dilluns, 4 d’abril del 2011

Un hotel en Vallada


El món dels negocis ha estat lligat a la dreta política. Amb diners públics poden arriscar-se més enllà del que s’arriscarien si els costara els diners de la butxaca. Però, precisament per això, els negocis d’iniciativa pública són, molt sovint, font de deutes desmesurats. El liberalisme raonable deixa als poders públics només la tasca de proveir d’infraestructures per a que la iniciativa privada puga desenvolupar els negocis que, després d’estudis de mercat i de sospesar el risc de la inversió, puguen ser rendibles.
Però hi ha vegades que algun il·luminat, amb accés als diners públics, decideix fer inversions milionàries de dubtós profit i arrossega amb ell a empresaris que, per incauts, poden anar a la ruïna. Inversions publiques com Terra Mítica, l’Aeroport de Castellò o Valpark són exemples del que no ha de fer-se amb diners públics. La iniciativa privada ja ho haguera fet si fora rendible. Respon al capritx de polítics que han invertit en allò per al que no hi havia demanda i han provocat un deute inassolible per a les institucions que dirigeixen.
Els capritxos d’alguns il·luminats, amb els diners de tots, solen eixir molt cars als ciutadans. Encara hi ha molta gent en Vallada que no és conscient de les conseqüències del deute de l’Ajuntament, és a dir de tots els valladins, per l’aventura megalòmana de Valpark. La promesa de 1.800 llocs de treball s’han convertit en milions d’euros de deute.
Però lluny d’aprendre de l’experiència es continua, en una fugida cap avant, jugant a empresaris des de l’Ajuntament. L’hotel rural al paratge de les ermites és altra empresa que s’anuncia prometent llocs de treball però a eixe esquer està molt gastat i se li veu l’ham. Amb la carnassa de la creació de llocs treball s’han permés massa destarifos, i Valpark ens hauria de servir d’escarment, doncs els llocs de treball s’han convertit en un deute inassolible per un Ajuntament com el nostre.
Hi ha un estudi de mercat que avale la inversió de l’hotel? Hi ha cases rurals en Vallada, són rendibles? Les casetes de fusta, malgrat la seua il·legalitat van estar oferint-se prou de temps, quina ocupació van tindre? Hi ha demanda per a que funcione un hotel a Vallada? Si, com és previsible, hi ha pèrdues qui les pagarà? El poble també? A més, dins del poble seria un fracàs i no passaria més, però on volen fer-ho deixaria una petjada indeleble al lloc insígnia del nostre poble. Trencaria el que és el símbol i la imatge que representa al poble i que tots els valladins portem al cor estem on estem. Crec sincerament que no hauríem de permetre-ho.
Iron Maiden

5 comentaris:

  1. Sol estar d'acord amb tu amb moltes de les entrades què fas, però amb aquesta, encara que emb molts punts si què ho estic, amb el tema de l'hotel o allojament rural al poble no. Pense què sí que és necessari, però més què l'ho tel o allojatment rural, és necessari què la gent ho conega.

    Pense què Vallada és un poble on turísticament se li pot traure molt de suc, i què en este aspecte queda moltíssim per fer.

    Salutacions i sort a Mª José en la seua anada política

    ResponElimina
  2. On vol fer-se exactament eixe hotel? En un paratge natural? Si algú m'ho pot explicar li ho agrairé. Gràcies

    PD: el turisme pot beneficiar el poble, però sempre i quan es porte a terme respectant l'entorn natural, no a base de cimentar paratges emblemàtics... que espere no siga el cas

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb el que expresa Iron Maiden a la seua entrada.
    Desgraciadament som testimoni de projectes que s'han fet de manera un tant improvisada i confiant no es sap molt be en quines circunstàncies que, a la fi, no s'han produit.
    Vallada no es pot permetre més projectes fallids.
    Hi ha allotjaments al poble que porten temps funcionant i que no sembla que hagen omplit les expectatives dels que els posaren en marxa. Hi ha un estudi de mercat seriòs que sustente aquesta iniciativa o és altra ocurrència?
    El turisme és una bona opció económica, però crec que s'ha de fer amb criteris de sostenibilitat i d'integració amb altres iniciatives de la comarca. L'oferta de Vallada, amb el paratge de les ermites, les ompli quasi cada diumenge, però no es veu que haja generat massa negoci al poble i sí que vegem tot el fem i el poc civisme que deixen aquestos "turistes accidentals".
    Per a mi, no és aixó. I més si parlem d'un paratge protegit, que és patrimoni nostre i del futur.

    ResponElimina
  4. Un hotel a les hermites??????????????? pero quina barbaritat, obriguem els ulls d'una vegada i ja esta be de destrosar lo poc que tinguem, com algo ja ha dit hi han llocs al poble i no he sentit que estiguen al 100%.
    Mes ens val que es pague tot el que deguem i no fem mes gran el deute.

    ResponElimina
  5. Promoure el turisme, SI, pero no a costa de la Natura.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.