dimecres, 16 de juny del 2010

Adivina, adivinalla


Recupere el joc de reconeixer on està feta aquesta fotografia, una abraçada

SENTO XUFERO

12 comentaris:

  1. Pense que és al camí del riu, el que va per la part nord del riu, abans d'arribar al creue amb el camí que baixa de l'assegador. Hi ha una caseta i una sèquia que pense que és aquesta, és allí?

    ResponElimina
  2. Premi, es allí exactament. Poc a poc aniré pentjant fotos del poble per a les identifique-ho, espere que vos agraden.

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Home, això de què "es allí exactament", te la seua cosa, molts sabem on és, però dir el camí del riu, i au, el camí del riu pot començar en els regadiuets i acabar en els juncars i si molt m'apretes en la vuelta...

    Per a altres fotos estaria be que es nomenara el lloc amb el nom propi, en aquest cas és el camí de les Vegues de Polisena, situades en l'illa fluvial formada al Cànyoles després del "Deluvi de Sant Carles".

    La foto m'agradat molt.
    Per cert en l'apartat de fotografies hi han les fotos d'una casa amb el nom malament, cosa que em sembla un poc increïble, tractant-se d'una casa bastant coneguda, ara igual ho és sols per mi ja que els meus avantpassats hi tenien relació.

    ResponElimina
  4. Baixes cap al riu per el magatzem dels marbres direcció a Canals, Passes el tarongers de Toni Pau que queden a l'esquerra del camí, els tarongers del tio Navaja. Tropesses amb l'olivera i acontinuació la sequia que alimenta la bassa. Eixos bancals estan erms però el de baix la basseta el porta poquili, fitant amb Salvaoret el del carrer del mig i regalao. En la partida de les Vegues. Més informació a les pàgines grogues.

    ResponElimina
  5. Home amic dels llibres,
    molt bon treball d'investigació!!! ara, no has nomenat la casa La Punta, els Juncarets ni la Pelaora, jajajaja.

    Comprendràs que la resposta anterior semblava com quan mare/pare/güelo/güela et diuen: "dus-me l'això eixe que està allí damunt" i eres totalment conscient de què vol i on està, i no calen més explicacions, però per a un sinyor concurs... I la cosa es tracta de conéixer més el nostre terme i els seus topònims

    ResponElimina
  6. Hola Anònim;
    El que ha fet "Amic dels llibres" em sembla be, sobre tot per als que no conèixen els topònims com tu dius. Perquè per molts topònims que em diguen a mí, si no se on estàn, em quede igual.

    ResponElimina
  7. Em sembla que aquesta proposta meua de endevinalles a pres vida pròpia i ens a aportat un munt d'informació toponímica que em sembla molt interesant. Disculpeu la meua ignorància i gracies pels comentaris. Sento

    ResponElimina
  8. Kike, estic d'acord amb la teua afirmació, però s'ha de començar poc a poc, primer distiguir entre ombria i solana i després ja anar partint a trossos.
    El que em sembla una gran pèrduda de cultura pròpia és sentir per exemple que moltíssima gent simplifique tots els noms de la nostra xicoteta part de Serra Grossa amb el genèric "Campello", hi ha una altra part de gent que ja duplica la seua capacitat i ja diferencia dos coses "Campello" i "Balarma" el que segueix sent trist, però ja anem sabent un poc a més.
    I per a l'amic dels llibres, sols donar-li l'enhorabona, el comentari anterior meu anava un poc en broma.

    ResponElimina
  9. I per a tu Sento, gràcies per calfar-te el cap, i fer que els demés ens el calfem.

    Ara, posta a escriure com volem, no seria més "vallaí" dir
    "Andevina" que el més castellanitzat "adivina"

    ResponElimina
  10. Doncs et propose una faeneta: Un mapa del terme de Vallada on cada setmana es fique el nom d'un lloc, i es conte algo...
    Podries proposar-li-ho als de Vallada City, o si vols els ho propose jo a vore què diuen, però tindràs que dur-ho tu, perquè jo, lamentablement no conec res pel seu nom... ni tan se vol a la gent de Vallada...segur que estan encantats amb la idea. I amb el google maps segur que es pot fer algo aseat de veres...

    ResponElimina
  11. Enhorabona Sento per la idea i per la feina que fas, però el títol esmussa un poc perquè una cosa és parlar i un altra escriure. Crec que el correcte seria “Endevina endevinalla”. Si cadascú escriguera com parlen en sa casa o al seu poble no hi hauria manera d'entendre's. Felicitacions de nou

    ResponElimina
  12. Xe mira, jo he contestat conforme m'ha semblat no sabía que les bases del concurs on diuen com contestar les ficaba un senyor anònim. Estem bons. Per altra banda, si hi ha que contestar correctament amb noms per conèixer millor el poble també hem sembla bé. Estem bons.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.