dijous, 14 d’abril del 2011

“Reacciona”


Ja està a la venda “Reacciona”, un llibre que dona arguments, idees, que està documentat i escrit amb llibertat i sense etiquetes per algunes de les ments més clares i crítiques de l'actualitat espanyola, i prologat per l'autor d'“Indignez vous! “
Stéphane Hessel:
“Davant dels perills que enfronten les nostres societats interdependents, és temps d’acció, de participació, de no resignar-se. És temps de democràcia genuïna. Temps de mobilitzar-se, de ser actors i no sols espectadors impassibles, progressivament uniformitzats, gregaritzats, obedients”.
José Luís Sampedro
"estic indignat i reaccione davant de la mentida reiterada de que l’única eixida possible de la crisi que se’ns presenta siguen les mesures neoliberals".
Què fer? "Com he dit moltes vegades, actualment els diners són la mesura de totes les coses, confonem economia de mercat amb societat de mercat, convertint tot en mercaderia fins al punt d’acceptar la corrupció, és a dir, la compravenda dels éssers humans com una cosa natural que s’avala en les urnes. Educats en aquest ambient i amb la finalitat de ser competitius, productius i innovadors, és a dir, de tractar-nos els uns als altres a espentes, és difícil mantindre la dignitat si no és mitjançant l’autoreeducació".

3 comentaris:

  1. Apunte la recomanació Iron i aprofite per a recomanar l'assaig de Stéphane Hessel prologat per Sanpedro" Indignaos" també imprescindible.

    ResponElimina
  2. Tenia previst de comprar-me este cap de setmana el llibre "Indignaos" de Hessel que ha assenyalat Marc i que fa setmanes que volia llegir, però crec que valdrà la pena comprar-los els dos i complementar-los, el "Reacciona" des d'una perspectiva potser més pròxima i acostada a nosaltres i, per tant, més real i punyent. Dos joies per a indignar-nos i posar-nos en marxa. Aprofite per a recomanar-vos una altra joia que està ja en el mercat uns quanys mesos però que acabe de llegir i que crec que no vos el podeu perdre. L'obra és "Algo va mal", del genial Tony Judt, publicat per Taurus. Perquè en feu un tast, només vos diré que el llibre comença amb una cita d'Oliver Goldsmith que diu: "Mal le va al país, presa de inminentes males, cuando la riqueza se acumula y los hombres decaen". Alhora, Antonio Muñoz Molina n'ha dit: "Un valeroso manifiesto: una declaración de principios progresistas, una vindicación de la legitimidad de lo público y de lo universal como valores de la izquierda". Bones lectures!

    ResponElimina
  3. A propòsit del llibre REACCIONA –que per cert, m’ha encantat- vos envie un enllaç molt interessant:
    Silvio Berlusconi renversé par Giuseppe Verdi
    Vidéo à regarder : http://mobile.agoravox.fr/actualites/europe/article/silvio-berlusconi-renverse-par-91522

    Per si de cas no esteu molt posats al francès i a l'italià, encara que s'entén perfectament -em sembla- vos diré que, tant la columna periodística com el vídeo que recull el que ha passat, narren la situació que es va produir durant la representació de Nabucco, després de cantar el “Va pensiero”, que, com sabreu, simbolitza encara per al poble italià la revolta contra l'opressió dels Habsburg i l'inici de la unitat de la Itàlia moderna. Doncs bé, Muti, el director es va tornar cap al públic, al qual va arengar a no callar més davant la vergonyosa situació política del país i va dirigir un bis corejat per tot el teatre. On és l'extraordinari?: "Una protesta en viu i en directe contra Berlusconi i aquest estava a la llotja d'honor.
    Jo m’he emocionat davant la unànime reacció popular. Per lo vist el poble italià comença a REACCIONAR.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.