dimarts, 19 de juny del 2012

Google+, evolució lògica però desconeguda.

Com a col·lectiu-moviment-grup o com vullgueu etiquetar a VALLADA City, sabeu que des de fa més de 3 anys, sempre hem jugat i ens han interessat les noves tecnologies al servei de la comunicació i la llibertat.
Fruit d'aquest interés, hem passat com no pel Facebook (on varem estar quasi 2 anys), pel twitter i, des de juny de 2011, abandonarem aquests dos per passar-nos a Google+.
No estem penedits amb el canvi, al contrari, cada vegada estem més contents de les grans possibilitats que ens brinda aquesta xarxa social, que està tenint tanta acceptació als EEUU i encara és tan desconeguda al nostre país.
Com passa en altres àmbits de la nostra vida, els humans, sempre som reticents als canvis, sobre tot quan sembla que tot funciona mitjanament bé. Però els humans també som éssers que, quan gaudim d'alguna cosa que ens agrada, quan vegem que alguna cosa pot ser millor del que és, sempre ens agrada transmetre-ho als altres i donar-la a conèixer. Com si no pot explicar-se l'evolució?
Ens agradaria parlar-vos d'aquesta xarxa social, mostrant-vos 20 característiques que la fan diferent (i millor) a la resta. Tot per a que superem el principal motiu que tothom té de seguir a facebook: "Es que tots els meus amics estan ahí!".


Comencem:
  • Integració
  • amb totes les aplicacions de Google: Això vol dir que amb un sol registre, disposeu de compte a totes les restants aplicacions de Google com youtube, maps, picasa, google drive (disc dur virtual de 5 GB), gmail, reader, blogger, i un llarg etcétera. Podeu accedir d'un lloc a un altre sense necessitat de registrar-vos contínuament. 

  • Els cercles de google+: Molt diferents a les llistes de facebook. Els cercles són una eina fantàstica de google+. És la manera més natural que tenim d'organitzar els nostres contactes i de comunicar-nos amb ells. De dir qui pot veure què i qui no pot. D'escriure'ns individualment o en grup. De no molestar amb les nostres publicacions a aquells que no els interessa. També podem utilitzar-los com a cercles buits i enmagatzemar (compartir) amb ells allò que volem veure més endavant. 

  • Adéu a les molestes sol·licituds d'amistat! Amb el google+ s'han acabat les molestes sol·licituds d'amistat, ja que qualsevol pot fer-se seguidor de qualsevol sense la necessitat de que l'altre accepte. Un usuari que ens segueix únicament veurà allò que publiquem per a tots (és a dir, públicament), però si tot allò que publiquem ho compartim únicament amb els nostres cercles, un cercle o persones concretes, ningú més que ells poden veure-ho. No és genial? El control d'allò que publiquem és total.
  • L'aplicació App de Google+ per a mòbils és simple i ràpida i funciona increïblement bé si sou usuaris de mòbils amb sistema Android (també de Google).
  • Control total de tot allò que hi compartim. Google+  mai ens deixarà compartir res si abans no li diguem amb qui volem compartir-ho. Les nostres publicacions podem compartir-les: Públicament (ho veuran tots, per als nostres cercles (personalitzats), per a un cercle, una persona (o combinacions cercle-persona, persona-persona, etc.) o inclús podem compartir les coses afegint un correu electrònic. 
  • Jocs: Google+ té un gran arxiu de jocs, tots organitzats per temàtiques. Aquest jocs són menys intrusius i menys molestos per a altres usuaris que no els utilitzem i no volem rebre cap notificació.

  • L'alliberament de dades de Google és una eina que ens permet, en tot moment, fer còpies de seguretat o baixar-nos tot allò que tenim guardat o publicat a la xarxa. Amb aquesta eina mai podem perdre res i a més, Google no conserva les nostres dades una vegada esborrem el nostre compte.
  • Compartir fotos és molt més segur a google+, ja que sempre ens demanarà prèviament qui volem que puga veure eixes fotos. A més a més, el reconeixement facial és una eina que podem o no activar manualment i que no ve predeterminada.
  • Els HANGOUTS, o vídeo-conferències, són una nova forma de comunicació amb la qual podem comunicar-nos amb un o trenta amics al mateix temps. Els HANGOUTS poden ser també públics, és a dir, podem gravar amb la nostra webcam en directe i fer que qualsevol usuari de google plus puga veure allò que estem gravant. També podem compartir la pantalla del nostre ordinador, veure alhora vídeos de youtube, documents de text, xatejar, etc. Una nova forma de treballar o de gaudir amb vídeo, audio i imatges on-line.
  • Les configuracions de privacitat a Google+ són molt més simples i intuïtives d'elegir que en Facebook.
  • Silenciament individual d'entrades i posts. Simple i eficaç, si no volem rebre més notificacions, si no volem que el nostre post es comente, si volem eliminar alguna cosa  publicada, etc. Sols tenim que marcar-ho en cada entrada que hi fem o rebem.
  • Google+ té una cosa que facebook i twitter no tenen: Un navegador web, el Google ChromeAmb el vostre compte de google, també podeu utilitzar el navegador Google Chrome, un navegador multi-usuari, el qual vos permet la sincronització allà on esteu i en tots els ordinadors que tingueu (treball, casa, portàtil...). Allò que modifiqueu en un, es modificarà en l'altre. A dia d'avui és el navegador web més ràpid, més simple i més segur que hi ha.
  • Amb Google+ podem ajustar la quantitat d'entrades a mur d'altres usuaris o cercles que volem veure al nostre mur. És a dir, podem fer que el nostre mur siga tota una barreja de publicacions de tothom o únicament de publicacions de les persones o cercles que més ens interessen. Tot açò mitjançant una simple barra de nivells.

  • Tots sabeu que el buscador de Google és el millor que hi ha, i google+  fa servir el mateix buscador per a buscar a la nostra xarxa missatges antics nostres, d'amics o notícies. I aquesta búsqueda es pot concretar de forma molt minuciosa, també s es poden guardar les recerques que fem per a revisar-les de tant en tant, creant com un fluxe RSS per poder-lo visitar de tant en tant, per estar al dia dels nostres interessos.
  • Les notificacions de Google+ són configurables però també molt "elegants". Sempre les tindrem a la vista a la banda dreta si naveguem amb el nostre compte de google activat.
  • Menys distraccions. Google+ visualment és més simple, més clar, amb menys distraccions i molt més intuïtiu a l'hora d'utilitzar-lo.
  • Google+ no té publicitat, per ara, però quan la posen (que la posaran...) serà sense dubte més personalitzada que la que hi apareix a altres xarxes socials.
  • Google+ també està pensat per als negocis. Creant una pàgina d'empresa al Google+, ens assegurem major visibilitat al buscador de google i per tant major possibilitats de visites i posició al ranking de cerques públiques.  Les pàgines d'empresa de Google+ permeten diversos administradors i gestors.
  • Fotografies: Google utilitza el sistema Picasa (amb molts anys d'experiència) per emmagatzemar les seues fotografies. Això significa, a més de espai il·limitat, múltiples eines, algunes molt originals, per a personalitzar i organitzar les nostres fotografies. Les fotografies, a més, es poden descarregar a tamany original i tenim l'opció de posteditar-les o modificar-les amb kits molt creatius.

  • El botó +1 de google és molt més que el "M'agrada" de facebook i a més de servir per veure què agrada i què no, és utilitzat per google per informar-nos, quan busquem al buscador, d'aquelles coses que han agradat als nostres contactes, també per a millorar la posició (rànking) dels continguts al buscador, i també per a emmagatzemar els nostres +1 al nostre perfil de manera que podem consultar en tot moment allò que ens ha anat agradant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.