diumenge, 23 de gener del 2011

Merda per ací, merda per allà.



Fa unes quantes dècades, els xiquets quan eixien d'escola si volien berenar primer havien d'arreplegar un cabasset de fem de les abundants cavalleries que hi havia al poble. Eixe fem s'abocava a la quadra del animal domèstic i anava aumentant el muntó que després serviria per adobar les terres familiars o en un alte cas vendre'l.
La modernitat i el pas del temps han fet que els animals que abans es feien servir com a eina al camp, ara es fan servir com a animals de luxe i caprix. Bona mostra d'això ha sigut hui a la plaça del nostre poble el nombrós grup de equins tant del poble com alguns de fora que han passat a beneir-se. Tots amb un port elegant, ensinistrats per fer passos especials i alguns amb un pentinat com si hagueren anat a la perruqueria equina.
Eixos animals fan les seues necesitats. Només cal que feu una ullada pel poble per vore les deposcions. Si els propietaris del gossos han d'arreplegar els excrements dels cans, ben just és que el jenets arrepleguen el fem de les seues montures i si no tenenen una paperera prop en una bosseta que s'ho posen a la motxilla i ja la buidaran després.
Veritat que ningú no denuncia els jenets per defecar els cavalls? Pot ser paguen un impost per defecar i jo ho desconec? O tots moros o tots cristians.

1 comentari:

  1. Hola Roder.
    Estic d'acord amb tu en quant a que gossos i cavalls embruten el carrer i els amos deurien de fer-se responsables (i castigats si no ho són).
    No obstant, considere que un cavall, no és sols un luxe o un caprix com tu dius. Un cavall pot donar companyia i crear un fort llaç d'unió amb el seu cuidador. A més, sempre que alguna persona cuide d'un animal, s'està afavorint en certa manera el respecte pel món natural en general.
    Un luxe pot ser per a mi, dur un Mercedes, però no per a tu (que pots permetre tindre'ls si tens diners). I si a eixe Mercedes vols ficar-li un aleró i un bon equip de música, doncs això que guanyes. Tot açò t'ho dic per l'altra cosa que dius de la perruqueria equina, com ridiculitzant als genets... Crec que en aquest sentit, hi ha que tindre una mica de respecte pels gustos i aficions dels demés.
    Això no lleva que, al món, hi haja genets que tracten al seu cavall com una merda, o que vagen fardant per ahí, o eixes coses que ja entrarien en un segon plà.
    Be, doncs això, que la merda arreplegà i cadascú faja el que vullga però sense molestar als demés.
    Per cert... si tinguera diners, no tindria cavall i menys un Mercedes!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.