dimecres, 23 de juny del 2010

Por...



La por és un mecanisme de supervivència de les l’espècies animals. Davant un perill els sistemes d’alerta del cos es disparen; les pupiles és dilaten augmenta el ritme cardíac i la respiració s’accelera per portar més oxigen i nutrients a les cèl·lules, la sang es prepara per coagular alguna possible ferida augmentant el nivell d’adrenalina, els músculs entren en tensió per afrontar alguna agressió o haver de fugir. Bona prova d’això és quan hom corre per la seua vida, aleshores batix els seus records de velocitat i resistència.

La por amb moderació pot ser bona per a allunyar-nos del perill i paradoxalment en excés es negativa. El estrés i la tensió massa continuades oxiden les cèl·lules i no són bones per al sistema cardiovascular, així com poden produir malalties com la ansietat.

La por també pot paralitzar i convertir-nos en la presa del perill que ens assetja. La por ha sigut, és i serà utilitzada pels humans per a controlar els demés. Des dels albors de la humanitat les castes que han tingut el poder, -sacerdots, reis, dictadors, polítics-... Han utilitzat la por per controlar la humanitat. Des de càstigs físics a invencions com l’infern, -càstig per a tota l’eternitat en el més enllà-. També els pares en l’àmbit familiar fan servir la por per controlar els seus fills, sobre tot quan són més menuts i crèduls; “Vindrà l’home del sac si no t’adorms, el rei no et portarà regals si no eres obedient”...

La por pot ser a algun perill real o de vegades tenim por d’aquells fantasmes que torturen la nostra ment quan en realitat no hi ha cap perill. Actualment vivim en un estat democràtic on se suposa que la gent pot parlar i opinar el que vullga, però malauradament no és així, la gent te por de fer certes coses d’actuar de determinada forma o ajuntar-se amb segons qui en determinats llocs. No volen que l’amo de l’empresa on treballen, o el polític que els ha emparat s’ofenga o pense malament d’ells. La gent fins i tot te por de donar la cara i també d’escriure a este bloc. Sabem que hi ha gent que li agradaria escriure algun text però tenen por a allò que no coneixen, i una d’eixes coses és no saber qui està darrere d’esta html. Tenen por que a través de l’email sapien qui són. “Vos podeu inventar una adreça –Pericodelospalotes@gmail.com. Teniu por que algú vos segueixca la IP. Aneu a la biblioteca. Però heu de saber que l’equip de Valladacity som gent del poble, ni de dretes ni d’esquerres. No perseguirem a ningú pel que diga o faça, -eixa no és la nostra faena.

Valladacity a hores d’ara es troba entre dos focs; un la desconfiança de la gent per no saber qui som, l’altre l’enemistat que pareix ens ha declarat l’Ajuntament. La gent ha fet moltes crítiques a l’equip de govern i també n’han fet a l’oposició, però qui està manant és el qui s’emporta les garrotades del poble. El poble opina, nosaltres publiquem és així de clar. A més la gent al poder escriure de forma anònima, perd la por i diu ací el que no diria al carrer o en determinats llocs, i tractant-se de política encara se’n rabeja més. Però això no vol dir que l’equip de Valladacity compartixca les opinions dels participants. Alhora de votar votarem qui voldrem, i si volem que tampoc estem obligats a fer-ho.
Per a acabar només dir-vos que qui viu condicionat per la por i no fa allò que realment vol, mai no serà lliure. I a estes altures del segle XXI és trist que la gent encara tinga por a fer o dir determinades coses, o al menys, coses tan ximples com aquesta que estic fent jo: EXPRESAR-ME.


L’equip de Valladacity.

6 comentaris:

  1. Molt d'acord amb vosaltres, excepte en una cosa: S'ha de votar, encara que siga al grup més xungo que hi haja... com si voteu als defensors de l'entrepà de xoriç...
    Recordeu que han tingut que morir molts per a que tingueu esta llibertat de vot i elecció, per a que ara aneu dient, que no cal anar a votar...
    A més, recordeu que no votar, significa donar-li el vot a qui guanye...

    ResponElimina
  2. En la meua opinió veig que molta gent ha trobat en aquest blog "l'arma perfecta" per a deshinibir-se en el tema polític (tinc que dir que en ningún poble la política es viu de manera tan àrdua com en Vallada, de vegades resulta obsesiu...)quan aquesta ferramenta pot servir per a molt més.

    Només dir que no es deixeu llevar per la situació i a seguir igual que sempre, s'està fent un bon treball en aquest blog...

    ResponElimina
  3. jaja... molt bo això de la IP...
    vosaltres vegeu massa CSI, no?

    ResponElimina
  4. Fa temps que seguisc el blog i realment veig que s'esta radicalitzant molt, supose que serà perquè la gent que habitualment escriu entrades és així, i els gestors del blog es limiten a escriure el que reben.

    Però el problema és que la gent "normal" que nomes llegim i no ens agrada criticar a ningú, hem de llegir últimament coses que no ens agraden (almenys a mi) com exemple de les últimes entrades que he llegit, que se li cride despectivament "beat" a una persona que simplement dona una opinió, que podrem compartir o no, però que és perfectament vàlida per al que l'expressa.

    I per altra banda, sobre el que comenteu de "l'enemistat que pareix ens ha declarat l'Ajuntament" no se... però jo pense que aquesta és la vostra casa i si jo com persona vaig a una casa en la qual veig respecte, torne, però si em trobe amb gent que solament emet critica després de critica... doncs simplement no torne i m'estalvie discussions i mals rotllos.

    Repetisc que és la meua opinió, jo ni entenc de politica i ni m'interessa i menys a nivell local que tot es pren de manera tan personal.

    Això si, quan hi ha eleccions sempre vaig a votar, estic d'acord amb el que diu kike, és un dret que va costar molt aconseguir per a ignorar-lo.

    Aixi que us animo a seguir endavant, feu una bona tasca informativa sobre el poble, però no deixeu que el blog es radicalitze i no permitau paraules ofensives per a ningú, per que les paraules també fan mal.

    Una Salutació.

    Pepe.

    ResponElimina
  5. Estimat Pepe;
    En primer lloc, gràcies per les teues paraules. Entem el que ens estas dient...
    Molta gent, (la majoria), gasta el bloc per criticar allò que veu injust. Es una ferramenta útil per a fer-ho i la gent la gasta, de vegades de forma "radical" com dius tu, però al menys, la gasta. Nosaltres no ho veiem força radical... simplement entenem què, quan la gent defen un ideal, ho fa ficant tot el sentiment, i si la cosa es seriosa, doncs un s'expresa amb passió... simplement.
    Si de veres has seguit el bloc, veuràs que nosaltres insistim molt alhora d'animar a la gent, a que no es parle sols de política, de veres que ho intentem! però bueno... ho conseguim a miges...
    Pensa per una banda que ací, la gent té les mateixes oportunitats per criticar, felicitar, anunciar, opinar, mostrar el que siga... LES MATEIXES. Per lo tant, si existeix més d'una cosa que de l'altra, no és culpa de nosaltres, si no de la gent del poble. Així que no ens culpes a nosaltres, que som una simple ferramenta que "copia i pega".
    I això ens du a un altra cosa: NOSALTRES no som qui fica les entrades, és la gent, així que prou ja d'identificar als creadors d'aquest bloc, amb les entrades que hi existeixen, perquè és FALS.
    NO som selectius.
    NO censurem res.
    I NO ens decantem per res.
    Som la veu del poble, i si el poble vol opinar sobre alguna cosa, opina. I si vol dedicar-li un text a una persona, per fer-la feliç, se publica igualment. I si vol anunciar una festa en un pub, doncs també...
    LA GENT DEL POBLE MARCA EL RUMB DEL BLOC.
    Si opines que aquest rumb s'està perdent cap a la radicalització i l'atac, doncs comença per ser tu qui penje les entrades que canvien aquest rumb. Si tens correu amb GMAIL, et puguem fer col·laborador del bloc, per ser tu qui penje les teues pròpies entrades, DIRECTAMENT, tal i com fan ja moltes persones del poble. Però clar... segur que penses que si ho fas, l'Ajuntament t'identificarà amb aquesta "casa" (com tu dius) i segurament aniran a per tu... EIXE és el problema, i no cap altre.
    En quant a l'Ajuntament, doncs lo dit... el que hi ha, és el que hi ha... i no depen de nosaltres, si no de la gent del poble... Com pots comprendre, no puguem anar censurant les entrades que opinen negativament sobre la política del Ajuntament... (si és el que pretenies transmitir-nos). Aquest bloc pot ser també una ferramenta per a promocionar tot el que fa l'Ajuntament al poble i per el poble, però ells no tenen ganes de gastar-lo, i de fer d'aquest bloc, un espai plural, on TOTS tinguen cabuda i on les coses es puguen discutir... L'Ajuntament al nostre parer, ha pres la solució més fàcil i còmoda, i alhora, ha fet d'aquest bloc, algo negatiu, que TOTS miren i lligen, però que ningú s'atreveix a reconèixer o defendre... Trist però cert.
    Per últim dir que, l'ANONIMAT, és una cosa a què ens hem vist obligats a emprar... Tu pensa açò: Si la gent ja te una por terrible a escriure o enviar-nos un correu, encara que siga de forma anònima, què passaria si obligarem a la gent a dir quí són? Doncs que ningú escriuria res de res. Ho sabem per experiència, perquè els primers mesos del bloc, varen ser així, i ací no escrivia ni Déu...
    De totes formes, intentarem fixar-nos més, i si aparèixen paraules malsonants, com aquesta de "beat", doncs eliminarem els comentaris, però enten que confiem en el criteri i el raciocini de la gent, per què creguem que tots són ja majorets com per a anar cridant l'atenció.
    Be Pepe, queda en peu la nostra invitació per a que participes de forma activa al bloc, amb totes les llibertats existents. No sabem si Pepe és el teu nom o no, però no ens importa en absolut. Som feliços simplement en veure com la gent del poble, participa i s'expresa amb llibertat d'allò que vullga.
    Una forta abraçada.
    L'equip de Vallada City.

    ResponElimina
  6. En sorprén que hi haja gent que trobe “radical” dir-li a algú “beato”. Tots sabem que utilitzem aquest vocable per a definir la gent que està molt clavada en l’església i no crec que això siga un pecat, sinó tot el contrari. És com si a un marxista li digueres “comunista”, doncs be, i què?
    El que sembla que no suporten alguns és que puguen dir-se les coses com són (o millor, com u creu que són) especialment els que tenen púlpit, diaris, ràdios i televisions al seu abast per a dir el que vulguen. Però la democràcia és així d’imperfecta: estableix la llibertat d’expressió com un dels seus valors màxims. I Internet és, de moment, el mitjà de comunicació més democràtic que mai s’haja creat. Iron Maiden

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.