diumenge, 6 de maig del 2012

Hacienda tumba el plan de ajuste de Vallada por el agujero de 20 millones de Valpark


El Gobierno tampoco aprueba el proyecto de austeridad del Ayuntamiento de Senyera

S. GÓMEZ/C. ALÓS XÀTIVA/ALZIRA Vallada y Senyera se han unido a la lista de ayuntamientos a los que el Ministerio de Hacienda ha rechazado sus planes de ajuste. En el caso de la población de la Costera, su consistorio carece de los ingresos y los recursos necesarios como para atender a sus compromisos de gasto corriente. Esas palabras, que bien podrían utilizarse para definir en qué consiste la "quiebra" municipal, son las que utiliza el ministerio para explicar por qué ha optado por mostrar su disconformidad ante el Plan de Ajuste presentado por la corporación de la Costera, pieza indispensable para refinanciar su deuda y pagar así los más de 12,5 millones de euros que mantiene en facturas pendientes de pago con distintos proveedores. 

El Gobierno considera que dicho documento, que recopila el compendio de ajustes presentados por el ejecutivo local para atender durante los próximos diez años los gastos corrientes y la amortización derivada del crédito al que ha solicitado acogerse no garantiza su sostenibilidad. Vallada es la localidad que más volumen de deuda presenta en el conjunto del territorio de las tres comarcas. Junto con Albaida, cuyas facturas pendientes de pago suman 6,5 millones, son las dos únicas entidades de todo el área que, por el momento, no han superado el corte establecido por Hacienda y se asoman al abismo al haber visto tumbados sus planes. 

El alcalde de Vallada, Vicente Perales, no duda en atribuir la decisión del Gobierno a la pesada carga que supone para el ayuntamiento el malogrado proyecto del parque logístico y empresarial (Valpark), iniciado por la anterior corporación y hoy paralizado y en los tribunales. Su agujero económico asciende a los 20 millones de euros, de los cuales 15 corresponden a a los impagos a la constructora, si bien los tres urbanizadores del parque también adeudan una importante suma de dinero al consistorio. 

Senyera, con 1.250 habitantes y que adeuda a proveedores 777.000 euros, también ha visto rechazado su plan. "No sabemos qué van a hacer mancomunar o fusionar municipios; estamos destrozados, no podemos cerrar el ayuntamiento y si nos quitan la asignación del Estado no podremos pagar los gastos corrientes", anticipó la alcaldesa de Senyera, la popular Pilar Alandes.

Font: Levante

21 comentaris:

  1. Ara sí que podem dir que la cosa està negra!
    No, si ja ho posa en el lletrero. Si aneu a l'estació a esperar algú (perquè cada dia hi ha menys autobusets, això també va com va), alceu el cap i mireu què diu el tros de pancarta de Vallpark.
    Al principi posava "Estamos construyendo", i ara va i diu "...amos ...uyendo", o siga que se'n van fugint, no?
    però qui? els diners o els responsables? a on estan els responsables?
    I ara què fem?

    ResponElimina
  2. Aci no hi han responsables... O no es veus en la cara ben alta en les provesons!!!!

    Aixo de NO tindre una responsabilitat politica, es molt bonico!! Fer el que vull en els diners des altres es una passada!!!

    Adeu

    ResponElimina
  3. Home en els m2 que nyan en el valpark podriem fer un aeroport com el fabra en Castelló que en Vallada nyá molt de turisme en el paratje de les ermites.

    ResponElimina
  4. parc empresarial???,jo creia q valpark era una pista de atletisme pa conills.
    menuda cuadrilla de lladres, i damunt els dixen tornar al ajuntament.

    ResponElimina
  5. Lo més bonico de la noticia es llegir que Vicent Perales diga, que la càrrega del Valparc li ve de l'anterior corporación, ell per on parava, fent asparecs??

    ResponElimina
  6. Jo pensava que ara en nou govern a Vallada de les les mateixes sigles de la Generalitat i al govern central ens vindrien els diners a sacs i va i resulta que a la primera va i ens denegen els diners de factures. Aixo no es el que ens a venut el perales i su companyero.

    ResponElimina
  7. Estic indignada.. de que estos no sapien ni contabilitzar com toca les factures i presentar els diners que es deuen veridics...com sempre amagant.. Aixi ens va, deixant en mans de cuatre, que amb tot el respecte, no tenen molt de coneiximents de gestionar....
    El poble deuria reaccionar i abans de que ens passen la factura a cada valladí de lo que es deu, denunciar lo que ha passat i que els reponsables anteriors, donen conters, es molt bonico anarsen o ara algun anar altra vegada en la cara ben alta i ser prepotent........
    Jo proposaria convocar una assablea de tot el poble, en la que els politics ens explicaren claret com van els conters i les despeses que han de afrontar...per a que tot el mon ho sapiga.. i despres prendre mesures...

    ResponElimina
  8. Carmen.

    No vas estar a la xarrada informativa que varen fer estos del PSOE. Jo vaig estar i sobre no ser votant d'ells men vaig anar convencut que el alcalde amagava dades que el poble no volia que saberem. Per què dic açò ? Doncs per què l'alcalde no estava a la xarrada i aleshores tenia un compromís amb en els del POSE " tenien un pacte ".

    fins l'altra.

    ResponElimina
  9. No sé de qué s'extranya ara tothom, acàs hi havia algú que (de veritat) pensara que el PP estava fent el millor per al poble?? Ara de qué s'espanteu? Hi ha que estar molt ceg o molt tonto per no vore el que han anat fent poc a poc, enfonssar al poble en la més absoluta misèria, que ara ens tocarà pagar a tots.

    ResponElimina
  10. Si ja te lo decia yooo.
    Acoge la moto xicoteta que la grande es pa la carreterraaa.

    ResponElimina
  11. Crec que tot el poble ho savia lo que estava passant pero en realitat no volia donarse conter...
    Mario no vaig estar, pero em van dir que va estar molt be.... jo vuic uns politics, que al fi i al cap, son representants del pobles, que em diguen i informen al poble de com va la cosa, com ho va fer el psoe...
    Valla esta sumida a la miseria.... si a cada casa li pasaren la factura duns 5000 euros per habitant que es lo que es deu..la gent cambiaria la seua posicio....

    ResponElimina
  12. Però hi han responsables d'aquesta cagada, que no intenten el.ludir responsabilitats, açò es mereix una dimisió PERÒ JA!! No volem al govern que ha endeutal al poble. No volem al govern que ha asfixiat a Vallada. No volem al govern de sempre, al mateix que ens ha dut poc a poc a la misèria mentre ells i tots els seus familiars van vivint "molt còmodament" (per dir-ho d'una forma diplomàtica). NO ELS VOLEM!!

    ResponElimina
  13. Haurieu de pagar-ho tot els que els heu votat, voluntaria o "involuntariament" ignorants!! No tinc paraules per expresar l'impotència que sent. I encara aniràn pel poble en la cara alta, VERGONYA, hi ha per desterrar a tot l'equip de govern que ens ha dut a aquesta situació.

    ResponElimina
  14. li dic a Jo no !

    En aquest poble no hi han responsables, dels que avui hi han al govern municipal, si en el moment de fer el que han fet ho hagueren fet a una empresa privada a hores d'ara segurament o per no dir que segur estarien apuntats a l'atur.

    Ha banda de no ser responsables van en la cara ben alta i et veuen passejant en la dona i els teus fills i falta ben poquet per que se rigen a la cara i pensen " que ignorant es este tio"".

    seguirem xarrant......

    ResponElimina
  15. No hi ha ningú més ignorant que un jornaler, un treballador "de a peu" que vote als que afavoreixen als grans empresaris, als banquers, als que no es faltarà mai rés, mentre ell sobreviu a base de treballets mal pagats i damunt agraint-los-els. IGNORANTS que no ho vegeu??

    ResponElimina
  16. No es preocupeu, que d'ací poquet canviarà la corporació a la força. Ho dic perquè així ha de ser. l'Ajuntament de Vallada serà INTERVINGUT, junt a Albaida i Senyera, en els pròxims quatre mesos. Son tres pobles que es troben en una quebra tècnica absoluta, provocada per la gestió absurda i megalòmana dels seus governants ineptes.
    Temps al temps.

    ResponElimina
  17. Però això no és prou, si la gent no veu l'ineptitut dels que ens han governat, tornarém a la mateixa situació en quant es puga recuperar el control del poble, perquè la gent no escarmenta, no veu més enllà del nas i eixa ceguera la paguem tots. NO HI HA DRET.

    ResponElimina
  18. Llegint el que està publicant-se sobre el projecte de parc d'atraccions de Ferrari no puc evitar la comparació amb el Valpark. Crec que hauríem de anar molt amb compte amb els venedors de fum, exigir als governants respecte per a la nostra intel·ligència.
    És penós que al nostre poble i al nostre país impresentables que enganyen els seus treballadors, que els mantenen "en negre" i se n'aprofiten de la necessitat dels aturats i dels impostos de tots, passegen amb la cara alta.
    És penós que polítics, que han demostrat no tindre capacitat ni vergonya, no paguen cap conseqüència per decisions que sofrim tot un poble.
    Haurem de manifestar la nostra indignació, comprometre'ns, anar practicant la nostra ciutadania.

    ResponElimina
  19. Creo que nunca en Vallada ha habido tanto caradura.Creiendo que al haber sido militar el señor Perales tendria más ética. Uno no puede decir que como soy el alcalde hago lo que quiero porque si recuerda fue el que menos votos tuvo.Hay que tener principios y cumplir con la palabra dada

    ResponElimina
  20. Al ser el señor alcalde un militar algunos creímos que tendría más ética:No se puede decir que como soy el alcalde hago lo que quiero porque,si recuerda , fué el que menos votos tuvo,rompío la palabra dada,y ahora amenaza a algunos hosteleros con inspecciones si presentan firmas por las terrazas.
    ¿Porque la piscina, las ermitas,y los jubilados no tienen el mismo arancel recaudatorio?
    Si alguien me lo explica lo agradecer´r

    ResponElimina
  21. Este alcalde que tenim es molt fort... va en la provesó més ample que llarg.... que barbaritat. I ara als hostelers els apreta..... que poca vergonya.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.