dijous, 17 de març del 2011

L'alcalde torna els diners cobrats pels nínxols de cementeri arran de la pressió feta pel Grup Socialista

L'alcalde de Vallada Fernando Giner va decidir ahir dimarts 16 de març procedir a tornar els diners cobrats pels preus de compra dels nous nínxols del cementeri per a l'any 2008, uns preus que el Jutjat Contenciós Administratiu havia sentenciat que eren il·legals per l'increment que s'hi havia aplicat indegudament, tal i com havia mantingut el Grup Socialista, que es va oposar a l'Acord plenari del 21/12/2007 que els va aprovar, i que els socialistes van impugnar al Jutjat.

Així, arran dels fulls informatius i les comunicacions públiques que el Grup Municipal Socialista i l'Agrupació Local Socialista van distribuir a la població, així com per mitjà dels contactes personals que dirigents socialistes han mantingut amb alguns propietaris de nínxols afectats, que
han presentat en l'Ajuntament les sol·licituds per a la devolució dels diners pagats, l'Equip de Govern del PP s'ha vist pressionat i obligat a procedir a la devolució sol·licitada, una devolució que va començar ahir dimarts i que efectuava l'algutzil-notificador municipal per mitjà de xecs nominatius a tots els afectats, de manera automàtica i sense necessitat de sol·licitar-ho expressament.

Volem recordar que la devolució ha sigut possible arran de la sentència guanyada pel Grup Socialista, per mitjà de la qual la Junta de Govern Local va acordar que, en execució de la sentència, es procedira a tornar als adquirents dels nínxols que consten en l'expedient la quantitat total de 10.907,59 € més els interessos legals des de la data en què van fer l'ingrés, segons esta distribució:
  • Per als 13 nínxols de 700 €, una diferència de 173,41 €
  • Per als 42 nínxols de 800 €, una diferència de 206,03 €
Són doncs, 55 les persones de Vallada que s'han vist beneficiats de les devolucions indicades, i que representen quantitats importants, més encara en una situació de dificultats econòmiques com la que vivim en l'actualitat.

Volem felicitar-nos per la decisió presa per l'alcalde i, sobretot, per les persones que han rebut la devolucio, però volem novament criticar i condemnar la manera de fer política que el senyor alcalde i el PP practiquen des de fa massa anys a Vallada, des de l'autoritarisme, la prepotència, la marginació de l'oposició i la vulneració permanent de la legalitat vigent. El Partit Socialista, com en tantes altres ocasions, ha hagut de recórrer als jutjats per tal de defendre la legalitat i denunciar els actes i disposicions de l'Ajuntament que vulneren la legalitat i els drets dels ciutadans, com en este cas els preus dels nínxols. I això implica uns gastos elevats i constants en costes processals (advocats, procuradors, tràmits...) que mai no es recuperen i que no haurien de ser necessaris. Per què hem d'estar contínuament en els jutjats?

L'Ajuntament, en canvi, usa els diners de tots els contribuents per a tots els pleits que ha tingut i té en l'actualitat. A les persones que integren l'Equip de Govern i prenen estes decisions no els costa diners de la seua butxaca. Així és molt fàcil fer les coses malament, i balafiar tants recursos municipals que haurien de destinar-se a la població i no a defendre's en pleits que l'Ajuntament es busca per fer les coses indegudament. Si este govern municipal del PP fera les coses bé i dins de la legalitat, no tindria pleits ni problemes i no ens costaria als veïns de Vallada els diners que ens està costant des de fa massa temps per culpa d'uns governants incompetents, ineficaços i irresponsables.

Volem també agrair el paper i l'oportunitat que mitjans de comunicació com Vallada City fan possible perquè puguem arribar fins a tots vostés i informar-los i comunicar-los tot allò que considerem que és del seu interés i que han de saber. La informació és un dret fonamental i un suport indispensable de la democràcia.

Una vegada més, volem posar-nos a la seua disposició i recordar-los que continuarem treballant per a defendre els interessos del tots els valladins i valladines, sense excepcions, des del respecte a la llibertat, la igualtat, la democràcia i l'Estat de Dret.

Perquè una altra manera de governar és possible. Benvinguts al canvi.

Grup Municipal Socialista
PSPV-PSOE Vallada

13 comentaris:

  1. Pero com podeu dir tanta mentira i enganyar al personal del VOSTRE POBLE. Mala gentola!!!! si es fixeu en la data de la REsolució es de 4 de març i el registre d'eixida el día 11 de març.

    ResponElimina
  2. Tens raó Anonim, acabe de rebre'n una i està firmada el 4 de març i amb registre del día 11 de març. Que mentirosos Servilio i companyia. No els feu cas. Estan utilitzant tot açó per fer campanya. Mala gent vosaltres tenieu que gestionar un poble.....risa tinc risaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  3. Mentirosos no seran quan hi ha un jutje que els dóna la raó i l'ajuntament té que tornar els diners més interessos.
    Campanya està fent l'alcade repartint un llibre que s'anomena "Donem conters" que als valladins ens ha costat 15.000 euros, i quins conters són els que ens dona?

    ResponElimina
  4. Anònim de les 14:22 que supose que eres el mateix de dos minuts abans,
    A veure si ho entenc,
    has reclamat (contràriament al que volia l'exm Ajuntament)que et tornen els diners?
    uiiii, això no és pegarli una punyalaeta a l'ajuntament en aquestos moments de crisi i de paso aprofitarte del PSOE?
    aiiii que maaalaaaa persooonaaaaa!!!!!!!!!!!!
    i AGARRAT!

    ResponElimina
  5. gestionar un poble??
    que ara qui el gestiona??
    perque el que esta fent es gestionar?
    si es aixi,mes val que deixen de gestionar res.

    ResponElimina
  6. Contestant a l'anònim que qüestiona l'eficàcia que ha tingut la informació sobre els nínxols, intentant enredar amb les dates, volem aclarir el procés de la devolució dels nínxols i el tortuós camí recorregut fins a aconseguir-ho, en contra de les intencions i la voluntat de l’Equip de Govern del PP.

    La Junta de Govern Local de 23/12/2009 va acordar, en compliment de la sentència guanyada, tornar les diferències dels nínxols amb els interessos corresponents.

    Com que l’Ajuntament no tornava les quantitats acordades es va formular una pregunta en el Ple de 28/09/2010, en el sentit de si l'alcalde compliria l'acord i tornaria les quantitats, ja que en cas contrari ens veuríem obligats a defendre els interessos dels ciutadans. Amb sorpresa, l'Alcalde contesta per escrit de 12/11/2010 que no procedix tornar les taxes que van ser anul•lades per sentència.

    El 14/01/2011 se li demana al sr. alcalde que, de conformitat amb el dret que ens assistix als regidors a obtindre documentació, se’ns facilite la relació de les persones a qui es va acordar tornar els nínxols i que obrava en l'expedient.

    Amb registre d'eixida de 26/01/2011 es notifica als regidors que vam sol•licitar la relació dels contribuents afectats pels nínxols, un nou acord de la Junta de Govern (la formen només els regidors del PP) de 21/01/2011, pel qual s'anul•la l'acord de la Junta de Govern de 23/12/2009 (el que va acordar tornar els nínxols). Partint d'este nou acord il•legal,, l’Equip de Govern del PP ens comunica que ja no havia de tornar els nínxols ni tampoc ens havien de lliurar la relació dels contribuents afectats.

    Per això, de nou vam haver de presentar recurs de reposició el 21/02/2011 davant de l'Ajuntament contra l'acord de 26/01/2011, insistint en la seua il•legalitat, a més de no ser competent la Junta de Govern per a anul•lar l'acord, instant-los que obligatòriament havien de tornar els diners.

    No hem tingut contestació al recurs de reposició, per la qual cosa vam repartir el full informatiu, posant a disposició dels contribuents els fulls de reclamacions i, si era necessari, el servici jurídic per a acudir de nou als tribunals.

    L'Equip de Govern del PP, doncs, ha intentat per tots els mitjans evitar la devolució, tot deixant patent la seua mala fe i la seua prepotència, amb desobediència inclús a la Justícia i sabent que estaven cometent una il•legalitat. La devolució s’ha fet per la pressió constant i la batalla judicial i administrativa que nosaltres hem fet i que estem segurs que els valladins han entés molt bé i a la qual donen el seu suport. I si en el PP creuen que desistirem de la defensa dels drets dels ciutadans està molt equivocats, i prova que han hagut de claudicar en contra de la seua voluntat, és la devolució dels nínxols als ciutadans afectats, que ha sigut una tasca difícil i constant, però finalment satisfactòria.

    ResponElimina
  7. bona nit..

    Jo hui rebut un llibre que diu " donem conters", doncs be, le repassat prou be i no hi ha tan sols una pàgina que digua o contes la situació reial dels conters. Ara be el que si que hi ha són moltes fotografies de gent imputada...

    I és clar !! en castellat !!!! pobrets meus..

    Adeu

    ResponElimina
  8. ENTONÇES KE COSTEN ARA ELS NINCHOS I AON ESTA LA ILEGALITAT?CREC KE ELS NINCHOS VAN SER ELS DEL 2009 , DE GENER A JULIOL no? CORREGIUNME SI ESTIC ENGANYAT..

    ResponElimina
  9. Jo no a tingut que plenar ninguna instancia( ni me lan plenat per mi) per a cobrar. Ells a sols a vingut a casa.

    ResponElimina
  10. Aci ningú diu res de il.legalitat, estem parlant d'una cuestió de forma, tan sols perque l'anunci del DOG va eixir uns dies més enrrere del que tocava. Mireu com els nixols comprats després del 18 de juliol al mateix preu el jutje ha dit que és el que correspon. El preu ËS CORRECTE, aixó no ho conteu a la gent, eh???? Aixó la gent no ho sap eh???
    Aixó no és robar veritat??? un preu que està establit com cal simplement va ser una cuestió de forma torne a repetir i esteu fent una bola....
    Que conste que tan sols volia aclarir a tots els mal pensats que les dades de Resolució i registre d'eixida son anteriors al fullet electoral que van enviar els del PSOE.

    ResponElimina
  11. Aixó pregunteu ara que costen els nixols, acosteu-se a l'ajuntament per curiositat i pregunteu-ho. A vore qui son els lladres. Perque els preus son els mateixos que varen pagar tota esta gent que ara està cobrant una devolució.

    ResponElimina
  12. CREC KE ELS NINXOS COSTARIEN LO MATEIX ALS DE FEBRER KE ALS DE SETEMBRE, PERO GRAÇIES A ESTOS SENYORS EL PRIMER SEMESTRE ES MES BARAT. TOT PER UNA CUESTIÒ DE PUBLICAÇIO,IGUAL EL SEGON SEMESTRE TÈ ALGO KE AGRAIR A ESTOS SENYORS.

    ResponElimina
  13. PSPV-PSOE

    Dir-li a l'anònim de l'entrada de 18 de març a les 11,02, que no té ni idea dels motius pels quals el Jutjat va anul·lar l'augment de preus, i a més mentix. Els regidors del PP haurien d'informar-li millor, si és que ho saben. Per a il·lustrar-li, transcrivim el raonament jurídic de la sentència: “ hem de considerar que concorre causa d'anul·lació per no quedar provat que l'import de les taxes per la prestació d'un servici o per la realització d'una activitat no excedix, en el seu conjunt, del cost real o previsible del servici o activitat de què es tracte, o si no n'hi ha, del valor de la prestació rebuda, respecte de la taxa (anomenada preu públic ) dels nous nínxols que es van a construir on no es concreta el cost de l'obra.

    L'Ajuntament no va fer l'estudi econòmic per a justificar el cost dels nínxols, com és obligat; perquè no pot cobrar més del que coste la seua construcció. Va aprovar els preus a ull, i botant-se la llei com sol fer amb tot.
    Els nínxols que han de tornar són l'adquirit l'any 2008 i fins al 31 d'agost del 2009. Si hi ha alguna persona que no se l'han tornat i està dins d'este període que ho reclame

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.