dimarts, 19 d’abril del 2011

Es busquen valladins amb idees: un programa entre tots per a un poble de tots

La candidatura del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de Vallada, encapçalada per la nostra candidata Mª José Tortosa, estem elaborant un programa electoral i de futur govern municipal obert, participatiu i representatiu de totes les sensibilitats, inquietuds i propostes de les persones, els col·lectius i les entitats del nostre poble. Per això, ens estem reunint i estem sol·licitant encontres amb els representants de totes les entitats i associacions del poble que volen rebre'ns perquè volem conéixer i recollir quines són les seues necessitats i demandes, quins són els seus problemes i els seus projectes i quines són les aportacions que poden fer al nostre programa electoral. La candidatura socialista vol incorporar al seu programa les propostes i les demandes de la societat civil de Vallada, perquè la participació ciutadana i la revitalització de la nostra societat és un dels eixos bàsics del nou estil de govern que volem implantar al poble: governar entre tots. El canvi que volem serà molt evident i transformarà la relació ajuntament-societat unidireccional, vertical, descendent i jeràrquica que ha existit fins ara. Perquè entenem que la democràcia no és votar cada quatre anys, sinó participar activament de manera responsable, crítica i contínua en la gestió dels assumptes públics del nostre poble. Per això, en el programa desgranarem quins són els òrgans, consells i mecanismes de govern participatiu de la ciutadania que crearem i posarem en marxa, així com les iniciatives que s'articularan per garantir la gestió democràtica, transparent i subjecta a responsabilitat.

I per això necessitem comptar amb tots vosaltres, perquè sabem que teniu molt a dir. Per això, vos demanem que ens feu arribar les vostres idees, propostes, demandes, reivindicacions, queixes i crítiques. Podeu fer-ho personalment a qualsevol dels nostres candidats i, en particular, a la nostra candidata MªJosé. Si ho preferiu, podem concertar una reunió i parlar tranquil·lament. També podeu fer-ho a través del nostre Facebook fent-vos amics nostres i en l'adreça de correu programadetots@gmail.com. També podeu fer-nos comentaris a esta entrada. Si vos ho estimeu més, podeu fer-ho de manera anònima, la qual cosa no lleva validesa a les propostes que ens formuleu. Vos prometem que totes les aportacions seran llegides i considerades, una a una, i totes les comunicacions seran respostes. Volem que digueu moltes coses. I tu, què dius?

El canvi ja està ací. Benvinguts al canvi

16 comentaris:

  1. Hola, amics del PSPV. Aquesta és una de les idees què des de la creació del nostre bloc, fa més de dos anys, estem perseguint nosaltres també. Això sí, nosaltres no tenim el poder d'actuació que tindríeu vosaltres si arribareu a governar al poble, únicament el poder de convicció i participació col·lectiva.

    Suposem que ho sabreu, però ja hi ha un llistat de propostes de millora fet i obert a votació popular (ja han votat unes 125 persones). Aquestes propostes de millora han estat elaborades, a més a més, per gent del poble de diversa procedència.

    D'aquest llistat, tant vosaltres com el PP, AIPV, etc... podeu extraure idees i conclusions. El llistat es lliure d'aprofitament i distribució, perquè com sabeu, allò important és Vallada i millorar la seua situació.
    Aprofitem també per desitjar-vos sort. Si al bloc (on la gent pot parlar anònimament) ens ha costat "Deu i ajuda" aconseguir una mínima participació ciutadana, ho tindreu prou negre amb el facebook (on ningú és anònim) o amb les visites presencials a la vostra sede. Això del correu ha sigut molt bona idea... No oblideu açò: Hi ha mooolta por entre els valladins.

    Be, enhorabona, una vegada més demostreu estar a l'altura d'aquest segle de noves tecnologies i a més, ser originals i democràtics. Ànim amb el vostre propòsit!

    Atentament:
    L'equip de VALLADA City

    ResponElimina
  2. M. José,
    Què et sembla crear llocs de treball a força de separar i reciclar els fems, plantes de compostatge i vermicultura.Està clar que necessitem informació, formació i coneixement d'experiències a altres llocs.
    Què et sembla diginificar la tercera edat, això de la paella el dia dels majors està bé, però la gent gran serveix per a construir un poble, només els ho hem de fer vore. Per cert, cada dia hi ha més gent gran i necessiten manteniment físic adequat a les seues condicions, ioga i natació...
    Una recomanació general, no et capfiques en fer les coses oposades a les actuals, fes el que cregues en consciència i pensa que la imaginació és necessària per avançar realment. Sinó seguirem jugant al que fan els partits a nivell nacional: "pos tu més encara" com xiquets!! Molta sort i bona energia.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a vosaltres, equip de Vallada City, pel vostre treball, la vostra dedicació i el vostre bon fer des de fa dos anys al poble, i també per les vostre paraules. Efectivament, prenem nota de les opcions manifestades pels lectors del bloc, i podem assegurar que moltes d'elles estan ja en el nostre programa, i volem incorporar-ne encara moltes altres. No volem en este moment especificar totes les propostes concretes que ens comprometem a posar en marxa i dur a terme si governem, perquè encara és prompte i ens trobem en un procés de recollida d'informació i consulta al poble, però estem segurs que sorprendran molta gent perquè coincidiran amb le sentir i les demandes expressats ací per molts valladins. Gràcies novament pel vostre treball i per contribuir a fer un poble més informat, més lliure i millor. Este bloc és una iniciativa que valorem molt i que cal mantindre i ampliar per al futur. Salutacions.

    ResponElimina
  4. Benvolgut anònim de les 15:20,

    Primer de tot agraïm la teua aportació i el teu interés de contribuir a fer un poble millor entre tots. La teua idea és molt benvinguda.

    La proposta del reciclatge i el compostatge ens sembla una iniciativa innovadora, creativa i realment interessant, i estudiarem de quina manera la podem implementar en la nostra política mediambiental i de residus municipal. Volem potenciar l'educació per al consum i la separació dels residus en origen que permeta una millor recollida selectiva de residus i el tema que planteges té molt a vore amb l'autogestió i el tractament local dels residus. Ara mateix els residus són tractats en gran plantes, en centres de classficació i en àrees de reciclatge específiques. Crear una planta de compostatge local del fem orgànic planteja inconvenients importants, com ara el problema de les males olors, però si la dimensió és local i, per tant, limitada i controlada, l'impacte és molt menor i, doncs, assumible. D'altra banda, les plantes de classificació i/o reciclatge són una activitat interessant sense els inconvenients dels fems orgànics i podria ser una alternativa d'ocupació molt interessant. En prenem nota.

    El tema dels majors clama al cel i ahí sí que tenim un programa d'actuació molt clar. La proposta de reunificació de les associacions de jubilats -que pose fi a una situació de conflicte induïda i anòmala- i el Consell dels Majors en seran el punt de partida. Una programa continuat de vida saludable, activitat i oci per a la tercera edat aniran a càrrec d'una regidoria amb una àrea específica per als majors. Però encara anire més enllà. Hi ha molta gent major sola o poc atesa i també hi ha molta gent més jove i solidària al nostre poble. Més avant anunciarem un programa solidari de companyia i atenció a les persones majors, basat en un programa de voluntariat local.

    Moltes gràcies per la teua participació.

    ResponElimina
  5. La meua proposta és tindre a vallada una escoleta infantil de qualitat amb una proposta educativa completa i no una guarderia on "guardar"als xiquets (que és el que tingem a vallada) a més en aquesta guarderia sempre porten la mateixa programació.

    ResponElimina
  6. Molt bona eixa proposta de reciclatge i millora del mig ambient. És una de les coses que volia dir, ja que la presentació de Mª José, sols vaig sentir una vegada la paraula ECOLOGIA, i crec que és un punt molt important que a dia d'avui no pot faltar en cap programa electoral. Veig que vosaltres en sabeu prou del tema, de fet, m'heu deixat més que sorprés. Felicitacions.
    Per altra banda, açò no és una proposta però com que no se on escriure-ho.... Durant la presentació de Mª José, vaig trobar a faltar , que es parlara sobre l'elecció dels concejals, vullc dir, es va dir el seu nom i prou, i a mi (i supose que a altra gent també), m'haguera agradat escoltar-los parlar o, al menys, que algú ens explicara per què han depositat la seua confiança en ells, què poden aportar al poble i a l'equip de govern, en què poden ser competents, etc... Crec que és important saber-ho.
    Gràcies.

    ResponElimina
  7. Maria José:
    Una idea que m'ha vingut moltes vegades al cap és fer cine-fórum, sobretot per a la gent jove, que siga un punt de reflexió que ens ajude a formar una sociedtat més justa, sostenbible i solidària. Jo participava en un en la meua adolescència i lamente moltíssim que els meus fills no puguen fer-ho.

    ResponElimina
  8. La meua proposta és dinamitzar la biblioteca pública municipal, dotar-la de recursos suficients, i, a més a més de la seua important funció en tant que democratitzadora de l'accés a la cultura escrita, convertir-la en el centre municipal d'informació i també el centre que programe i porte endavant la formació en noves tecnologies per a tota la ciutadania de Vallada.

    L'alfabetització digital és desitjable, imprescindible, tant per les persones joves, que en son competents però potser haurien de tindre més criteris respecte de la qualitat de la informació, de l'allau d'informació, que ens inunda des d'internet; com per les persones grans, que poden millorar la seua qualitat de vida i la seua relació amb el mon mitjançant l'accés a les xarxes socials i als recursos informatius.

    ResponElimina
  9. hola maria jose en diuem paco giner colomer i el propose fer un centre de artesania, es podria recuperar treballs artesanals que avui s'han perdut;ceramica, cuir, fibres, sabons,agricultura ecologica, crec que son coses nostres que hem perdut i que podriem vendres be amb bons productes etc.

    ResponElimina
  10. M'encanta la proposta de Paco Giner Colomer! Crec que Vallada hauria de recuperar moltes tradicions, sobre tot les que li han sigut més característiques: l'artesania del vimet i de la canya, la carboneria, els treballs en espart, els formatges... de segur que moltes persones en sabeu moltíssim més.

    Estes coses s'haurien d'integrar en l'impuls desitjable d'un turisme sostenible i no depredador.

    Potser un museu taller etnogràfic, que recupere ferramentes, eines agrícoles, costums i tradicions?

    ResponElimina
  11. molt de proposar pero fareu ben poc! anem proposant donar faena a tots els d´aci i llevantmos a tota la imigracio, a vore si ja que uns no ho han fet, si ixiu, conseguiu fero vosatros.

    ResponElimina
  12. per cert, a vore si algu meu pot aclarir, per q posa ahi al costat esquerre especial partits politics eleccions si sols parlen del mateix???
    Gràcies!

    ResponElimina
  13. Te moltisima rao el anonim del dia 19 a les 15:42.
    Jo vull una alternativa no basada en fotre a Giner, en afonarlo, en anar a per ell siga com siga i diga el que diga.
    Li votare al PP per que al altre costat no mes veig que odi, ODI A MORT.
    I una proposta per al progama del Psoe seria:
    NO PACTAREM AMB FASCISTES REPRIMITS I CARREGATS DE ODI, SI NO SOM LA LLISTA QUE MES VOTS OBTINGA ,VULL DIR A.I.P.V.
    Seria una forma de que jo cambiara de opinio.
    Gracies.

    ResponElimina
  14. Benvolguts anònims, Marina i Paco Giner. Vos agraïm enormement les vostres aportacions, realment interessants i enriquidores, de les quals ja ha pres nota l'equip redactor del programa electoral i de govern i també Mª José. És una alegria comprovar que la gent del nostre poble té moltes grans idees, propostes extraordinàries i possibles, i sobretot, que té moltes ganes d'expressar-les i de participar del disseny i el govern de les polítiques públiques del nostre poble. Eixa és la línia a seguir.

    l'Escoleta infantil municipal, el cine fòrum (però també hem previst una programació estable de cinema, cicles específics i la recuperació del cine d'estiu), la creció d'un centre d'artesania local (i també hem previst la creació d'un museu d'etnologia i cultura rural)i la dinamització de la biblioteca com a centre de formació i foment de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, són propostes que estaran en el nostre programa electoral i de govern i projectes que ens comprometem a impulsar i posar en marxa amb la vostra col·laboració, i amb tota la il·lusió del món. Vos necessitarem per a dur-los a terme i per això vos demanarem la vostra implicació i aportacions.

    Respecte del tema de la població estrangera al nostre poble i el repartimenr del treball, coincidim que és un assumpte delicat que s'ha d'abordar amb urgència, amb ponderació i des de l'ètica i la responsabilitat. La nostra prioritat és el replantejament del parc industrial per fer-lo viable i accessible als xicotets i mitjans empresaris, així com als joves emprenedors del poble i la comarca. Facilitarem la creació i implantació d'empreses al poble perquè es creen ràpidament llocs de treball, per a tots els valladins sense distincions d'opcions polítiques ni de cap altre tipus. S'han acabat les discriminacions. Els estrangers que viuen al notre poble han de tindre una residència legal i complir les normes de convivència i les obligacions i deures que l'Estat de Dret ens imposa a tots. Però si viuen amb nosaltres i complixen les normes, si paguen els impostos amb nosaltres, tenen dret a treballar amb nosaltres i a gaudir dels drets de ciutadania que la Unió Europea i l'Estat espanyol ens garantixen a tots. No alentarem ni donarem cabuda a cap pràctica discriminatòria racista ni xenòfoba, ni tampoc donarem un tracte de favor a una persona estrangera, pel simple fet de ser-ho, en detriment dels valladins i valladines.

    Per últim, crec que és evident que la candidatura socialista, amb Mª José al seu capdavant, hem donat mostres d'un projecte renovador i en positiu per a Vallada, sense rancors ni odis, sense revenges, sense batalles pendents. Apostem per un canvi profund perquè hi ha moltes coses que funcionen malament al poble i hem arribat a una situació insostenible. Perquè és possible un altre poble. Nosaltres no ens presentem per pactar amb ningú, ens presentem per arreplegar el sentiment de molts valladins i valladines que volen un altra manera de fer les coses i guanyar unes eleccions per fer-ho realitat. Nosaltres volem governar amb el poble, amb les persones, amb els col·lectus i entitats, amb els joves i amb els majors, amb les ames de casa i amb els professionals i els agents socials.

    Gràcies a tots per les vostres aportacions i els vostres comentaris, que ens ajuden a millorar i estar més acostats a la veu i el sentir dels valladins.

    ResponElimina
  15. Estimat anònim del 20 d’abril de 2011 0:35
    A la columna-twitter d'especial eleccions sols hi han twitts del PSPV perquè és l'únic partit que s'ha animat (o ha sabut fer-ho) a crear-se un twitter per fer els seus comunicats (i també a endinsar-se al segle XXI, tot cal dir-ho).
    Si vols crear polèmica en aquest bloc (plural i lliure) fes-ho per altres camins.
    Des de el nostre començament, estem animant a TOTS els partits polítics a pariticipar activament al bloc i, per ara, el PSPV és l'únic que ho està fent regularment.
    Gràcies.

    ResponElimina
  16. Sóc l'anònim de3l dia 19, d'anònim a anònim, al que m'atribuix no sé quina opinió, el que vull dir és que un canvi real ha de tenir el seu pes específic i no només el d'oposar-se al contrari. Això no implica que jo estiga ni mitjanament d'acord amb els actuals ocupes de l'Ajuntament. Per cert, parlant de feixismes, que no saps quin va ser el primer partit en què va militar el teu estimat Fernandin, ni de quin color portaven la camisa, doncs informat. Encara més, no és qüestió de passat, sinó de present, que sota la pell de democràcia, s'amaguen les maneres molt poc ortodoxes de qui governa el poble hui en dia, amb clientelisme, favoritisme, i molt poca consideració cap als que són diferents a ells.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.