dilluns, 1 de març del 2010

Fenòmens paranormals al super

Vullc compartir amb vosaltres una cosa molt extranya que passa al Consum del nostre poble:

El 99% del vallains, parlem el Valencià.
Els que treballen al Consum, parlen Valencià.

Aleshores, per què, quan gasten el micròfon per a cridar-se entre sí, o per a comunicar algo als clients, ho fan en Castellà?

Pot ser semblen gilipollaes, però més giliopollada és el que fan i per què ho fan... A cas pensen que són més professionals per fer-ho en Castellà?

Lo millor de tot és que, a diferència de Mercadona, Consum sol fer part de la carteleria dels seus productes en Valencià...

En fi, coses que tenim que aguantar... els que estem sensibilitzats en aquest aspecte.

3 comentaris:

  1. Hola.
    A mi també ma passat!!

    Vaig anar a vore eixa pel·licula de " fenèmens paranormals al super" i com be diu al teu escrit, es una gran gilipollada, jo crec que quan ho fan amb castellà perquè aixi creuen que van a vendre més. En fi coses d'una gran part de valencians.
    adeu

    ResponElimina
  2. jaja!
    Sí... no tan extrany com lamentable...

    Estos pensars franquistes...

    ResponElimina
  3. Veritat es que moltes voltes escoltem parlar en castellà en el nostre poble:escrits en llibres de festes, full parroquial, cartells d'esdevenimets, "ayuntamiento informa",oposicion debate...etc.

    Recorde que este estiu un amic i jo, estavem vegent l'espectacle de cavalls que havien organitzat alguns veins del poble que tenen aficció i son profesionals i ens vam sorprendre que quan explicaven el que feien els cavalls ho feien en castellà...i aixó?vam dir...i aixó a quin sant?no ho vaig entendre.
    Valorem un poquet mes el que parlem cada dia(VALENCIÀ)i fem-ho arribar a tots tots, als nouvinguts tambè!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.