dilluns, 22 de març del 2010

Por a la política

Article de IRON MAIDEN:


Llig en un blog una frase de Fernando Savater que diu: "la paraula idiota ve del grec “idiotés”, utilitzat per a referir-se a qui no es ficava en política, preocupat tan sols pel seu, incapaç d’oferir res als altres”. La frase em resulta força interessant per que, com passa sempre que s'acosten eleccions, hi ha una intensificació de la propaganda contra la política i els polítics.


Al llarg de tota la dictadura franquista la política era cosa exclusiva dels guanyadors de la guerra. El nacionalcatolicisme imperant reprimia durament tot intent d'activitat pública. Amb el retorn a la democràcia, després de la mort del dictador, va renàixer la participació política, i tothom treia el seu pedigrí democràtic. S'encunyà allò de “yo soy demócrata de toda la vida” i la política i els polítics gaudien de prestigi, ja que ells eren qui anaven a fer d'aquest país un lloc on poder viure sense por.


En passar els primers anys de democràcia, els que durant la dictadura havien monopolitzat la política, van encetar les campanyes de desprestigi dels polítics i de la política. Si la gent participa fa trontollar el seu poder. Fent aparèixer als polítics com engalipadors i la política com a mitjà per embutxacar-se els diners públics, fomenten l'abstenció en les eleccions, que es el que busquen, per que la dreta vota sempre i voten tots. Saben que la política es el mitjà per a defensar els seus privilegis i no renuncien a ella en cap circumstància. En democràcia o en dictadura.


Participar en política es un privilegi que tenim ara gràcies al valor i la sang de molts dels nostres avantpassats que, sabien ben be, que la única manera d'eixir de la vida miserable a la que els abocava la política dels poderosos era fer una política pròpia. 


" Participar en política es un privilegi que tenim ara gràcies al valor i la sang de molts dels nostres avantpassats"


La política defineix la manera en la qual volem viure, quina educació volem per als nostres fills, com volem que siguen les relacions laborals, la sanitat, l'estat de benestar, i tantes i tantes coses més. I no es tracta, no més, de votar cada quatre anys. Es tracta de perdre la por a parlar de qualsevol assumpte, de poder escriure sobre els problemes que cadascú considera importants, es tracta de poder defensar opcions diferents sense por a que et diguen que estàs polititzant els assumptes, per que tots els assumptes que ens importen son política, i si no la fem ens la faran. Per tant no em queda més que dir, com en l'article al•ludit, ¡¡No siguem idiotés!!


L'article mencionat es pot veure en: http://escriurepernocallarres.blogspot.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.