dilluns, 24 de gener del 2011

Què té de mal?

Com a administradors i també com a col·laboradors del bloc, és el nostre "deure" parlar d'ell, promocionar-lo i fer veure a la gent, les coses bones que hi pot aportar el bloc en conjunt, al nostre estimat poble.
A dia d'avui ningú pot negar el que, ja des d'un principi, els primers administradors del bloc van intentar transmetre: Que tenim davant nostre un instrument molt valuós i útil per aconseguir crear llaços entre nosaltres, per transmetre cultura, per a dialogar sobre l'actualitat i les injustícies, per entretindre'ns amb material culturalment atractiu i interessant...
Certament, molts de vosaltres sabeu de primera mà, el què ens ha costat "arrancar", deixar de ser uns desconeguts i arribar a les quotes d'audiència actuals. La política, sempre la política, ha sigut un gran problema per a nosaltres.
Si be des d'un principi, varem deixar clar que VALLADA City no es feia responsable dels articles publicats, la gent, de seguida, ens va clavar dins d'un mateix sac i ens va qualificar de "perillosos". Ignorant quí publicava què i fent-nos responsables de permitir el que al nostre bloc es publicaren certes coses. Però varem ser inflexibles amb la nostra forma de pensar: Llibertat d'expresió per a tot el món. Si la gent volia queixar-se d'una cosa, ho faria (sempre des de el respecte i raonant les coses). Així ha sigut fins ara.

A dia d'avui, sincerament, pensavem que per fi, aquesta POR s'estava diluint poc a poc. 

El creixement de la participació ciutadana, l'augment dels comentaris positius fets per la gent del poble (inclús per gent de l'Ajuntament!), l'aparició de persones no anònimes al bloc, però sobre tot, la creació de nombroses entrades de continguts molt diversos, era la demostració inequívoca de que el bloc funcionava, de que la gent estava entenent que açò no era un instrument al servici de ningú en concret, si no al servici de tots. La gent estava captant la IDEA. La idea de que el bloc és un "paper" i vosaltres, gent de Vallada, la mà que l'escriu. 

Sí, es cert que, en línies generals, la majoria de col·laboradors i administradors tenim en comú certs IDEALS, com la defensa de la nostra llengua i cultura, la lluita per la transparència, contra la corrupció i pel compliment dels drets humans (contra el govern que siga), etc... Però aquest percentatge no el marquem nosaltres. Com ja hem dit milers de vegades, el nostre correu està obert, i l'invitació per a ser col·laboradors, també.

Suposa la defensa d'aquests tipus d'ideals, un problema? Nosaltres creguem que NO. En un món ideal no deuria de ser-ho, però alguna força estranya ha fet que molta gent de Vallada crega que sí. I això és molt, però que molt trist.

Ahir, un dels administradors del bloc ens contava que una persona amb la que esperàvem contar per a dur a terme una nova secció (que per a res tenia que veure amb política), finalment havia decidit negar-se i no formar part de l'equip. La raó què ens va donar aquesta persona va ser clara: La participació al nostre bloc, podria fer perillar el treball d'un membre de la seua família... els sustent econòmic.
Vos mentiríem al dir-vos que
la resposta ens va desconcertar. Però sí què ens va preocupar sentir-la de la boca d'aquesta persona (una persona moderna, informada, valenta, actual i jove). Si ella pensava això, què podria pensar la gent més "tradicional" del poble? La gent menys informada? La gent sense principis? Quins sentiments d'odi podria despertar el nostre bloc en aquest tipus de gent que es deixa dur més pel que diuen els altres que pel que puguen esbrinar llegint i navegant pel nostre bloc? Tot açò ens va preocupar de sobremanera...

Volem dir-li a aquesta persona que entenem les seues raons, que la recolzem i que no li tindrem res en compte. Per descomptat que no!. La culpa la té aquesta societat, sovint tan acomodada, i concretament al nostre poble, tan atemorida. Està clar que per a molts de vosaltres, encara no és suficient amb tot allò que hem creat al bloc:
  • Un espai per crear articles d'opinió i per a opinar sobre ells.
  • Un espai per a que la gent s'anuncie.
  • Un espai per denunciar injustícies que ens afecten a tots.
  • Un espai per compartir històries, pelí-cules, música, documentals...
  • Un espai per trobar gent del nostre poble, afí a les nostres inquietuds i interesos 
  • Un espai per conèixer, de primera mà, a gent que ha sigut important al nostre poble.
  • Un espai per llegir dites i refranys del poble de Vallada.
  • Un espai per xopar-se de cultura valladina, cultura que inevitablement es perd, si no fora per accions com la nostra... com la vostra.
  • Un espai per a que altra gent conega el nostre meravellós poble, ens visite i parle de nosaltres a altra gent.
  • Un espai per conèixer el treball d'altra gent de Vallada.
  • Un espai de servicis per al ciutadà, amb enllaços a altres webs culturals, traductors, telèfons d'interés general, notícies, horaris, etc...

Què té de mal tot açò?
Podeu explicar-nos-ho?
Alguna de les més de 30 persones que s'han animat a posar el seu nom vertader al nostre bloc s'ha sentit alguna vegada atacada, rebutjada o discriminada pels demés valladins pel simple fet de participar-hi?

Pepe; ha deixat d'anar menys gent al Glaçó pel simple fet d'anunciar-te al nostre bloc?
Oscar; t'han rebutjat per anunciar el teu bar al nostre bloc?
Manel; et visita menys gent des que hem linkat el teu bloc ací?
Kike; algú t'ha negat el seu somriure pel fet d'expersar-te com t'expreses?
Isidoro; com es porta amb tu la gent des de que ens comuniques coses i ens expliques nocions sobre meteorología?
Xiques del Vallada CF; ara que participeu al bloc, vos deixaran jugar a futbol?

Per favor... un poquet de sentit comú... i sobre tot, de dignitat.
Prou d'impediments que no obeeixen a cap raó de ser i que ens impedeixen evolucionar cap a un món millor, cap a un POBLE MILLOR.

Atentament: 
L'equip de VALLADA City.

4 comentaris:

  1. Bo, quan una porta es tanca, s'obri una finestra, per llançar-nos, diu algú, a volar, dic jo. El que jo vos propose és una série d'articles variats, inclasificables que estic escrivint. No serà una nova secció, però si voleu allà van.

    ResponElimina
  2. Em deixa preocupat el cas d'eixe colaborador autocensurat.
    Si el tema en què anava a participar no és res estrictament personal, ni polític, perquè no ho fa com a anònim mitjançant un pseudònim? no seria el primer, ni el segon!
    Una llàstima per ell i per nosaltres lectors anònims.
    I a l'equip moltes gràcies per donar-nos aquest espai de comunicació.

    ResponElimina
  3. comprenc perfectament a eixe col·laborador. Conec gent al meu voltant que en ocasions molts semblans a rebut ameneçes per la feina.
    gràcies

    ResponElimina
  4. Bona vespra,comprenc a ixa persona que no vol dir ni fer res,estem a un poble que sols puguem parlar aquells que no els deguem res a canvit,que som molt pocs.....es una llastima viurer aixina,en el segle que estem,pero estem recollint lo que hem sembrat....VUIGEM O NO!!!!!!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.