divendres, 17 de desembre del 2010

EL PONT DE L'ERMITA

De tots és conegut que la costera que puja a l’Ermita funciona com una enorme sèquia en caure quatre gotes. Els grans gestors de l’Ajuntament de Vallada manaren fer unes bones parets que impedeixen l’eixida d’aigua de pluja. Tota l’aigua va a parar al pont, en lloc de desaiguar al barranc del costat. I allò que mal comença, mal acaba!

A l’hivern de 2008, durant les obres de canalització de llum a l’Ermita dutes a terme per l’empresa Francés S.L., s’obrí una excavació profunda, que creuava el pont , ferint greument la seua bòveda. Les pluges abundants d’aquells dies ompliren la costera de l’Ermita i l’aigua va anar cap al pont, trencant-lo. Un pont bonic i resistent es va trencar amb un temporalet molt menor que altres que hem patit.

L’Ajuntament hauria d’haver exigit a l’empresa que fera front als desperfectes ocasionats no tan sols per la pluja, sinó per...
una actuació desmesurada sobre la bòveda del pont. Però aquests politiquets mal gestors no van demanar cap responsabilitat a l’empresa. Com era possible?

La canalització de llum s’ha fet de nou, pel fet que l’anterior de 2008, no complia la normativa legal. Diners malgastats.

Per reparar el pont, es demanà una subvenció a la Generalitat Valenciana i el President Camps promet 600.000 €. L’equip de govern ho anuncia en maig de 2008 (full informatiu “Arreglo provisional del puente del camino de la Ermita”): “Este proyecto de nuevo puente y pasarela peatonal ha sido posible acometerlo gracias al compromiso del Molt Honorable Sr. Presidente de la Generalitat Valenciana, D. Francisco Camps, quien en su intervención con motivo de la inauguración de la Via Park y del inicio de las obras de VALPARK, asumió el compromiso de garantizar la restitución del paso antes del verano y una actuación específica en el camino de la Ermita. Consecuentemente, se està ultimando el proyecto del puente y otras actuaciones en su entorno que van a suponer una inversión de 600.000 €”.

Efectivament, el M.H. President, famós pels trajes que vist i les corbates que promet i no acompleix, retalla l’aportació a 400.000 € (juny de 2009), que farà efectius en dos anys. Una altra vegada passa com en la “corbata” que va prometre a la S.Protectora Musical per la que havia de pintar la façana de l’edifici i no ho va fer.

Però la història no té el final esperat. Arriba el tio Pepe amb les rebaixes! En 2010, s’apanya el pont conforme es pot, perquè no hi ha tampoc 400.000 €, sinó tan sols 102.000€ (com diu el cartell anunciador).



Encara que els valladins estem patint moltes promeses i males gestions, no per això anem ni curts de memòria ni de dignitat. Corbates com les que ens dóna el M.H.President, li les regalem els valladins a ell. Que pareix que ho necessita!

PSPV -PSOE

3 comentaris:

  1. A la Gent del Valladacity.

    Quina passada!!, l'envie qui l'envie en sembla que no deuriu dir el nom propi, ja que està signat per una entitat com PSOE.

    Crec que no deuriu dir el nom de ningú, tant sols per respecte.

    Gràcies

    ResponElimina
  2. Hola Che;
    Ho sentim, no hem caigut en això...
    Tots coneguem a aquesta persona i sabem on milita. No haviem pensat en la possibilitat de que dir el seu nom suposara algo dolent o puguerem ficar-lo en un compromís...
    Has vist el que escriu al seu bloc sense pels en la llengua? Nosaltres creguem que no li haurà importat.
    Ademés, conforme està escrita aquesta entrada, en valencià i sense errades, dubtem que ho haja escrit ell, si no que simplement ho ha enviat.
    Si és aixì, ho sentim, i borrem aquest nom.
    Mil disculpes.

    ResponElimina
  3. /Reedició del primer comentari/
    Hem publicat el vostre correu. No obstant vos recordem que fa uns mesos ens vareu demanar permís per a publicar al nostre bloc amb el correu pspv.psoe.vallada@gmail.com i vos varem concedir el permís, com no. Vos varem enviar les instruccions per a fer-ho. És ben fàcil.
    Aquesta entrada la publiquem, però la pròxima la tindreu que publicar vosaltres. No ens doneu més feina de la que tinguem, per favor.
    - Que algú li ho diga a qui ha enviat aquest correu-

    Organització!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.