diumenge, 7 d’agost del 2011

LA CAMBRA DE DALT: EL FERMALLET DE GESMIL

LA CAMBRA DE DALT: EL FERMALLET DE GESMIL: "A poqueta nit, quan el sol es pon entre Tarrassos i Boquella la brisa ens alleuja el cos i tot es para. Els bancals de tarongers s'enfosqueixen, les xitxarres detenen el seu cant i donen pas als grills i les lluernes. S'escolten els últims lladrucs dels gossos i la remor cansada de les cabres de Baix còmoda, passar pel camí del Pla. La lluna plena despunta pel tossal i es reflecteix en l'aigua llisa de la bassa.
Des de dins de la caseta ens ve l'olor del sopar: pemintons verds fregits i llomello(se’ns fa la boca aigua, nomes de pensar en l'oliet que queda desprès de fregir-los...)
Mon pare aprofita la tranquil•litat per soltar els gossos(pa que s’astiren les cames).Nosaltres, la meua cosina, que ve per l'estiu a passar uns dies, i jo,hem estat..
."

6 comentaris:

  1. Com pugeu vore, açi a la gent li "posa" més els temes politicis, que els literaris, evocadors o simplement els que parlen de records. A mi, en estiu, sempre em venen els records del gesmil, d´el corral de m´ha casa on vivia amb els meus pares. Mai ho oblidaré. Es eixe olor que es queda unit amb una imatge, el gesmil i els cuquets de Llum, que mai més he tornat a vore, supose, que com tantes altres coses, s´han extingit per el maleit avanç. Tal vegada algún día parle dels cuquets de Llum....meravellós insecte que em du tants records de l´estiu!!!

    ResponElimina
  2. Estem amb tu... fa temps que aquest bloc ha adquirit un caràcter purament polític (no per culpa dels administradors, si no per la gent que hi participa).
    Seccions com BIOGRAFIA COL·LECTIVA, FOTOGRAFIES, MUSICA, DITES, PATRULLA VALLADINA, etc... estan oblidades i ningú hi vol col·laborar en elles.

    ResponElimina
  3. No res, intentaré participar més en estes altres seccións.......per escomensar, et propose ORONIL, que em parles dels teus records del estiu, que et pareix?. Jo vaig a preparar alguna cosa.........m´encanta la idea de recordar.

    ResponElimina
  4. A mi també...
    sempre tingem coses ,llocs, olors etc...
    sembla curiós i divertit que ens conten coses dels records de cadascú te de la seua infancia o adolescencia
    gracies i esperem que la gent s'anime

    ResponElimina
  5. Doncs sí que estaria be una secció anomenada Records Sensitius... Què en peseu? La fem?

    ResponElimina
  6. Si, trobe que estaría molt be!!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.