dijous, 20 d’octubre del 2011

Aus al nostre poble (XVI)


Anade real - Coll verd - Anas platyrhynchos

El Coll verd és l’espècie més coneguda sense dubte per tots nosaltres de la família dels  Anàtids, a causa de la seua freqüent presència en pràcticament totes les zones humides del país, a més de en la majoria de parcs de totes les ciutats, esta au és la primera que ens ve al cap al parlar d'ànecs.

El mascle és pot reconèixer fàcilment per el seu aspecte, amb el cap verd-blavós brillant (d’ací el seu nom), un collar blanc que rodeja el coll, un parell de plomes blanques a la cua i un bec groguenc. La femella és de color més apagats, concretament marró, incloent el bec.

Es tracta d'una espècie molt adaptable que habita sense problemes quasi qualsevol tipus d'ambient aquàtic: llacunes, marenys, rius de corrent lenta, arrossars, zones d'aigües salobres, i inclús se'ls pot observar descansant en el mar durant el dia.

Al nostre riu Canyoles, aquest any hem tingut el gust de poder observar l’evolució d’una família de 10 aneguets sempre vigilats per la seu mare de ben a prop. Possiblement, per aquestes dates ja no estiguen tots ací, però encara se’n pot observar algun de tant en tant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.