dimecres, 22 de juny del 2011

Aus al nostre poble (II)

Tomba-navius; Buitrón (Cisticola juncidis)

Per a una persona poc ficada en el món de les aus, que un ocell s’anomene Buitrón o Tomba-navius segurament el faça pensar en una au de gran tamany possiblement relacionada amb les grans rapinyaires. No obstant això, el Buitrón (Cisticola juncidis) és una de les aus més petites que existeixen al nostre territori.

El Buitrón és una espècie de la família Cisticolidae, típica de zones humides i canyissos. Menuda, d’uns 10 cm de llarg i entre 8 i 12 grams de pes, cria en zones obertes i a poca altura en la vegetació. Té la part dorsal d’un color terrós rogenc, amb franges més fosques; la cua és d’un color terrós amb les puntes blanques, i la seua part ventral és blanca.

En els nostres passejos pel camp, podem reconèixer fàcilment aquesta au pel seu vol ondulant i amb un cant curt i sonor, que sembla ens va perseguint i avisant de la seua presència. Però no deixem de reconèixer que resulta difícil de localitzar, encara que ací al nostre poble és molt abundant.


Com sempre, més al nostre blog: Http://www.verdeoscurofoto.com

2 comentaris:

  1. Bon dia Xavi. Gràcies per aquestes noves aportacions. Són una gran idea!
    Saps què seria genial també, que digueres on heu fet la foto, en quin lloc del terme, acompanyada d'un mapa i un puntet roig. D'aquesta forma, la gent del poble podria visualitzar-ho...
    Be, és una idea simplement, vosaltres feu el que cregueu adient.
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Ens agrada que us agrade el que publiquem, esta és la intenció. Respecte al sugeriment, per experiència pròpia preferim deixar de banda els llocs elegits per a fer fotos en les notres publicacions, bàsicament perque hem tingut vàries males experiències, tant personals com sufrides per les aus, i com que el nostre poble gaudix d'ambients suficients per gaudir de les aus, no cal específicar llocs, ja que també la gent poc ocasionar molesties innecesàries a les aus.

    No obstant, una vegada tinguem format el Grup Local de SEO al nostre poble, s'organitzaran events per a disfrutar de tot el que tenim.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.