dijous, 1 de desembre del 2011

Aus al nostre poble (XXII)

Nom castellà: Curruca cabecinegra
Nom valencià: Busquereta capnegra
Nom científic: Sylvia melanocephala

Encetem amb la Busquereta capnegra o Curruca cabecinegra, una seria de 3 o 4 posts dedicats a estes petites i abundants aus del nostre poble.

La Busquereta capnegra és un au de la família del Sílvids, un poc més menuda que un teuladí, d’uns 13-14 centímetres de llargària, des de el cap a la cua. És un au fàcil d’identificar, fins i tot entre mascles i femelles: el mascle té el cap negre des de el bec y per baix dels ulls, contrastant amb el blanc del pit i la panxa. Al voltant del ull té un anell ocular de color roig intens en els adults, i una cua llarga amb plomes blanques.

La femella té, en canvi, un plomatge més apagat i descolorit respecte al mascle, i el cap té el mateix color grisenc del cos, però el pit i la panxa sí són blancs.

És típica de matolls espessos, entre garrofers, argelagues, llentiscle, carrascars i pinars, molt inquiets, sempre van buscant i observant l’entorn de matoll en matoll, i mai sense volar a massa altura.

S’alimenta d’insectes menuts, però té especial predilecció per els fruits com les mores i el raïm.

2 comentaris:

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.