dilluns, 31 de gener del 2011

Endevina, endevinalla...

L'endevinalla de la setmana passada, la va encertar Eva (recordeu que els anònims no conten).
Felicitats, Eva!

Aquesta setmana toca endevinar un indret del poble.
A quin lloc correspon aquesta fotografia?

La resposta, el dilluns que ve.

8 comentaris:

  1. jo diria que per la talla de la fusta i la lluentor del pany ha de ser la porta d'Enrique i Nievetes Vila, al carrer Mo de Gràcia.

    ResponElimina
  2. és la porta de la panificaora! no?
    Rafa

    ResponElimina
  3. la rapidessa amb la que l´endevinalla és encertada impossibilta a participar a molta gent. Varios mesos duc seguint aquesta secció, i tan sols una vegada he vist que no fora encertada en menos de 24 hores.
    firmat: "l´anònim crític de l´endevinalla"

    ResponElimina
  4. ja tens un motiu per veure el bloc tots els dies
    ;-)

    per cert, Rafa ha tardat 41 hores, "sajerat!"

    ResponElimina
  5. magrada sajerar! a perradas que sí ;-)

    ResponElimina
  6. L'edifici que ocupa la panificadora, una magnífica casa senyorial datable el segle XVIII, època en la que el negoci de la seda deixa suficients diners com per a fer aquestes construccions. No oblidem que Vallada pateix el terratrèmol de Montesa (1748) i moltes cases s'haurien de refer. Una llàstima que retiraren les grans reixes que tenia a banda i banda de la porta principal, cosa que desfigura la façana que conserva encara la resta d'elements característics de l'època de construcció, a destacar els balcons amb les peanyes de taulells de Manises. La porta sembla posterior, del segle XIX, ja que al XVIII les portes solien ser més llises i es folraven amb xapa metàl·lica per protegir la fusta de la pluja, com s'observa en altres exemples, la Casa del Racó o del "Mayorasgo" a la plaça l'església, les de l'església, la de la "Casa de la Por" (restaurades) i la impressionant porta de l'ermita de Sant Sebastià, original molt ben conservada.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.