dijous, 1 de setembre del 2011

Aus al nostre poble (IX)

Rossinyol bord - Ruiseñor bastardo - Cettia Cetti

VerdeOscuroFoto torna despres de les vacances amb noves aus del nostre poble.

Més sentit que vist, el Rossinyol bord és una de les espècies d’avifauna del nostre territori més difícils d’observar, però el seu cant és dels més fàcils de sentir.

Es tracta d’un au petita que té una mida entre 13 i 14 cm de longitud i un pes entre els 12 i els 18 grams. Tot el plomatge, des del cap fins a la cua, és terrós rogenc fosc , la gola i la part central del pit és més blanca. El bec i les potes són d’un color marró més clar, i si es té la possibilitat d’observar-lo de prop o en mà, es pot apreciar que té una cella de color clar damunt dels ulls.

Viu preferentment al llarg de la primavera en sones de vegetació de ribera atapeïda, prop de rius i brolladors, rarament en terrenys sense vegetació, fora de la protecció vegetal. Durant la tardor, normalment a partir d’este mes de setembre, busca els matorrals lluny dels cursos de l’aigua.

La veu del Rossinyol bord és de les més sorprenents que es poden trobar al món de les aus. Canta ben fort en qualsevol moment del dia i al llarg de totes de les estacions de l’any, i fins i tot i que hi comenta que durant les nits, en veu baixa.....Vos recomanem que busqueu el cant del Rossinyol bord i comprovareu que molts de vosaltres l’heu sentit ja!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.