dimarts, 24 de juliol del 2012

El I Festival de Dins porta el teatre clàssic a Vallada


Diumenge 29 de juliol a Vallada, “Estudiants de Babel”

La companyia Escena Erasmus, un projecte teatral en què participen estudiants que gaudeixen d’una beca Erasmus en la Universitat de València,  recorrerà entre el 22 i el 31 de juliol diferents municipis de la Costera, la Canal i la Vall d’Albaida, en una gira en la qual també intervindran l’Aula de Teatre d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant i l’Escola de Teatre de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Nou Lleó (Mèxic).

Aquest programa arreplega el llegat de la iniciativa que en els temps de la II República va promoure el poeta i dramaturg Federico García Lorca, amb el grup de teatre universitari La Barraca, que pretenia portar el teatre a tots els racons d’Espanya amb funcions a l’aire lliure de les obres dels clàssics espanyols del Segle d’Or.

Les entrades de les funcions seran sempre gratuïtes, doncs està patrocinat per la Diputació de València, la Universitat de València i els diversos municipis participants, encara que la Universitat ha creat una “fila zero” per a recaptar fons que contribuïsquen al desenvolupament de les zones afectades pels diferents incendis.

El Festival de Dins arrancarà a Énguera diumenge que ve, amb la representació de “Obligats i ofesos”. Moixent prendrà el relleu, el dimarts 24 amb «Estudiants de Babel» i el dijous 26 amb “Aquell Fernando”. També el dijous 26, a Albaida es representarà  «Estudiants de Babel». Aqueixa mateixa obra es podrà veure l’endemà a Quatretonda, i, paral·lelament, “Aquell Fernando” en Montesa. El dissabte 28, Canals acollirà una funció de “Aquell Fernando”. El mateix dia el festival es desplaçarà a Castalla (la Foia), amb “Estudiants de Babel”. Montesa repetirà el diumenge 29, en aquesta ocasió amb “El teatre de la pàtria”, mentre en l’Olleria s’oferirà «Aquell Fernando» i a Vallada, “Estudiants de Babel”. De nou Montesa tancarà aquesta cita amb l’obra “Estudiants de Babel”.

5 comentaris:

  1. Qué llàstima no poder anar.
    M'agradaria tant!

    ResponElimina
  2. Espere que aquest any si el alojament es en La Casa La Torre tinguen una mica de vergonya y que respeten al veins,cosa que el any passat vaen tindrer que cridar els veins a la policia de Vallada,aixo queda molt mal,espere respete.Gracies y bona nit

    ResponElimina
  3. Organització Festival de Dins.27 de juliol del 2012, a les 12:32

    Enguany participen al Festival 50 persones de 5 companyies, i tots estan allotjats a Moixent. Que no es preocupe la Veïna de la Torre que ningú la molestarà.

    L'any passat a Vallada la companyia que va vindre va celebrar l'últim dia de la seua gira, i és per això que potser van fer massa soroll. Ja vam demanar disculpes, fins i tot públicament en aquest mateix blog.

    El que no entenc és com, encara un any després, a qui siga li quede ràbia per tornar a dir el que diu "Veina de la torre". Quan s'han demanat disculpes, crec que no cal insistir tant. I més un any després.

    De tota manera, com he dit, que no es preocupe la Sra Veïna. Les 50 persones s'allotgen a Moixent, i dinen i sopen allí i a Montesa. No hi haurà molèstia per a Veïna de la Torre, que restarà tranquileta amb els habitants de Vallada només. Sense gent de fora que vinga a molestar i a dinar i a sopar i a dormir.

    Vull recordar que el I Festival de Dins és una iniciativa desinteressada en que han pogut participar els pobles que han volgut, amb les actuacions que han volgut. Les companyies no cobren.

    Espere que difruteu del Festival.

    La organització.

    ResponElimina
  4. sou lliures de anar a menjar y a dormir on vuigue,yo sols vos demanava que en altes hores de la nit respetareu als veins siguen del lloc que siguen del poble que siguen,si el molesta el que ta dit eu senc pero mes en vau molestar vosaltres a mi y a tots els veins de la Torre,per el soroll y el escandalo.PERDONA SI TA MOLESTAT

    ResponElimina
  5. Veïna de la Torre:

    Ja es van demanar disculpes per el soroll d'aquella nit que, com ja es va dir, era la última nit d'una llarga gira d'una companyia i van fer una festa on no tocava. I si cal tornem a demanar disculpes: Disculpes per molestar-te l'any passat.

    Espere que l'any que ve, si tenim la sort de poder tornar a fer un Festival, no ens tornes a dir que "espere que tinguen una mica de vergonya" després de dos anys. Però si cal tornarem a demanar-te disculpes després de dos anys i les voltes que facen falta.

    El que m'ha molestat no era el que dius, sino el com ho dius: el tó del teu comentari. No cal tanta mala llet després d'un any, i més quan ja ens vam disculpar.

    De tota manera ja t'he dit que no et tornaran a molestar.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.