dijous, 8 de setembre del 2011

Aus al nostre poble (X)


Garza Real - Agró Blau - Ardea cinerea

Si fem un passos enrere en el temps i seguim les teories de l’evolució de les aus, totes apunten a que deriven d’un ancestre comú del període Juràssic. I nosaltres, així de cop i volta, i sense massa base científica, hem pensat: No s’assemblen tal vegada el “Pterodactilo” i el Agró blau?

L’Agró blau és un au gran, entre 90 i 100 cm d’altura, i que pot arribar a pesar fins a 2 Kg. Té una coloració grisenca i els adults presenten un plomall de plomes negres al cap, mentre que les plomes del front i del coll són blanques.

No és un au especialment abundant al nostre terme, de fet hem pogut observar 1 p 2 individus al nostre riu canyoles de passada o fent allò per al que són especialistes, pescant. Els agrós formen colònies per a criar i ho solen fer als canyissos, però també i amb freqüència, busquen les parts altes dels pins per a criar. Es per això resulta prou complicat saber si s’ha establert alguna parella nidificant per la zona, ja que es dispersen molt.

Es tracta d’un au que compta amb protecció legal, però el millor que es pot fer per a conservar i assegurar la seua permanència als nostres rius és millorar la qualitat de les aigües i assegurar un cabal mínim als nostres rius i aiguamolls.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.