dissabte, 4 de febrer del 2012

Un excel.lent documental per als estudiants d'Educació per a la Ciutadania

Ahir a la nit, la Sexta va emetre un programa sota el títol "Resacón en Levante". Levante som nosaltres, els valencians.
Són 38 minuts d'imatges, de talls de veu amb Camps, Fabra 1, Fabra 2, Barberà, Císcar l'actual Number Two, i tutti quantti dels que han fet d'aquesta terra una demostració paradigmàtica del que provoca la combinació de la corrupció dels dirigents polítics amb l'atonia cívica dels ciutadans, anestesiats amb els cants de les sirenes que repetien com un mantra allò de "som els millors, tota Espanya ens enveja i tota Europa voldria viure a la nostra terra".
També apareixen persones amb trellat (alguns amb molta barra, que tot s'ha de dir), i polítics de l'oposició. Inclús algú d'aquella oposició que es mirava més el melic i les picabaralles internes que no la realitat del País.
Seria un vídeo magnífic per a Educació per a la Ciutadania, si l'actual ministre Wert no haguera decidit eliminar-la. Els estudiants dependrien molt i molt bé que és la corrupció, com es disfressen els corruptes, com enganyen als que s'encanten amb les seues mentides, i com és de nociu despreocupar-se de la gestió de la cosa pública.
Paga la pena veure'l, però s'ha de tindre en compte que és molt perillós fer-ho. Pot provocar un atac fortíssim i paralitzant de vergonya. No és que pot ferir la sensibilitat de l'espectador, és que pot fer-li-la, --dit siga en valencià col.loquial--, pasta de moniato.

Font: Escriure en l’aire

 Aci una preview:

8 comentaris:

  1. Excelent per La Sexta !!!!

    ResponElimina
  2. sí, està molt bé, el vaig vore
    per fi van eixint tots els aventos

    Esta nit, en fan uno de Urdangarín, esperem descobrir coses interessants. Mireu-lo, en Salvados, la sexta

    ResponElimina
  3. Xica, xica, vaja una cosa de gust... que graciós que és el nou ministre, diu que educación pa la ciudadanía manipula, jajaja!

    i què fan els mestres de religió en els col·legis? si entren a treballar directament, si no fan oposicions ni res, els trien els retors del bisbat i els paguem el sou dels diners de tots. Que bonico, germans!!

    ResponElimina
  4. Això que dius no és del tot cert.
    Conec mestres de religió que són més ateos que tu i jo junts. El que no són és tontos, i si al magisteri pots traure't el curset, i tens la oportunitat de treballar amb ell, doncs a treballar s'ha dit, no?
    Jo ho faria, i mira que jo...

    ResponElimina
  5. Home, per a això estan els centres concertats, o privats, ahí seria normal, pero en els que són de l'estat se suposa que si la constitució diu que vivim en un país laic o aconfessional, cada familia ja vorà la classe de religió o noreligió que li agrade més, no? l'escola podria parlar del tema desde moltes asignatures: filosofia, historia... a tota la classe i no uns quants ací i uns quants allà.
    I tornant als mestres, no tinc res en contra d'ells, els que conec jo tenen estudis, i son bona gent, pero no han entrat en la bolsa de treball pública i oberta a qualsevol, no és just, crea diferencies. Segurament els que tu coneixes son millor actors, no sé. Que aprofiten el sistema no vol dir que em parega bé. I no es que estiga en contra de les persones que necessiten creure en deu o en lo que siga, pero cadaú en sa casa i deu en la de tots (els que vullguen, clar)

    ResponElimina
  6. jaja!
    Molt bo això de que són millors actors! Sí, possiblement això siga.
    També pense com tu, si donen religió, que siga, al menys, en plural, que no no més ni ha una en aquest estat laic (que segons el BOE entregarà a l'església, durant aquest 2012, més de 13 MILIONS d'euros al mes).
    Amén.

    ResponElimina
  7. Que té que vore aixó dels retors i mestres de religió amb l'entrada d'Iron? el resacon de levante!!!!!

    ResponElimina
  8. En el tema dels mestres de religió, també hi ha mangoneo per aconseguir places. Hi ha qui porta anys apuntat i no trau res, i hi ha qui en poc més d'un mes de fer l'examen i sense experiència, li donen la plaça "perque sí" per a tota la vida, ey! i 5 minuts de casa!

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.