dimecres, 28 de setembre del 2011

Patrulla Valladina: Denúncia escatològica.

Ens envien aquest escrit a l'apartat de PATRULLA VALLADINA. Com que no cap en forma de comentari, hem creat aquesta entrada. Recordeu que a PATRULLA VALLADINA tots teniu veu. Gràcies.
Diu aixina: 

Hola amics de Valladacity, este és un missatge per a la “Patrulla Valladina”, el sector al que faig referència és el nº 2: carrer de Llevant. Vos adjunte unes fotos sobre el tema. Ja avise que és algo escatològic.

El problema en qüestió és un molt debatut ja en altres pobles i ciutats, no és altre que l’existència d’excrements de gos als nostres carrers.

Però clar, el tema exposat així de manera genèrica no te cap complicació a l’hora de trobar-li solucions entre tots: conscienciar-se, creació d’espais adequats etc.
Aquestes solucions son tan irreals com benintencionades, ja que no apliquem eixes declaracions de bones intencions a casos concrets i menys encara si ens suposa un esforç personal.
Uns exemples d’aquesta actitud de voler la llei però no per casa pròpia la podem veure si camineu pel carrer Llevant (el que va de ca Bienvenida al
carrer del raspalló encara que aquest últim continua sent de Llevant). Allí quasi podem fer un estudi sociològic pensant en els amos i no en els gossos que no saben res, clar, perquè trobem:

- Pels voltants del nº2 i del nº10, es a dir, als extrems del carrer: uns 10-15 excrements grans tots del mateix gos que curiosament no viu en cap dels extrems sinó pel centre del carrer però deixa els regals al la porta de casa... dels altres.

 - Repartit pel tot el carrer: excrements i pixarrades de gossos que fan una curiosa ruta defecativa:

1.    Sí un gos viu al inici de Blasco Ibañez (el carrer de baix), primer camina pel c/ Mota Serrano (l’altre de més abaix) i torna pel de Llevant. D’aquesta manera deixa els regals a la porta dels veïns seus dels carrers de baix i dalt.
2.    Si un gos viu en la fica Ubeda, visita primera al carrer Llevant fins a la Sarella i tornada freestile per Blasco Ibañez o Camp de futbol vell. Evidentment l’animal es desahogarà en quant ixca de la finca que son els números 2-12, i si volgués algo més aventurer tampoc tindria molt més on triar donat la ruta tant limitada.
3.    Si un gos viu per la zona Boro’s, ruta curta i reversible segons el dia, mig carrer Pare Presentat i tornada per l’altre mig del carrer Llevant, o al revés.
4.    Si un gos viu a la meitat del carrer Pare Presentat, anada ràpida, carrer Llevant numeros 14-10 i per eixe ordre, tornada a buscar a l’amo-a més ràpida encara.
5.    Si un gos viu a la meitat de Blasco Ibañez, anada als banquets dels molinets a menjar pipes no per la ruta més curta sinó pel carrer Llevant, per anar soltant lastre.

 Amb aquesta nota sols vull abordar el tema amb exemples concrets, perquè així ja no cap la possibilitat de disculpar-nos pensant que és un dia excepcional que a  l’animalet li s’escapa on no deu, que son gosset que van perduts o que és algú foraster que no sol passar mai per allí.
No, no és això sinó que els amos son els de sempre i per norma els trauen a fer una ruta molt limitada. És impossible que el gos cague en la Saraella o al menys en meitat del camp de futbol vell si sols ix de casa per anar pel carrer de baix seu i tornar pel de dalt, esta clar que el regal anirà cap als veïns de dalt o de baix, això sí, mai a la porta de casa pròpia.

Després de tot açò sols dir dos coses: “no son los perros, son los dueños” i un reconeixement al veí del Carrer Llevant que sí recull els excrements del seu gosset (o gosseta) i als 3 veïns del mateix carrer que a diferència del mencionats anteriorment, tenen molts gossos i al carrer no hi ha cap excrement d’ells.

6 comentaris:

  1. Pense que deurien ,posarse mes durs i sancionar als duenyos dels gossos que no recullen els excrements ...
    gracies.esperem resposta ...

    ResponElimina
  2. ai, si vols fer fotos plenes de detallets animals, el camí l'ermita està a la teua disposició... quina paciència!!

    ResponElimina
  3. He estat vivint 20 anys al carrer Llevant i per desgràcia sempre ha estat així de "net" el carrer... el problema és evident que és dels amos dels animals, encara que els ho digueres no feien cas i damunt tornaven a la de sempre, personalment crec que ahí ja era per fer mal bàsicament, ah! i la policia res de res, perquè segur que les queixes els hauran arribat i ells de braços creuats. M'alegre molt de que haja eixit esta queixa i a vore si d'una volta per totes es soluciona el problema.

    Salutacions a t@ts!!!

    ResponElimina
  4. Li preguem al Sr/a UROBOROS que faça els seus comentaris en l'entrada corresponent.
    Gràcies.

    ResponElimina
  5. Doncs estic totalment d'acord. Soc propietaria de gos, i el porte a llocs allunyats del poble a fer les seues necessitats, i sinó sempre porte les bolses darrere. Ara bé, açò s'ha d'aplicar també als propietaris de cavalls, que pasejen pel poble i deixen els "megaexcrements" allà per on pasen.

    ResponElimina
  6. Ja ficats, comentem la porqueria de carrers que queden després del pas dels 'paseantes' de cavalls després del cap de setmana ...

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.