diumenge, 25 de març del 2012

MANIFEST PER LA DIGNITAT DEL POBLE


Salutació cordial a totes les valladines i valladins que a títol personal heu acudit a esta convocatòria cívica, oberta i plural convocada a partir de nombroses propostes anònimes sorgides a la xarxa Internet, a fi de manifestar al carrer i davant de l’ajuntament el profund malestar i la indignació general de la ciutadania pel trencament unilateral del pacte de govern que havia acabat amb 24 anys de poder del Partit Popular per part del sr. Perales.

Esta, repetim, és una convocatòria oberta, de totes i tots, sense sigles, ni logotips ni etiquetes, una convocatòria de la gent decent que no pot permetre este ultratge a l’esperança, esta burla a les aspiracions del poble per acabar amb la ruïnosa gestió del PP, esta traïció a la lleialtat i a les promeses fetes.

Des d’ací volem dir ben alt i clar que el sr. Perales, amb el seu trencament injustificat del pacte, ha estafat i enganyat a tot el poble: no només els socis de govern del Grup Socialista; també, especialment, els seus companys de candidatura i tots els electors que havien confiat en ell.
La clau del profund desengany i decepció que sentim cal buscar-la en la traïció a la confiança dipositada en el sr. Perales i la seua Agrupació d’Independents per Vallada (AIPV). Vicent Perales es presentava com una persona decidida a combatre les pràctiques irregulars i despòtiques del PP, la discriminació de les persones per les seues idees, així com la nefasta gestió política que ha portat al poble a la ruïna econòmica. Es presentava com l’opció imprescindible per a produir un canvi real al poble.

El seu grup, amb el Partit Socialista, podien posar fi a l’hegemonia política del PP i les majories absolutes de l’anterior alcalde de Vallada després de 24 anys de govern. Era per això, l’aliat estratègic, lleial i necessari del Partit Socialista i per este motiu es va guanyar la confiança de tots els que desitjàvem un canvi i, al mateix temps, l’enemistat declarada del PP i dels seus electors.
Per això, el fet que el sr. Perales haja trencat sense cap motiu el pacte amb el Grup Socialista per a formar un nou Equip de Govern amb les mateixes persones del PP que ell no es va cansar d’acusar com a responsables de l’endeutament milionari del poble i que durant anys l’han acaçat i
denigrat. Este fet, és una estafa que no podem comprendre ni explicar si no és per raons d’interès exclusivament personal amagades que no han eixit a la llum i que ja se sabran. Mentrestant els interessos de tot el poble, els de tots a la paperera.

En primer lloc, la seua vergonyosa conducta és una traïció a tots aquells que el van acompanyar en la candidatura i el van votar a pesar de les amenaces i coaccions del PP. Estes persones el van votar conscientment per evitar que el PP continuara governant a l’ajuntament i fer possible un canvi polític, un nou govern sense el PP. Si hagueren volgut un altre govern del PP, haurien votat directament el PP i no a l’Agrupació d’Indepedents de Vicent Perales.

Este senyor també ha traït la confiança de totes les persones del Partit Socialista que l’han ajudat, li han donat tot el seu suport i amb els quals ha dut a terme una oposició conjunta durant la passada legislatura, inclús en els moments més difícils, quan l’anterior alcalde Fernando Giner i els mateixos regidors populars amb els quals ha fet ara un nou pacte l’atacaven, l’humiliaven i el vilipendiaven sense descans. (Es poden llegir en les actes dels plens i en els fulls d’informació municipal repartits al poble tots els improperis i insults que li han dedicat, quan el PP no es cansava de repetir que a Vicent Perales només el movia el rancor i l’odi).

Fins i tot hem de recordar que les mateixes persones del PP amb qui ara governa són les que han tractat sempre de desfer la seua candidatura i són les que la van denunciar a última hora al jutjat per invalidar-la i impedir que l’Agrupació d’Independents poguera presentar-se a les eleccions. Només l’actuació jurídica d’urgència del Partit Socialista, el seu aliat durant tota la legislatura anterior, va permetre salvar-la i fer possible que finalment poguera presentar-se a les eleccions. Sense esta ajuda, hui el sr. Vicent Perales no seria alcalde.

¿I sabeu de quina manera ha pagat ell este favor? Sí que ho sabem: destituint els seus aliats de l’Equip de Govern i posant en el nou govern les mateixes persones que per la seua incompetència i prepotència han conduït este poble a la ruïna més absoluta: 25 milions d’euros (4.160 milions de pessetes), és senyores i senyors, l’herència que ara Perales no els té en compte i que accepta gustós.


Finalment, és també una traïció a la paraula donada, a les promeses fetes i al document notarial signat amb el Partit Socialista per garantir la formació del nou govern i el repartiment equitatiu de l’alcaldia entre els dos socis de govern. L’“oferta inmejorable” que el PP no ha parat de llançar a Perales per fi ha fet el seu efecte.

S’ha perdut, doncs, la vergonya, la dignitat i l’honradesa i és per això que el poble té el dret de manifestar la seua indignació. Amb este acte protestem i reclamem l`Ètica, la Justícia i la Integritat en l’actuació política i denunciem que amb el comportament del sr. Perales estos principis s’han perdut en el nostre poble.

Valladines i valladins, és l’hora de no renunciar als somnis i de no permetre el naufragi moral del nostre poble. És el moment de plantar-nos i deixar clares les nostres aspiracions de civisme, integritat i justícia en la vida política tant al nostre poble com a tot el país. És també l’hora de demanar responsabilitats.

Senyor Perales, tota la gent ací present li diem: només per faltar a la seua paraula i enganyar el poble, ¡si tinguera vosté vergonya dimitiria hui mateix!

Vallada, 24 de març de 2012

11 comentaris:

  1. A los teleespectadores del acto, preguntarles si les gusto?

    Habian sentados en la cafeteria, andando entre la gente " que por cierto uno no queria salir publicado".

    Bien enhorabuena a toda la gente que estuvo en la concentración del sabado.

    Grácias.

    ResponElimina
  2. Ricard, gràcies per la teua valentia digna i per la teua emoció íntegra desbordada, que és l'emoció de tots els qui estàvem allà i vam viure un dels moments més bonics de la vida col·lectiva al poble. Per fer un pas gegant d'amor i per posar la teua veu a allò que bategaven els nostres cors, per posar justícia i llibertat a la plaça pública i a la casa del poble, per fer-nos sentir que hi ha esperança, per no acceptar la rendició, per véncer la por, per mirar el buit i no apartar la vista, per derrocar els murs, per salvar-nos de tanta mesquinesa, per deixar-nos volar, per les teues llàgrimes compartides, per pagar el preu, per deixar-nos tornar a casa, per continuar somiar, per fer-nos feliços i dignes, gràcies.

    ResponElimina
  3. Enorabona a tots ,els participans !!!
    entre tots varem fer un gran acte ...

    ResponElimina
  4. Tú no puedes comprar el viento, el sol, la alegría...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DkFJE8ZdeG8#!

    vamos caminando, canto porque se escucha

    ResponElimina
  5. Ja tenim la primera victima respecte al trencament del pacte i posterior concentració.
    Així les gasta el senyor Vicent.!!!!

    ResponElimina
  6. Xè, paco M.,no m'entere de res! podies donar alguna pista de qui és i a on estava treballant, no creus?
    En este poble, la informació, mà que costa de circular, si no vas al mercat no t'enteres de res!!

    ResponElimina
  7. Bon dia, la Victima? es la persona que hiba mucho con el alcalde Perales,que denunciaban juntos etc. Y dicho esto,ya se imaginara usted quien es, ¿No? pero de victima nada, os informo: La victima, queria colocar a su mujer o en el ayuntamiento o en la residencia porque le faltaban dos años para poder cobrar la jubilación, ¿esto lo sabian ustedes? pues yo creo que no sera tan victima más bien otra cosa que no nombro, por educación y respeto, y mi intención es no ofender a nadie , ni de ideologias, ni nada, asi que intentar escuchar las dos versiones y luego haceros vuestro propio criterio de la situación, un saludo.

    ResponElimina
  8. PEro que dius Cova Negra !!! Tu no tens ni idea qui és la victima!!!

    ResponElimina
  9. sí, Cova Negra, algunos igual que entran a DEDO, tienen que salir por PIERNAS, una patà al cul i au. Eso ya no les gusta tanto
    La llàstima és que de gent a dit en trobes en tots els partits i això s'ha d'acabar! tota la gent ha d'enterar-se de si es crea un lloc ded treball i poder demanar-lo en igualtat de condicions i no per simpatia o promeses electorals

    ResponElimina
  10. estic totalment d'acort amb voste, pero voste sap molt ve, que sempre es fa a dit, tu entres i tu no, i despres venen les replesaries:" Ara vaix i eu denuncie". Peró en el cas de la residencia tot esta en regla, ¿per que sera? salutacions tossal i companys.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.