dilluns, 7 de febrer del 2011

Crònica d'una mort anunciada...

Diumenge 15h i el Vallada Femení juga a casa. Día solejat, esperem afició però al mateix temps estem "cagades". Hui jugem contra el Xeresa. És l'equip amb el que mes es nota la diferència de jugar allí a jugar a Vallada. L'any passat a Xeresa quedarem 9-0 i a Vallada 2-3. Enguany quedarem a Xeresa 0-6, i a Vallada...

Bé, presentem l'onze titular: En portería Noelia. En defensa central lliure Ana, central amb marca Mayte, lateral dret Yéssica, lateral esquerre Carmina. Al mig del camp Ainhoa i M. Angeles, interior dret Neus, interior esquerre Mireia. Davant Moni i Carmen.
Canvits: Carmen per Marta (hui debuta com a jugadora), Paulina per Ainhoa i Silvia per Moni.
Lessionades tenim a Blanca, a Nori i a Núria Francés.

El míster és clar: "Ja no em fa por cap equip. Haveu demostrat que amb sacrifici podem anar avant i vull que jugeu com ho haveu fet fora de casa". "Moni, hui ixes de
titular, et fa falta marcar un gol i després sé que vindràn com a xurros".

Calfem i de fons escoltem un girigall de por. La regidora de Xeresa, com així es fà nomenar, planta a cara a dos de les nostres companyes lessionades que estàn a la porta per a demanar la col.laboració de l'entrada. No volía pagar i es defenía amb un "Vosaltres no sabeu qui sòc jo"!.

A banda tonteríes, hui jugem a casa per primera vegada desde abans de Nadal. No és excusa, però no podem evitar el nerviosime al veure que ha vingut tanta gent a vore'ns. És una gran sensació que barreja emoció i por de no estar a la altura.

Eixim al camp, começa el partit. Disputes de baló constants i agressivitat per les dos parts. Minut 10 i M.Angeles reb una forta entrada d'una jugadora contrària per la qual necessita assistència. Durant uns minuts jugem amb deu però per sort es recupera i torna al terreny de joc. No anem a enganyar-nos, el partit està tens, el prestigi de cada club està en joc. Primera ocasió de Mayte. El baló cau al mig del camp i sense pensar-ho entra com un cuet i xuta a porta.. Uiiiiins!

Minut 25 i Ainhoa penja el baló des de el mig del camp, Moni l'arreplega i corre directa a porta fins que en l'àrea, al adonar-se'n de que Carmen ha vist la jugada i s'ha emportat a la defensa, xuta a porta d'una forma impecable. Pepinà pura i dura! Sí senyor.. Tenim el primer gooool!!! Gol dedicat a Moya. Jugador del Vallada quan era jove i pare de Moni.

Minut 31 de la primera part. Entrada forta a M.Angeles en l'àrea, traduït: penalti claríssim! M.Angeles es veu amb ganes i convicció de tirar-lo. Piiiiiiit! Gooooooool!!! 2-0!!

Ho notem en les cares, una mirada a la companya del costat serà suficient per a llegir-li el pensament... Ja estem assustades.
No sé si recordeu, que ja ho varem nomenar a la crònica anterior, quan deuría de veure l'equip un 2-0 com una gran ventaja, el Vallada femení ho pren com a una gran amenaça...

El Xeresa lluita molt la entrada al nostre camp, però la defensa està al seu lloc. En un intent d'invadir-nos, Ana ho evita amb una "segaeta" per la banda. Queden pocs minuts per a finalitzar la primera part. Hem de sobreviure si ò si.

No pot ser! Vé la contra. Tot ha passat molt ràpid, la delantera del Xeresa s'ha fet amb el baló i va cara a porta. Carmi consegueix tallar el baló a preu d'una falta i una tarjeta groga. Falta en contra i tenim el 2-1. Golàs per la esquadra per part del Xeresa, però Noelia l'ha vist, l'ha tocat! Que portera tenim!! Molt bé Noe.
Les jugadores del Xeresa estàn posant-se nervioses i estàn fen-nos faltes a tope.. A M.Angeles se la van a carregar d'un moment a un altre. Ho vegem vindre. Fí de la primera part. 2-1, guanyem!

Començem la segona part, els dos equips estàn molt tensos. El Xeresa està apretant molt i nosaltres, agotades. Fan un atac, la davantera se'n va sola per la banda cap a la portería. Carmi consegueix tapar-la i provocar corner que acaba en un saque de porta a favor. Saquem ràpidament des del mig del camp Neus no s'ho pensa i xuta. Casualment i dins de l'àrea.. Una jugadora del Xeresa ens regala un penalti. Ha fet mans! Hui M.Angeles està inspirada. Torna ella, xuta i gooooooool! 3-1!
Ara es quan penseu tots.. Crònica d'una mort anunciada? Doncs si...

En la segona part el nostre equip no està alt de moral, està rebentat. Ràpidament vé un corner en contra que culmina amb el 3-2. Ara, les companyes del Xeresa no ho veuen tot perdut, i quan elles mes remonten, nosaltres mes decaigem. Ay mare! Quin patir! L'afició està mossegant-se les ungles!! No pot ser!! No pot ser! Ens ha vingut el 3-3!! El partit se'ns ha fugit de les mans. El teníem ahí..

Queden pocs minuts, la delantera del Xeresa ataca a porta i Ana en un intent de tallar-la és agredida per la contrària provocant una falta q no és pitada per l'àrbitre. Carmina intenta de totes les formes possibles que no acabe amb gol la jugada i, sense voler i sense tindre-ho la afició molt clar... Penalti en contra. No pot ser!! A pesar de que Noelia encerta el costat per on vindrá el baló, culmina amb un gol que els donarà la victòria.

Una llàstima, hui les valladines hem jugat. Ha sigut un gran partit plé d'emocions, però així és el futbol...
Mai res està guanyat, ni mai res està perdut.

3 comentaris:

  1. Una crònica molt emotiva.
    Xiques, recordeu-se de gastar el botó per partir l'entrada en dos per a que no aparega tota desplegada a la pàgina principal, gràcies.

    ResponElimina
  2. Ho senc! Se'm ha despistat! Moltes gràcies.

    ResponElimina
  3. No soc molt aficionat al futbol, però, qui ha escrit la crònica m'ha provocat una pujada d'adrenalina.... Buff

    Sergi

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.