amb el "què seria si..." als llavis.

Els que anem a la manifestació anem per dir-li a tots que NO, que no volem personatges així al nostre ajuntament, ni ara, ni mai més. No volem personatges d'aquest tipus què ens representen. Estem indignats, farts de tanta gentola al governant-nos, al nostre ajuntament i al  nostre País. Però sobre tot anem per dir que no, que NO TENIM POR, que ja no ens importa cap amenaça, cap extorsió, res que podeu oferir-nos a canvi, per què per fi hem vist on duen els camins què ens oferiu: a un poble bonic, però servil, sumís callat i mort... un ou de pasqua florit per dins.


Així que resumint:
  • Qui convoca la manifestació? El indignats de Vallada.
  • Qui anirà? Aquells què tinguen el valor de fer-ho i creguen que la lluita es guanya al carrer, no al bar o tancats a casa.
  • Què es pretén? Mostrar la indignació col·lectiva front aquells que ens governen, i en concret contra Vicente Perales.

Articles relacionats per ficar-se al dia:



20 comentaris:

  1. A Vicente Galiana, y Vallada City:
    Estoy asombrado de la hipocresía de algunos que se denominan indignados, y que como en el tema de la concentración están actuando con tan poca dignidad. Lo digo porque, Vallada City,que en realidad ha sido la promotora de la concentración, se está aprovechando de la página Web del Ayuntamiento de Vallada, dado que en la Web del Consistorio, tiene un LINK a su página, y que pone "Este blog, no es partidario de ningún movimiento político" (por cierto, escrito en un perfecto castellano). Si tan malo es el Ayuntamiento, tendrías que eliminar vosotros mismos, ese LINK de entrada al blog de Vallada City, ya que parece ser el "blog oficial del Ayuntamiento", al ser el único que se ha permitido acceder mediante LINK, como si no existieram otros blogs o páginas web valladinas. A mi entender, el Ayuntamiento, tiene en su Web, una especie de Caballo de Troya, ya que permite que se le ataque justa o injustamente, desde su misma Web.

    ResponElimina
  2. Solo decir, que no he visto ninguna persona de las lista de Vicente Perales !! Que fuerte...

    ResponElimina
  3. Un valladi sense partidisme24 de març del 2012, a les 15:22

    La convocatoria ha sigut un fracas. No podía ser d'atra manera.
    Reflexioneu.
    La mayoría del nostre poble, esta representada en l'actual equip de govern.
    La expresio democrática en les passades eleccions va ser i es molt clara.

    ResponElimina
  4. Tens raó,Maria B no se molt be el motiu,pero tots sabem que no estan d'acord en el pacte que ha trencat Vicent Perales .
    Sera por.....

    ResponElimina
  5. Teniu rao Maria B i una veina del poble. Jo no se si sera por o "mesinfotisme"... La veritat es que ha acudit prou gent, encara que no tota, perque la major part del poble son de parlar molt en casa, al bar, etc, etc i despres a l'hora de la veritat no fer res. A la gent de Vallada encara li falta un espentonet, uns per que obriguen els ulls i altres la llevar-los eixa por.

    ResponElimina
  6. D'acord en el resultat de la convocatoria -un fracas sense paliatius- els autodenominats indignats han resultat ser "quatre gats".
    L'esquerra mes radical que no te el recolzament del poble.
    I no vingueu en bovades en torn a la por. L'unica por la tenen al odi i al resavi dels que ni saben guanyar, ni pedre.
    Huí l' ajuntament representa a la majoria que no volia ni a María José , ni als socialistes .
    Esta majoria es molt mes democrática .

    ResponElimina
  7. Un membre de la llista24 de març del 2012, a les 23:18

    A María B dir-li que si no havia ningu de la llista de Perales Per. Algo será .
    No creus ?

    ResponElimina
  8. Si analitzem el que va passar ahir al poble de vallada, arribarem a la conclusió de importancia del fet historic, algo que no s´havia produït mai,açó ha de ser un punt d´inflecció i d´alguna manera eixir d´aquest adormilament en el que està el poble. El silenci s´acabat ara no n´hi ha marxa enrrere.Així que un fracàs la CONCENTRACIÓ,ja, ja ,ja, un rotund exit. Enhorabona poble de Vallada. Salut i força.

    ResponElimina
  9. Ahir es va produir un fet historic al poble que ha de marcar un punt d´inflecció i ha de ser l´inici d´un nou temps que acabe en aquest adormilament en el que estem instal.lats tots.Respecte als comentaris del fracás de la CONCENTRACIÓ he de dir que JA,JA,JA, això és el que voldria algú que havera passat.Enhorabona al poble per aquest acte de civisme i de llibertat d´expressió.Salut i força. el mussol del bancalet(dixit)

    ResponElimina
  10. Molt be, seguiu tancant els ulls davant de la realitat. Si voleu que un fracas siga un exit, Puix be, un gran exit.
    Aneu de victoria en victoria, fins a la derrota final!
    Sense autocritica , on anem?

    ResponElimina
  11. Un fet historic ?
    Arre aca !
    Fa falta estar segos .

    ResponElimina
  12. Votant de Perales, Com que un fracàs?¿?¿ Que estaves ahí per voreu?¿? I si estaves, fes el favor d'anar a l'oftalmóleg perque et fa un poc de falta.
    Pacogtor, estic amb tu, es hora de que el poble desperte, pero de deveres.

    ResponElimina
  13. nosócradical,sóc natural25 de març del 2012, a les 17:37

    hola!
    Ahir vaig anar a la "moguda ixa de la plaça", com va dir una amiga meua. No sóc de cap de partit, encara que uns em cauen bé i altres mal, això és natural, no?
    Vaig anar encara que ixe home a mi no m'ha decepcionat, el pacte era raret d'entrada. La democràcia seria que governe el pp, llista més votada, i que tots els que no han guanyat (psoe i perales) foren l'oposició i controlaren el que fa o dixa de fer el pp. Però mira què raro, ixos va i pacten. Val. Van al notari i firmen. Ala, ja ho tenen: alcalde el candidat menys votat, olé democràcia!
    Jo no ho entenc, però ahí ho tens. I va i un dia va i el sr alcalde diu que torna amb el pp! I per què no dimitix simplement i passa l'alcaldia al pp directament? Per què ha de continuar un senyor que no complix quan dóna la paraula?? Per això vaig anar a la concentració, per a dir que no m'apanya gens, que pa això val més el pp i que no havera marejat al psoe ni als votants en general. I m'alegre d'anar, vaig parlar i escoltar a molta gent normal i corrent, res de radical, senyor votant de Perales, no marege, que pa marejar el patracol que han dut per les cases vostés. Menuda explicació posar pel mig hasta l'enterro del pare del retor, que, mira, jop no crec en déu, però Ángel és una bellíssima persona que no deuria ni nomenar, perque un bon alcalde està atent a les persones del poble i s'entera i si pot va, o no va, però no utilitza això pa marejar. Ah, i serragrossa per què? perquè ha llegit Ricard el manifest? i si arriba a ser un oculista hauria dit que no portava les ulleres? si haguera segut un fuster que no casen bé les portes de l'anjuntament??
    Maremeua, per què maregeu tant? Si voleu que la gent ho entenga digueu la veritat: no hauria d'haver-se fet el pacte, això seria democràcia real i no lo que teniem ni tampoc serà lo que tindrem. I que conste que no em cauen gens bé els peperets valladins. Em pense que encara hi haurà més canvis.
    Vol que l'entenguen senyor Perales? Explique que vostè vol manar i que sap com aconseguir-ho, i diga quina oferta li ha fet el pp, a lo millor, si vol repartir els beneficis amb tots els treballaors que no tenen faena, igual li agrada a la gent, igual l'entenen i tot i la pròxima concentració resulta que és un homenatge a l'alcalde que estimava la gent del seu poble.
    Mentrestant, com vosté ja veig que li agrada llegir en castellà li dic un verset:
    "ese papel insultante que tú enviado me has
    ahora lo tengo delante, pero pronto lo tendré detrás"

    PD: a valladacity, el montage de passatemps de perales el trobe completament fora de lloc. Em pareix vergonyós. Jo el llevaria, perquè una cosa es dir les coses i altra deformar la cara de la gent. Lo que siga siga, i respecte la persona de Vicent, encara que NO entenc què està fent amb el poble que l'havia cregut. Ja dic que no era el meu cas, però solidaritat i empatia és lo que fa falta, no? crec que respecte també
    Gràcies al blog per deixar-nos opinar!!!!

    ResponElimina
  14. tot aço es un circo.Me pareix molt be el manifestarse, el que ha fet el Senyor Perales (si li se pot dir senyor) es un circo. Este home savia molt be el que feia quant va pactar amb el PSOE, ho tenia molt be estudiat.De la unica forma que trauriem algo es si a les pròximes votacions les urnes es quedaren vuides.
    Ho lletgit el paper que han tirat avui el partit de Perales?? Pareix un xiquet plorant i donant un descarrecs ridiculs

    ResponElimina
  15. Bona vesprada "nosocradical, soc natural".
    L'entrada que dius de Vicent, és una entrada feta per "Natzaré", no per nosaltres.
    Varem entendre que era una entrada crítica en to d'humor en forma de vinyeta (com ho són les tires còmiques als diaris) i per això està publicada.

    Moltíssimes gràcies per opinar i haver-ho fet d'una forma tan clara, sincera i respectuosa.

    ResponElimina
  16. nosócradical,sócnatural25 de març del 2012, a les 18:34

    Respecte a la vinyeta, ok, valladacity, segurament jo no havia entés bé el to de l'entrada, espere que l'interessat tinga bon sentit de l'humor. En realitat, tingueu raó, i podria interpretar-se com si estaguera en una falla virtual o en una tira còmica. Jo ho deia per si hi havia algun problema si s'ofenia algú, clar, perquè havent tantíssimes coses que dir sobre perales, ja ho tenia bé.
    Gràcies per escoltar, contestar, acceptar opinions, respectar-les i compartir-ho amb la gent, valladacity!

    Vaja, això no és el que hauria de fer qualsevol polític digne?!? Parlant s'entén la gent, no? Veus qué facilet i natural que ha eixit la cosa?

    ResponElimina
  17. A "mosca cojonera".
    Realment no entenem RES del que ens dius...

    Que estem aprofitant-nos de la web de l'Ajuntament? Vols dir que, per exemple, les 5700 vistes què tenim aquesta última setmana han accedit al bloc gràcies a la web de l'Ajuntament?

    Sí, el nostre bloc no respon a cap moviment polític i no ens cansarem de dir-ho mai. Ací publiquen i parlen TOTS, i ben orgullosos que estem de fer-ho possible.

    Un Cavall de Troya? Al contrari, que un Ajuntament tinga a la seua web l'accés a un bloc on de vegades se li ataca a ell mateix, diu molt al seu favor: Es un Ajuntament d'idees obertes i respectuós amb tothom. Esperem que la cosa siga igual ara que hi ha hagut un canvi de govern.

    Que hi deurien estar altres blocs de Vallada? Doncs sí, per què no? Solicita-ho a qui corresponga, no a nosaltres.

    Que el que fica està "en perfecto castellano"? Que llevem nosaltres el link? Tu pots entendre que una cosa és el nostre bloc i altra la web de l'Ajuntament? Sense comentaris.

    Salutacions.

    ResponElimina
  18. Efectivament, a mi m'agradaria saber dibuixar millor però no se, aixina que me les arregle com puc per a les meues "tires cómiques", com vosaltres digueu... Estic desitjant que es publiquen les fotos de la concentració per veure si puc fer alguna cosa amb els "espies de mordor"...
    Les aneu a publicar?

    ResponElimina
  19. Al votante de Perales,dices que el pueblo no quiere a Mª José, pero yo creo que el pueblo quiere menos a Perales por que sacó menos votos que la ultima vez pero creo que ahora aún lo quiere menos, despues de lo que ha hecho el Psoe saco un concejal más si el pueblo hubiera querido a Perales alcalde le hubiera dado mas votos.

    ResponElimina
  20. Sóc nou en tot açó.27 de març del 2012, a les 14:57

    Molta raó tens "el penyo".
    Una pregunta. Algu a pogut llegir l'escrit de Vicente PErales?. XEeeeee mira que té rabietes!! Per llevar-se les rabietes primer té que respirar fondo i soltar l'aire espaiet, i aixó funciona!!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.