dimarts, 28 de desembre del 2010

Bones i laiques festes nadalenques

Deia Goebbels, el canceller de l’Alemanya Nazi, que una mentida mil vegades repetida es transforma en veritat. Per això cal refrescar de tant en tant la memòria i dir les veritats de qüestions que, sent falses, es tenen per certes i s’han establert com una tradició inqüestionable.
Ahir es va publicar en el periòdic digital El Plural un article de Gustavo Vidal Manzanares titulat “La Navidad...otra mentira catòlica” que, com els papers publicats per Wikileaks, posa en evidència les fal·làcies oficials i documenta les mentides que sospitàvem.
L’article afirma, basant-se en l’Evangeli de Mateo 13: 55 i 56, que la suposada “verge” Maria tenia set fills i que el seu home la va abandonar en secret per evitar la lapidació, el càstig per a les adúlteres. Que el naixement de Jesús, en cas d’haver-se produït, va ser en primavera, en el mes de Nisàn. La festivitat del 25 de desembre és característica del món pagà. Diu, el que és un fet acceptat pels historiadors, que el naixement virginal és una còpia de la deessa egípcia Mut i la mort i resurrecció de Jesús una imitació del déu egipci Osiris.
Conclou Vidal Manzanares que gran part dels dogmes catòlics no són més que adaptacions al mercat religiós de creences egípcies i babilòniques i, el que és pitjor, es pregunta: fins on poden arribar, en nom de la fe, les persones que són capaces d’empassar-se tot açò?
Aquestes i moltes altres mentides repetides a diari han esdevingut tradicions basades en la no aplicació del sentit comú. Però una societat adulta ha d’estar amb els peus en terra i saber diferenciar els àmbits privats, amb les creences íntimes i manies de cadascú, de l’espai públic on han de conviure totes les creences i tots els ciutadans. Està be celebrar festa, reunir la família i ser tots bons durant uns dies però sense perdre la referència de la raó, del sentit comú i de la llibertat de pensament que només el laïcisme, si més no a l’àmbit públic, és capaç de promoure.

Iron Maiden

Reedició: Documental Zeigeist

8 comentaris:

  1. Si voleu llegir un poc sobre el tema podeu consultar algun que altre llibre de J.J. Benítez entre ells Los astronautas de Yavé, La rebelión de lucifer, El enviado, y com no la "novel.la" en 9 parts Caballo de troya.

    ResponElimina
  2. I si llegir encara vos resulta massa pesat hi ha un documental espectacular sobre el tema, es diu Zetgeist.

    Vos l'adjunte

    http://www.youtube.com/watch?v=lymUUPjke3U&feature=related

    ResponElimina
  3. També podeu descarregar Zeitgeist al següent enllaç:http://www.gratispeliculas.org/descargar/zeitgeist-dvd-rip-calidad-excelente-megaupload/

    ResponElimina
  4. Peró que no ho sabieu ja... que l'esglesia es la empresa millor montada de tots els temps...

    ResponElimina
  5. Alguna festa laica eliminada front a una religiosa al nostre poble?

    ResponElimina
  6. Jo ho diu el tercer manament:

    Santificaràs les festes.

    Històricament és el què s'ha fet, dedicar les existents als nous Déus.

    ResponElimina
  7. Zeigeist és com la píndola que eixia a "Matrix" : t'obre les ulls a la realitat. Mereix molt la pena veure'l

    ResponElimina
  8. Com que hi ha tanta gent interessada, modifiquem l'entrada de Iron i adjuntem en ella el documental.
    També el fiquem a la pestanya de Filmoteca.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.