dimecres, 12 de gener del 2011

Dimecres, dia dels documentals.

Anem a intentar (fins que ixca algun col·laborador que es faja càrrec) penjar tots els dimecres un documental per augmentar l'oferta cultural del bloc.
Intentarem que els documentals siguen "alternatius" a allò que sol vores a les televisions, de vegades tan censurades i controlades pel "gran germà".
Si algun col·laborador o algu dels que llegiu el bloc, vol fer-se càrrec d'aquesta secció, que ens ho faja saber.
Comencem per un que s'anomena: "La isla de las flores".



Algunes crítiques:

"Nunca hubo una escena semejante en las 16 ediciones anteriores del Festival de Gramado: toda la platea que atiborraba el Palacio de los Festivales aplaudiendo de
pie e histéricamente, un cortometraje. (...) La película ISLA DE LAS FLORES, de 13 minutos de duración, pegó al Festival con el vigor de un CIUDADANO KANE: es nuevo, original, gracioso, contundente y, finalmente, emocionante, al cerrarse con una citación de Cecília Meirelles: ’libertad es una palabra que el sueño humano alimenta, que no hay nadie que explique y nadie que no la entienda’." (Edmar Pereira, Jornal da Tarde, São Paulo, 17/06/1989)

"El único documental entre los 13 cortos seleccionados se ríe de su propio género. Desarma con originalidad y vigor creativo el discurso paternalista que fundamenta la mayoría de los documentarios brasileños (...), con una narrativa ingeniosa que sigue en un creciente de dejarnos sin aliento. (...) ISLA DE LAS FLORES es el resultado de una alquimia muy especial, donde todo sale bien. Es un corto bien humorado, sin que con eso transforme la desgracia (...) en materia de risas. Jorge Furtado inventa así el documental de crueldad." (Maria do Rosário Caetano, Correio Braziliense, Brasília, 17/06/1989)

"Abriendo el programa, y mucho más sorprendente, el corto brasileño Isla de las Flores, que a través de una narración sarcástica construye una pirámide de informaciones que están involucradas en la jornada de un tomate de la plantación a la basura. Dirigido por Jorge Furtado, la película parece fácil e irreverente en su comienzo, pero es construida en un creciendo de indignación que hace con que alcance su real propósito". (Janet Maslin, New York Times, 1991)

3 comentaris:

  1. Des de la vegada que vaig vore aquest documental, no deixe de recordar-lo, és meravellòs i pese a l´antiguetat, no queda gens desfasat respecte a les problemàtiques de hui en dia.
    És terriblement asombròs, va reflexionar i ens deixa més claret el món que estem triant.
    Gràcies Vallada City

    ResponElimina
  2. Voldria poder col·laborar amb els documentals hi ha una sèrie molt interesant, amb subtitulació al castellà, el pròxim dimecres ho pengaré si voleu...

    ResponElimina
  3. Hola Marietta;
    Ja hi ha una persona interessada en fer-ho, però si voleu, podeu fer algo conjuntament, alternant dimecres o com ho vegeu.
    Ara et passem el correu d'aquesta persona i també t'enviarem un correu a tu per autoritzar-te a poder crear entrades.
    Moltes gràcies per la teua col·laboració.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.