divendres, 25 de novembre del 2011

La invenció d'Hugo Cabret, un llibre per a xiquets?


Ara que estem en hivern, són dies freds de pluja i segurament tindrem ganes de llegir, recomanaria un llibre amb ben poc de text i moltes il·lustracions en blanc i negre que em va cridar l'atenció fa uns dies.


Es tracta de l'obra de Brian SELTZNICK que porta un títol ben suggerent: "La invenció d'Hugo Cabret". Que com el vaig descobrir? Doncs potser per casualitat, o potser per afinitats electives. M'explique: simplement vaig acompanyar els meus alumnes de Massanassa a la biblioteca per a fer una activitat de foment de la lectura del departament de valencià, i allà, mira per a on, Almudena Francès va començar a contar històries, sempre sense desvetllar el final, clar! I el llibre en qüestió, amb tots ixos dibuixos de l'estació de París, dels rellotges, del xiquet que no volia que descobriren que vivia amagat en aquella estació però havia d'anar a donar corda als rellotges, i tot el misteri, van fer que em quedara amb el nom d'Hugo Cabret gravat al cervell. El mal ja estava fet, ara ja tenia el cuquet de la lectura d'eixa història... volia seber com acabava!
Si sentiu el mateix, trobareu més informació punxant ací

I després, furonejant una web de cinema, veig que Martin Scorsese ha fet una adaptació cinematogràfica de la història, quina alegria! No sé quan l'estrenaran ací, però segurament valdrà la pena buscar l'excusa d'acomboiar els més menuts per a disfrutar com si fórem xicotets, comprar un "poval de roses" i anar al cine, no?
Ací tenim el "tràiler", per a anar fent boca...perquè com tardarà en estrenar-se, podem anar llegint el llibre i contant la història


4 comentaris:

  1. Dora,m'has contagiat la curiositat per llegir aquest llibre.Potser,al dilluns vaja amb la meua filla a la biblioteca a vorer si el tenen i l'agarrem per a descobrir també el final de la historia.Per a estos dies que els xiquets tenen moltes vacances,es genial que mos aportes idees per a que es distraguen mentres aprenen,i que millor que llegir un bon llibre d'aventura.Per cert,la pelicula té molt bona pinta,m'agradará molt anar a vorela.Un bes.

    ResponElimina
  2. això s'apega!!!
    En el llibre apareix el personatge de Georges Meliès, considerat com a inventor del cine com a espectacle imaginatiu. Demà farà 150 anys del seu naixement, per a celebrar això podríem tornar a vore la genial obra del Viatge ala Lluna:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7JDaOOw0MEE

    L'home tenia una gran imaginació i en aquella època va fer que la gent tinguera emocions foooortes en la pantalla.
    Per cert, la música és un tant "flamenca", no?
    Ale, a llegir un poquet i... bon Nadal!

    ResponElimina
  3. Exacte, és el tio de la xiqueta!
    val la pena vore el "Voyage à la Lune"... que bo que era, unint la màgia i la fotografia per a crear l'espectacle del cine!!
    Al llibre també diu que la primera "pel·lícula" va ser la imatge en moviment d'un tren entrant en una estació, i que, com no ho havien vist mai, es marejaven i tot!!

    Cosina, sí que és veritat que s'apega la curiositat, haurem de llegir i mirar els dibuixos, perquè no sé quan s'estrenarà la peli ací... Bon cap de setmana a tots i a totes!

    ResponElimina
  4. I els nominats als Òscars són...mireu, mireu

    http://www.rtve.es/noticias/20120124/chico-rita-alberto-iglesias-nominados-unos-oscar-copados-the-artist-hugo/492205.shtml

    i en Espanya encara estem esperant-la, quina impaciència

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.