dimecres, 19 de gener del 2011

L'home tanc: El rebel desconegut.

Aquesta és la història de l'home tanc, també conegut com el rebel desconegut, com a conseqüència del seu anonimat després d'haver-se parat, davant una fila de tancs que sortiren al carrer per solventar la revolta de la Plaça de Tiananmen del 1989, durant la Rep. Popular Xina. 

Aquest home, gravat i fotografiat com a mínim per tres fotògrafs que estaven a l'Hotel Beijing, aquell històric 5 de Juny, el vegeren de peu, davant la fila tancs, i no dubtaren en captar la imatge per a la posteritat. Un dels tres fotògrafs (Jeff Widener), havia estat assaltat i agredit per la policia xinesa la nit anterior, quan aquesta li va confiscar el material captat durant la repressió contra els estudiants. Per aquest motiu, J. Widenner va amagar les fotografies i el video dins de la cisterna del water, de manera que la policia xinesa no va trobar el materil als posteriors registres de l'habitació. 
La foto i la filmació de l'home en peu, sol, davant els tancs, va ser enviada a la redacció i es va emetre la mateixa nit. També va ser titular de centenars de periòdics i revistes, i el principal titular de molts noticiaris arreu del món. 

En Abril de 1998 la revista Time, va incloure al Rebel desconegut, en el seu llistat de les cent persones més influents del s. XX. 
 
No és tant important que el nostre nom quede gravat en el temps, com que els nostres actes es recorden sempre pel seu significat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.