dissabte, 12 de març del 2011

Falles 2011 a Vallada

Aquesta setmana, és la setmana de les falles. Des de la falla blasco ibañez, convidem a tot el poble a gaudir de la festa amb nosaltres un any més. Una festa tan nostra, i al mateix temps, inexistent en massa localitats. No deixem que desaparega al nostre poble.





En el LEVANTE de hui:

17 comentaris:

  1. Enhorabona a la Fallera Major Carmen Herrero i a tota la Comissió de la Falla Blasco Ibáñez del nostre poble. Desitgem que tingueu unes falles 2011 plenes d'alegria i satisfacció pel treball realitzat durant tot l'any. Que les Falles siguen una festa d'unió, germanor i manteniment de la identitat, plural, democràtica i moderna, del poble valencià. Per molts anys!

    ResponElimina
  2. Jo no soc faller, però hi tinc molta família i amics a la falla.
    Tots ells són un exemple de superació. Des de fa mesos, tots els caps de setmana es tanquen a la casal per treballar en la falla.
    Després viuen la festa com toca, sense molestar a penes als veïns i sempre amb alegria.
    Visca la falla Blasco Ibáñez!

    ResponElimina
  3. MOltes Gracies, per a nosaltres estar en la Falla es un sentiment molt gran, passem moltes hores dins i amb la nostra gent, i moments com rises, rinyes, plors d'alegria, tots eixos moments son inolvidables. Per aixó vuic dir que pot vindre, entrar i formar part de la nostra comissió tot el mon que vuiga animeu-se que es una festa molt bonica i nosaltres estem en familia. Tinc que dir també que pasem moments durs, perque hi ha molta gent del poble i sobretot del veinat que ens posen les coses molt dificil, i es dur vore com la gent del teu poble fa el posble per a que s'acabe, pero l'ajuntament ens dona tot el seu suport i heu tenim tot a lo legal aixi que tinc que dir que ¡ AMB NOSALTRES NO PODREU! VISCA LA FALLA BLASCO IBAÑEZ!

    ResponElimina
  4. Tal volta, l'actual veinat no vos ficaría tants problemes si tan sols un dels fallers vivíra al carrer.

    Es molt bonic, encendre la música, vendre petardets als xiquets quant voleu i tot això, però el més bonic, es que quant es canseu aneu a casa i fins que voleu no torneu, pero nosaltres, en tinguem que quedar amb la vostra musiqueta sempre que voleu, i amb tots els xiquets que els pares han "abandonat" al carrer amb els petardets molestant a qualsevol hora del dia (i de la nit).

    Deurieu de fer la prova, tan sols per un any, canviar la falla de lloc, o tal volta viure vosaltres a la falla, i vorieu com no criticarieu tant als veins, a mi personalment m'agraden les falles, però no el tracte que reb com a veí d'aquesta falla.

    Es una opinió personal, i que per sort compartim la majoría dels veins, no es un atac sistemàtic, com els fallers penseu, simplement defenem el que es nostre, la nostra llibertat per a viure en tranquilitat.

    ResponElimina
  5. Ben dit. Que tiren petardets en sacasa.

    ResponElimina
  6. Toni pense que la falla es va fundar precisament fa un fum d'anys (30), i que antigament la majoria dels components de la falla eren del carrer, sino pegali un cop de vista ací. Al apartat de història.

    www.fallablascoibañez.com


    Si ara per circumstàncies que desconec han canviat de lloc de residència o els components que abans eren, ja no ho son, no ho se.

    Per un altra banda pense que Sant Josep es una vegada al any, i quin mal fan cuatre xiquets tirant petardets...tots hem passat per ahí.

    També hi han varies festes paganes i no paganes on les despertades i el soroll de la festa poden arribar a molestar als veins del poble. Però son una vegada al any i pense que deguem de aprendre a conviure amb elles, molts de nosaltres que vivim al centre ja ho hem fet.

    Aquest comentari no te cap de intenció ni per part dels veins presuntament afectats ni per part de la falla.

    ResponElimina
  7. Jo he escoltat que va haver nosequin lio en els anteriors components i es van separar o no se quin roll d'eixos. Algú enterat ho podria explicar?

    ResponElimina
  8. Vos asegure, que si vos deixara ma casa durant les falles, tots eixirieu fugint al segon dia, es insostenible el tema dels petardets, i amb la frase "es sols una volta a l'any", pues si, pero es tots els anys... i perquè en ma casa i no en la vostra? perquè sols 4 veins som els que aguantem la falla?

    El tema està en que fà 30 anys, els fallers no ficaven la música quant els donava la gana amb el volum que els donava la gana, sense pensar en els veïns; fa 30 anys, els fallers no venien petardets als xiquets d'eixa manera, es més, fa 30 anys la joventut no es com és ara.

    Jo també he sigut xiquet i no he passat per ahí, m'he dedicat a molestar el menys posible, i no com passa ara, que aquesta vesprada mateix a les 6 de la vesprada (ploguent), no hi havia ni un sol faller ací, i hi havien 6 xiquets tirant petardos contra la fachà de la tia Trini, i això xq ho tinguem que aguantar?

    ResponElimina
  9. Comprenc perfectament el malestar de Toni, i crec que te tot el dret del món a queixarse. Sol pasar que la gent que diu "sols es una volta a l'any", etc. no son els que tenen els petardos a la porta de casa.
    Si damunt és la mateixa falla qui proporciona els petardos als xiquets, encara és més greu.

    ResponElimina
  10. Per a l'anònim de les 0:26, estic d'acord en que Toni tinga malestar i arribe a expresarlo per aquest mig i de forma no anònima (hem lleve el barret), també t'he de dir que visc al centre i no cal que hem digues el que es tindre masclets (no petardets) a la porta de casa...pero al llarg dels anys que hem de fer...

    ResponElimina
  11. Entenc el que la gent que no esta en la festa li pot molestar, pero aci a Vallada per a dos dies que posem musica, i dir i resaltar que al casal no venem petardos desde fa uns quants anys, els compren en altres llocs, i nosaltres no tinguem la culpa de que els xiquets vinguen alli o els pares els deixen com dieu. Intentem pasar unes dies alegres i tot el poble sap que les portes estan obertes per a qui vullga entrar. EL que va pasar en els antics components es molt llarg i per aci seria imposible de contar. I sols dir que No vull imaginar si vivireu en Valencia en estes setmanes no dies. Pero de totes formes Gracies a la gent que ens ajuda a mantenir la falla.

    ResponElimina
  12. A mi man dit que els que nian ara van canviar els panys pa que els altres no entraren...
    Ja es algo que tenen en comú en l'alcalde canviar panys a propietats que no els perteneixen!

    ResponElimina
  13. Nuria, jo vixc a València, i en falles, desde fa quasi 10 anys, preferixc viure a València que a Vallada, preferixc aguantar el tràfic, les sirenes, les bandes, els petardets, etc... de València, abans que el de Vallada, més que res perque ja no es que els fallers molesteu o no molesteu, si no que simplement no heu fet res per a no molestar.

    Perquè, per exemple, no creeu una "Zona de Foc", on els xiquets tiren els petardets dins d'eixa zona? Que passaría ara si s'incendiara la falla abans del que toca?: pues que la culpa segurament seria per al veïnat que segons vosaltres vos fem la vida impossible. I que es més fàcil, que la falla es prenga per un petardet dels mils de petardets que sonen a la porta de ma casa o que jo baixe i la prenga? jo crec que dels petardets no?...

    Simplement deurieu de intentar molestar el menys posible al veïnat, i en lloc de pensar que intentem fer que les falles desapareguen, deurieu de pensar en que si ens molesta tot aquest tema per algo serà, e intentar arreglar-ho com siga... no cregueu?

    ResponElimina
  14. Estem amb tú Toni.
    Pareix que no vulguen donar-se conter que no son sols 2 dies com diuen, i que tampoc fan res per a que els veins no estiguen tan disgustats com estan (bueno sí que fan: pasar a arreplegar dinés casa per casa)

    ResponElimina
  15. Jo no sabia que a la falla no es venien petardos. Si és així, ells no tenen cap culpa de que els nanos els tiren allí, no?
    Jo vixc als Columpios, prou lluny de la falla, i allí, els nanos també es passen tot el dia dia tirant petardos. ¿És culpa de la falla?.
    A ma casa, sols es queixa el meu gos, a les altres, doncs no ho se.
    Sí, és cert que tinc família a la falla, però si no en tinguera, seguiria pensant que hi han tradicions que deuriem de respectar i mantindre (com aquesta).
    Toni, crec que exageres dient que prefereixes estar a València en falles tragan-te els problemes de tràfic, sorolls, runa, borratxos i demés, abans que estar al nostre poble en falles. No se qui eres, però és d'agrair que poses el teu nom...
    Però bueno, tradicions al poble han mort unes quantes (no Paco?) una més, doncs una més! A les minories i els rebanys xicotets que intenten fer coses noves (o mantindre'n de velles), a eixes minories hi ha que "rematarlos" (com deia el Rus).

    ResponElimina
  16. Ye Toni no digues tonteries per que la culpa no es de la falla, aixi que no fiques escuses per que cuan són falles el normal es tirar petardets com hem fet tots cuan erem xiquets i si no estas d'acord te'n vas de casa o ja t'apanyaras.

    ResponElimina
  17. No queria entrar en este debate, primero porque no me gusta seguir el juego a un sector de la ciudadania de mente estrecha que no aporta nada positivo a nuestra sociedad.

    Señores lo primero que hay que hacer para opinar sobre algo, es informarse y no ir de listillos por la vida.

    Estamos muy orgullosos de formar parte de la comisión fallera de BLASCO IBAÑEZ de Vallada
    somos una comision responsables, respetuosa y tolerantes con todos nuestros vecinos, tenemos la gran suerte de vivir en una comunidad donde se celebran grandes fiestas, llenas de color musica y alegria y nos gusta contribuir y participar en ellas.

    No tengo ninguna obligacion de informarles, pero la mayoria de los falleros vivimos en la calle BLASCO IBAÑEZ y sus alrededores. En nuestro casal no se venden petardos, pero nos gusta que los niños de pueblo vengan a nuestra falla a tirarlos. En cuanto a los otros puntos que tocan hago oidos sordos.

    Quiero pensar que sois un sector pequeño los que pensais asi, lo siento por vosotros, desde aqui quiero dar las GRACIAS a todos los vecinos de Vallada que han colaborado en la recogida del pueblo, sois estupendos, esperamos vuestra visita nuestro casal esta abierto para todos.

    FALLAS-2011

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.