dissabte, 5 de març del 2011

Informem el poble: la veritat sobre Valpark

Des de l'Agrupació local del PSOE els volem explicar allò que ha ocorregut en el projecte del Parc Estratègic Empresarial a Vallada, des del seu inici (al febrer del 2004) fins a l'actualitat, i com es troba en estos moments els tràmits, perquè tot el poble de Vallada n’estiga informat.
El 12 de febrer del 2004, el Ple de l'Ajuntament per unanimitat va aprovar un conveni amb una empresa per a crear un parc logístic a fi de reforçar les infraestructures de la Copa de l'Amèrica del 2007. La seua funció havia de ser la de descongestionar els ports esportius que albergaran les diferents proves. Es crea aleshores LA MAR DE DINS, un complex que preveu diverses àrees: emmagatzematge d'embarcacions, heliport (helicòpters), parc d'indústries d'energies alternatives, transport ferroviari, parc tecnològic (nàutica, energètic, aeronàutica, etc.)
El 2 d'agost del 2004 es convoca un Ple Extraordinari i Urgent, amb un únic punt a tractar: “Aprovació Exposició Pública del Pla Especial del Parc Logístic La Mar de Dins”. S'aprova per unanimitat.
El Grup Municipal Socialista aporta propostes que milloren i esmenen deficiències que el projecte presentava inicialment (per exemple, la reducció de plantes de l'edifici de servicis i l’eixida de les aigües pluvials)
El 28 de setembre del 2004, els regidors del PSOE sol·liciten que en el Consell d'Administració de la societat per a la gestió del parc estiguen
representats els dos grups municipals, no només el PP. El Grup Popular en vota en contra i ho desestima.

El 15/12/2005 s'aprova el Pla Especial La Mar de Dins, amb una superfície de 1.300.000 m2.
Al juny del 2006 es crea l'empresa pública SOCIETAT PER A LA GESTIÓ DEL PARC ESTRATÈGIC EMPRESARIAL DE VALLADA S.L. (de capital íntegrament municipal). Novament, l’Equip de Govern del PP deixa els regidors del PSOE fora del Consell d'Administració.
El 8 d'octubre del 2006, l'Alcalde de Vallada, Fernando Giner, declara: “ja tenim un 40 % del terreny cobert i el restant 60 % està pràcticament adjudicat, per la qual cosa estem molt satisfets. Es crearan entre 1.500 i 1.800 llocs de treball”.
En unes altres declaracions, l'alcalde afirma: “He decidit excloure l'oposició municipal del Consell d'Administració per responsabilitat pública i l'interés de l'Ajuntament de no posar en risc el projecte”.
Des de desembre del 2005 pràcticament no es fa res respecte del parc. Però s'aproximen les eleccions del 2007, i el 24 de març es col·loca la primera pedra. Una altra vegada, l’alcalde insisteix: “el futur Parc Empresarial arranca amb tot el terreny venut”, “les obres començaran al setembre i s'iniciarà l'activitat a finals de 2008, “superarà amb escreix els 1.800 llocs de treball”. Si ens hi fixem, d'entrada ja hem fet tard a la Copa Amèrica, que era el propòsit inicial del projecte i el que va donar nom a La mar de dins.
En la campanya electoral d’eixe any es repeteixen els falsos missatges, que s’han predicat i reiterat electoralment en el temps una vegada i una altra: “Es crearan 2.000 llocs de treball i de seguida que comencen les obres d'urbanització, començaran a construir les naus al mateix temps. Començaran a treballar immediatament 70 persones”.
A l'octubre del 2007 s'adjudiquen els sectors als agents urbanitzadors que s’havien d’encarregar de les obres d’urbanització del parc:
  • MAFORT S.L. s'ha de fer càrrec de 577.974 m2
  • COPERFIL GROUP S.L. de 125.425 m2
  • ARDEA SAGUNTUM s'ha de fer càrrec de 47.670 m2
Estes empreses han de fer-se càrrec de totes les despeses dels seus sectors, i després vendre els terrenys a les empreses que s’hi vulguen establir.
El 23 novembre del 2007 es va anunciar que el grup MAFORT treia a la venda les primeres parcel·les del complex empresarial. En data de hui encara no ha venut res.
No havia dit l'Alcalde que tenia tot el terreny venut a empreses que anaven a implantar-se en el Parc?
El 14 de desembre del 2007 s'adjudiquen les obres d'urbanització a la UTE GUEROLA FERROVIAL, per 46 milions d'euros, i esta UTE hi ha de fer 9 milions d’euros en millores.
El 26 de març del 2008 es firma el contracte de la urbanització de VALPARK, que és ja el tercer canvi de nom del parc empresarial. Una vegada més, l’alcalde reitera que“es generaran 2.000 llocs de treball”, i que “el parc estarà conclòs al febrer del 2010”.
No havíem quedat que les obres estarien acabades a finals del 2008?
El 27 de maig del 2009 publica la premsa: “La UTE de VALPARK suspén les obres després d'acumular impagaments de 14 milions d’euros”.
El 14 de novembre del 2009, el sr. Alcalde ix al pas de la situació i afirma: “A primers d'any es reprendran les obres”.
Però les obres no es reprenen com es va afirmar i en el programa de festes del 2010, l'alcalde torna a enganyar: “tal vegada quan estes línies vegen la llum s'hagen pogut iniciar els treballs d'urbanització o s'estiga a punt de fer-ho”. Les obres no estan i sabem que no estaran.
Gener del 2011. Es dicta sentència en el juí per la demanda que la UTE havia interposat contra l’Ajuntament de Vallada perquè este pretenia descomptar els 9 milions d’euros de millores a què l’UTE s’havia compromés de les certificacions d’obra, un acte que era manifestament contrari a Dret. La sentència obliga l'Ajuntament de Vallada a pagar al contractista els 9 milions d’euros que l'ajuntament li descomptava de les certificacions d'obres que havia de pagar-li. A data de hui se li havien descomptat 3 milions d’euros, que l'ajuntament ha de pagar a l'empresa.
La realitat és que les obres estan abandonades perquè l'Ajuntament li deu a la constructora 14 milions d’euros (2.329 milions de pessetes). I la constructora li reclama, de moment, 813.000 € d'interessos de demora.
D’altra banda, l'ajuntament ha hagut de comprar terrenys perquè els agents urbanitzadors no han complit amb els contractes firmats.
Al capdavall i en síntesi, de ser aquella primera Mar de dins la salvació de Vallada (després d’anys d’abandonament de la política econòmica i d’ocupació per part del govern del PP), s'ha passat al fracàs més estrepitós i a la ruïna de tot el nostre poble, a causa de la mala gestió de l'Equip de Govern del PP. Tot el que se’ns ha venut i publicitat falsament durant anys era només fum, ja que no s'ha adquirit ni un sol metre de terreny per empreses que hagen d’establir-se al Parc.
Pot ser que el sr. alcalde patira un lapsus i en compte de crear 2.000 llocs de treball, com ha afirmat tantes vegadaes, volguera dir que creava un deute de 2.000 milions pessetes, que ara no sabem com podrem pagar els valladins?
INCOMPETENTS, INEFICIENTS, MALS GESTORS, IL·LEGALS, MENTIDERS I SOBERBIS!!!
I recorden... PP = Prendre el Pèl

13 comentaris:

  1. Gràcies per informar tan clàrament de l'embolic de Valpark. Però ara entenc encara menys com vota la gent de Vallada. Per lo meny ara ningú podrà dir que no sabia res

    ResponElimina
  2. El millor de la democràcia és que dóna a cada un el que es mereix, ja Vallada li ha donat el Govern que es mereix.
    L'inconvenient, d'aprendre la lliçó li ha sortit car, molt car.
    Escuchar
    Leer fonéticamente
    Diccionario - Ver diccionario detallado

    ResponElimina
  3. Hola gente.

    Despues de leer todo lo de Valpark, veo que hay una gran mentira por parte del ayuntamiento. Parece mentira y estoy sorprendido de como un ayuntamiento o equipo de gobierno puede manipular tanto a la población, hasta el fin de ganar unas elecciones por goleada. A esto se llama ENGANYAR A LA GENTE SIN ESCRUPULOS.

    Muy bien la documentación enviada y por todas las aclaraciones.

    ResponElimina
  4. La realitat és evident: després de més de 6 anys el que hi ha del Valpark (La Mar de dins, Parque estratégico) és que sols ha beneficiat als expropiats.
    Que la gent del poble crega que no hi ha altra manera de fer política té molt que vore amb tants anys de manipulació que portem.
    Però hi ha de maneres millors, que exigeixen de totes les persones reponsabilitat.
    Desgraciadament, al nostre poble massa vegades la rebeldia s'ha tornat gamberrisme en compte de civisme.
    M'encanta trobar tanta gent jove compromesa, com veig al blog

    ResponElimina
  5. Una altra manera de fer politica clar q existeix i es posible pero no es la del teu partit PSOE, que ja estem patint tots les conseqúencies de les vostres polítiques...

    ResponElimina
  6. Açó es una part de la història sesgada i partidista. Demane que algú del ajuntament ens explique des del seu punt de vista com han ocorregut els fets, per poder aclarir-nos. Gracies.

    ResponElimina
  7. Gracies per ensenyar-nos,una vegada més,les mentires del PP.
    Com a jove valladí m'agradaria dir dos coses; La primera que ja esta be,Vallada a patit durant molts anys abús polític,tractes de favor,coaccions,escandols (vot per carta),etc.
    És hora D'un canvi radical al nostre poble.

    La segon,estic trist,molt trist de vorer com Vallada no té xiquets. On esta la joventut?? On estan els xiquets jugant pels carrers?? On estan les activitats culturals,deportives i d'entreteniment? Estic cansat de vorer xiquets passant les hores mortes,asseguts als portals,sense ninguna motivació. Açò es el futur que vulguem??

    Bon dia a tots.

    ResponElimina
  8. Ni hi ha activitats per als xiquets, ni lloc per als majors, ni feina ni entreteniment per als joves, ni gent pel carrer o als bars, ni ajuntament competent, ni oposició que valga la pena, ni empreses que generen riquesa, ni instalacions publiques locals en condicions, ni, ni, ni... senyores i senyors, benvinguts a Vallada, un poble mort!
    Sempre ens quedarà valpark, i el mural del carrer mig per a que el excelentisim, totpoderos, amo i senyor feudal puga contemplarlo quan vatja a casa

    ResponElimina
  9. estic veient que vallada dona molta llastima,ni si fora el epicentre del món,els problemes és solventen d'altra manera i no fent demagogia de partit,be que en eixe poble tenen el que mereixen.

    ResponElimina
  10. que algú del ajuntament explique?

    que volem sentir mes mentides.

    ResponElimina
  11. estic total i absolutament d´acord amb l´anònim de les 13:13.
    Vallada és un poble ni-ni

    ResponElimina
  12. Hola buenas noches...

    Creo que si el ayuntamiento no explica con claridad lo que está pasando con Valpark, es por que tiene mucho que esconder y no sabe como decirlo.

    ResponElimina
  13. Per favor, cenyiu-se al tema en qüestió i no parleu d'altres temes no relacionats amb l'entrada (valpark).
    Si voleu transmetre una nova preocupació u opinió al poble, feu-ho enviant-nos un mail per a que ho publiquem com una nova entrada.
    Gràcies.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.