divendres, 3 de setembre del 2010

Xavi Castillo

Bona vesprada a tots i a totes;
Oscar A.B. ens envia aquesta entrada per presentar-nos al reconegut humorista valencià d'Alcoi, Xavi Castillo. Moltes gràcies Oscar per contrubuïr a la difusió de la cultura autòctona valenciana.

Xavi Castillo

Xavi Castillo va iniciar-se en el teatre molt jove, de la mà de creadors de l’escena com Pep Cortés i Juli Cantó. Sota la direcció del primer treballa en l’espectacle “Cadiram” i posteriorment en “Això diu que era” (1989), adaptació teatral de rondalles d’Enric Valor. Però és a partir de 1992, amb Pot de Plom, companyia fundada per ell mateix, que la seua carrera artística inicia una trajectòria que l’ha situat com el millor i més popular còmic del teatre valencià actual. La combinació de muntatges col.lectius amb Pot de Plom amb la realització dels seus magnífics monòlegs, a més d’algunes incursions en el mon de la televisió, han donat com a resultat més d’una vintena d’espectacles que han estat representats arreu del País Valencià.

Monòlegs com “Pànic al Centenari“, “Jordiet contraataca“, “La vengansa” o “Con la Iglesia hemos topao!” han obtingut un èxit de públic sense precedents en la història del teatre contemporani valencià i ja formen part indissociable de la memòria col.lectiva.

El seu humor desinhibit, conduït per un llenguatge fresc i directe i una capacitat sorprenent en el domini dels registres lingüístics i teatrals i en l’art de la paròdia, son l’autèntica marca de la casa. L’ús d’un valencià viu i popular i l’elecció de temes que s’inspiren directament en “la comèdia (en el mal sentit de la paraula) política valenciana”, amb paròdies inoblidables de personatges com el Papa, Eduardo Zaplana o Rita Barberà, sempre des d’una crítica ferotge als abusos del poder, li han valgut vetos i certs episodis de censura per part d’alguns factòtums del PP, si, però també el fervor i el reconeixement de les multituds, amb les quals Xavi Castillo ha sabut connectar perfectament.

Frases pronunciades per ell a l’escenari com “Això ho pague jo!” ja formen part de l’ideari humorístic col.lectiu. Al País Valencià actual pocs “esdeveniments” socials i culturals han fet tant pel valencià com els espectacles de Xavi Castillo. “Canvi climàtic Circus“, “Històries de Reis i Bufons” o “Esclafamuntanyes” són alguns dels darrers treballs d’aquest actor genial, incombustible i compromés.
________________________

Tot seguit, vos deixem amb alguns videos dels seus espectacle:

ENTRADA DEL CAPITÀ MORO D'ALCOI



Podem dir que esta es la veritable entrada del Capità Moro. Es clar, per a nosaltres "la entrada" es la entrada al teatre. En este cas, la entrada al Teatre Principal d'Alcoi on Xavi Castillo va actuar el passat mes d'abril, just abans de l'inici de les Festes de moros i Cristians d'Alcoi.

 HISTÒRIES DE REIS I BUFONS (FILOSOFIA)


Esta vegada Xavi reflexiona sobre qüestions de la vida quotidiana amb gran profunditat. 

HISTÒRIES DE REIS I BUFONS (HAMLET)


En aquest cas Xavi comenta com seria la superproducció Hamlet ací a València.

HOMENATGE A AL JUSTÍCIA ESPANYOLA


Este homenatge, tan peculiar, que Xavi Castillo brinda a la justícia espanyola es la expressió d'una rabia continguda per veure com s'ha instaurat la corrupció en totes les institucions públiques per a que els "mangantes" puguen campar a les amples. Com diu el propi Xavi Castillo, açò no és bonic de veure... Peró es de veritat!!!

Si voleu saber més sobre Xavi, pugueu trobar més informació a http://www.potdeplomtv.com/

2 comentaris:

  1. Hola..

    Veig que a Vallada també hi han seguidors de Xavi Castillo. Però clar sempre en por " jo el primer " per si ens pillen els nostres governants.

    gràcies Oscar per penjar aquestos videos.

    ResponElimina
  2. xavi eres el puto amo , en vallada i el seu ajuntament tindries una mina , aixo es de veres....jajajaja

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.