dimarts, 31 de juliol del 2012

Tens cobertura sanitària?



Fins ara aquesta pregunta era innecessària. La sanitat era un dret del qual gaudíem tots pel fet de ser humans. La sanitat espanyola era de les més eficients del món. Amb una cobertura universal de qualitat suposava una despesa, per persona i any, el 28% inferior a la mitjana europea. Les famílies de treballadors que s’arruïnaven quan algun membre queia malalt quedava com un malson del passat. Però aquest malson pot tornar si no ho impedim ja.

Des de l'1 de juliol ja ha començat el “repagament” de medicaments però serà a partir del 31 d'agost quan es farà efectiu el Reial Decret-Llei que retalla els drets sanitaris, emparant-se en l'argument que no hi ha diners, deixant sense cobertura sanitària molt immigrants i... molts espanyols.

Quedaran fora del sistema els immigrants sense permís de residència
Els ciutadans de la Unió Europea que no siguen residents a Espanya
Els estrangers amb permís de residència i els espanyols majors de 26 anys que no hagen cobrat mai la prestació per desocupació i amb rendes superiors a una quantitat encara sense determinar.  En aquest col·lectiu entren:
  • ·         Estudiants universitaris amb beques no subjectes a cotització però sí a IRPF
  • ·         Persones que no han aconseguit mai cap treball
  • ·         Persones divorciades que no estan a càrrec de l'ex-cònjuge
  • ·         Persones separades de parelles de fet no formalitzades
  • ·         Persones discapacitades en grau inferior al 65%
  • ·         Persones de poblacions nòmades
  • ·         Professionals liberals
Com vegeu el ventall que pot afectar els ciutadans espanyols és ample, per la qual cosa és aconsellable esbrinar si tinguem cobertura sanitària o no, perquè cap la possibilitat que quan necessitem el metge tinga que ser privat... si puguem pagar-ho. 

Altra opció aconsellable és fer el possible per evitar l'absurd que pretenen imposar mitjançant accions unitàries coordinades. A la web YoSí sanidad universal hi ha informació i propostes d'actuació, una de les quals és difondre la campanya com estem fent des d'ací. 

Salut (ara més necessària que mai)  Iron Maiden 

1 comentari:

  1. http://notadeadmanwalking.blogspot.com.es/2012/07/el-major-robatori-de-la-historia-de.html

    Difondre la paraula ;)

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.