dijous, 28 de juliol del 2011

Aus al nostre poble (VII)

Abejaruco - Abellerol - Merops apiaster

Moltes de les aus que ens envolten aquestos dies d’estiu no són originàries de les nostres terres, però si que les trien per a passar l’estiu. Aquest és el cas d’una de les aus més vistoses que tenim al nostre poble, l’Abellerol.

L’Abellerol o Abejaruco común és un au de la família Meropidae que ve des de l’Àfrica per a passar l’estiu; és un ocell molt vistós que fa uns 28 cm de llarg. Té el cap de color marronós amb un ratlla negra al voltant de l’ull, el coll groc, el pit blau-verdós, les ales marronoses i verdes.

Viu en zones de secà, en marges de rius i en boscos esclarissats on pugui excavar el niu d’1-2 m de profunditat en talussos. Viu en colònies de molts individus, i és molt típic veure’ls volant per el terme en grup i cantant.

L’Abellerol deu el seu nom, com la majoria de les aus, al seu aliment. Són autèntics especialistes caçant abelles, encara que no descarten cap altre insecte volador. Els abellerols poden diferenciar les abelles de qualsevol altre insecte a uns 20 metres de distància. Aquesta predilecció seua per les abelles, els ha portat a estar molt amenaçats, ja que els apicultors fan el possible per allunyar-los dels seus panals i organitzen autèntiques batudes d’abellerols.

No obstant això, i encara que aquest any hem notat que el nombre d’abellerols ha disminuït al nostre poble, i que s’han dispersat molt més per el terme, podem gaudir de la seua presència un estiu més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.