divendres, 22 d’abril del 2011

Vallada agafa el tren, Vallada perd el tren.

L'altre dia em preguntaven sobre el servici de tren a Vallada, i com que fa temps que no puge al tren, no se si hi ha servici o si l'han llevat. D'altra banda el fet de viure a un altre lloc m'allunya de les notícies del poble. Espere que hi haja, de tren, després de tants anys de rolls i batalles contra la RENFE pel trasllat de l'estació. Jo ara visc a un poble que no en te, i crec que el tren, de la mateixa manera que la proximitat d'una gran carretera històrica (ja era via romana) ha co·laborat en el modelatge del caràcter del nostre poble.

La fotografia pertany a un accident de ferrocarril a Vallada a l'any 1.980. No recorde res d'eixe accident, ni ho he sentit comentar.

M'agradaria que algú em puguera respondre a la primera questió, i que si algú sap alguna cosa de l'accident de la foto, que sembla prou greu, m'informara. En este cas es pura curiositat.

D'altra banda pense que el nostre poble, com la majoria de pobles valencians, es troba en un moment decisiu pel que fa al seu futur. I no només per les eleccions, sino perquè les coses, com tots sabem, estan canviant a un ritme frenètic i per encarar el futur hi ha moltes possibilitats i moltes portes obertes. Hi ha oportunitats i s'ha de ser original i decidit per aprofitar-les. Podem veure-les passar des de la parada del nostre poble o agafar-les.

Espere que Vallada no perga més trens.

3 comentaris:

  1. El accidente que tu dices se produjo en el puente de cuando sales a la autovia, que por cierto la carretera aún no estaba inagurada y todos los que fuimos a verlo la guardia civil nos denuncio.El accidente se produjo al colisionar dos trenes pues entonces solo habia una via y aunque fué muy aparatoso solo hubo una victima se trataba de un chico joven, es lo unico que puedo decirte

    ResponElimina
  2. En aquestos moments no hi ha tren des de fa molts mesos perquè estan d'obres. Per agafar el tren hi han autobusos fins a Canals-Alcúdia de Crespins.
    En quant a l'estació... lamente dir-te que ja anem per la tercera (què està en construcció molt prop de la primera).

    ResponElimina
  3. va ser el 20 de juny de 1980 quan va ocórrer el xoc frontal de dos trens, l'exprés SEVILLA-BARCELONA i el BARCELONA-ALMERIA. Segons nota oficial l'accident es va produir al no respetar un dels dos el semàfor en roig. L'accident va produir 4 morts i 17 ferits.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.