dijous, 15 de desembre del 2011

Marxa Xorrillo-Boquella-Maravillosa

Si l'any passat us vàreu quedar amb ganes, enguany s'ha tornat a organitzar l'exursió pel BARRANC DE BOQUELLA.
En el següent enllaç trobareu tota la informació.

adene.es

                                 la foto és de Jorge Berenguer

DIUMENGE 18 DE DESEMBRE a les 8:00 H.
DES DEL LOCAL D'ADENE A ÉNGUERA
ARRIBADA 14:30 H. (aprox.)
Grau dificultat: Mitjà, mitjà-alt.
Duració aprox.: 5 hores
Altitud mínima: 390 metres Altitud màxima: 780 metres
Distància aproximada: 17 quilòmetres.
Itinerari circular: La marxa s'inicia en la pista forestal de la Maravillosa, arribant a l'encreuament que ens conduirà al cor del Portillo (Xorrillo) i del Barranc de la Hoz, divisant la Piedra de la Ventana. Baixant pel barranc durant 5 km, passarem pel Caseriu del Xorrillo, les coves de Magraner, el xarco de la Manyana (o la parra), la Mola del Pi, el barranc del Gavatx, el xarco del Baladre, el desaparegut Xarco Negre, la Cova dels Mosseguellos, els pous de la Mare de Déu de Gràcia i Santa Bàrbara, la Venta Boquella, des d'on començarem l'ascens cap al Camí de Valladins (els d'Énguera anomenen aixina al camí que puja a la Maravillosa perquè era l'accés que utilitzaven els nostres avantpassats per anar a les heretats de la Serra) la Talaia i tornar al Pla de la Maravillosa. A esta altura, podrem admirar el mateix trajecte recorregut anteriorment.
La ruta ha de fer-se amb precaució i preparació ja que hi ha trams en mal estat i amb pedra solta. NECESSARI: Portar bon calçat i roba adequada segons el que indique la previsió meteorològica, aigua i esmorzar. Cal coordinar cotxes propis per a l'anada i la tornada.
Telèfon per a més informació 676181763
 L'excursionista que participa en l'activitat és responsable de tot perjuí o lesió que puga causar-se ell mateix, a tercers o al medi ambient. Es recomana a aquelles persones que no siguen socis d'ADENE, o bé estar federat o tindre un assegurança que cobrisca qualsevol tipus d'accident que es produïsca durant la marxa. L’itinerari pot patir modificacions d'última hora.

Per als interessats en anar des de Vallada, no cal que aneu a Énguera, podeu acodir a l'inici de la marxa que és en l'encreuament del "camino vallaïnos" amb el que baixa al barranc de Boquella, és un desviament a l'esquerra uns 3 Km després de la casa de la Maravillosa.

El Barranc de Boquella, encara que recuperant-se del incendi de 1999, és el barranc més impressionant que tinguem al terme i l'única partida amb una figura de protecció mediambiental ja que està declarat Reserva de Fauna per la importància de les espècies de mosseguellos presents en la cova, i també forma part del LIC (Lloc d'Interés Comunitari) Serra d'Énguera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.