dimarts, 27 d’agost del 2013

Socorristes aquàtics; una feina d'estiu.


La faena de socorrista aquàtic és un treball que com tothom sap es desenvolupa a les platges, piscines rius i llacs en el mesos estivals. Normalment estes tasques són desenvolupades per joves que durant l’any estan estudiant i els ve bé poder treballar durant tres mesos a l’estiu.
La figura del socorrista de vegades està menyspreada i se’ls té com als venedors de tikets de la piscina en la qual treballen. S’encarreguen d’obrir i tancar les instal·lacions, vendre les entrades, curar algun banyista si sofrix una ferida lleu en les instal·lacions... Però el que la majoria de la gent no pensa és que han rebut la formació adequada per poder salvar-la vida d’algun banyista en un moment donat. A més d’estar en bona forma física, han fet els corresponents cursets de primers auxilis i salvament aquàtic en qualssevol de les seues modalitats. En el cas de Jorge i José Carlos tenen la titulació de la Federació Internacional de Salvament i Socorrisme.
Envejats per alguns, criticats per altres, de vegades el socorrista ha d’imposar ordre i mantindre la pau en les instal·lacions; tant a xiquets que puguen anar corrents donant voltes pel voltant de la piscina amb el perill de caure un bac, o cridar  l’atenció si algú pertorba l’ordre armant escàndol. A un poble com el nostre no solen donar-se altercats importants però a algunes piscines el socorrista ha hagut de sol·licitar la presencia policial per mantindre un ordre.
Només quan un socorrista presta un servei a una víctima  que normalment la resta de banyistes no pot ajudar, es quan se sol valorar la presencia d’estos xics i xiques que vetlen per la seguretat de les instal·lacions. Es aleshores quan a alguns banyistes es ve a la ment que encara que siga un curset de primers auxilis és necessari en el currículum de qualssevol ciutadà, ja que tots en un moment donat podríem salvar-li la vida a algú, aconseguint que una tragèdia quede reduïda a un simple ensurt.
Des de estes línies vull retre un xicotet homenatge a tots els xics i xiques que exerceixen de socorrista i en especial als de les nostres piscines, tant la de la saladella com la del poliesportiu.



3 comentaris:

  1. amic dels llibres , el teu reconeixement als socorristes se molt loable, pero es veu que, no mes has anat a la pisina del poli , per que aquest estiu han treballat 4 socorristes a les pisines de Vallada i nomes en mentes dos.

    ResponElimina
  2. Si has llegit bé voràs que també esmente a els de la piscina de la saladella. I ara vas i els preguntes al socorristes d'allí dalt per què no han vullgut que els haja fet fotos. Ni un ni l'altre han tingut ganes de ser fotografiats. Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina
  3. moltes gracies per informarme, amic dels llibres

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.