dimarts, 3 de juliol del 2012

La Sexta




En La Sexta diuen les coses de manera que s'entenen i això és molt perillós per a qui està acostumat a fer i desfer d'esquenes als ciutadans. El poble és, com en temps medievals, el que treballa i genera la riquesa per a que les classes privilegiades puguen malbaratar en articles de luxe a preus astronòmics (per exemple 300.000 € per un rellotge) mentre milions de famílies pateixen la misèria provocada per l'avarícia, la corrupció i la falta drets i de justícia.

La dreta pàtria no respecta ni tan sols les normes del capitalisme que imperen a Europa i quasi tot el món. Per a que el seu sistema (el capitalista) funcione cal que funcione una justícia independent, cal que els mitjans de informació, si més no els públics, puguen realitzar la seua tasca sense interferències partidàries, cal que els diners públics estiguen controlats per evitar la corrupció per a la qual cosa calen institucions de control amb funcionaris que no depenguen del partit guanyador. El sotmetiment de les institucions als partits en el poder, la privatització galopant d'amples sectors públics, mitjançant l'externalització de serveis, afavoreix tot el contrari.

El Premi Nobel d'Economia, Finn Kydland, en una entrevista recent en La Vanguardia, donava algunes claus per a que el sistema capitalista funcione. “El único crecimiento sostenible que crea empleo a largo plazo es el que logra la innovación y, para lograrlo, se requiere que empresarios inteligentes inviertan en trabajadores bien formados.” Aquests no és, evidentment, el cas d'Espanya on es retalla i precaritza l’educació, els treballadors ben formats han d’anar-se’n fora i els empresaris intel·ligents cal cercar-los amb cresol. Kydland i Prescott van rebre el Nobel per demostrar que era essencial per a les nacions tindre institucions que garantiren l'estabilitat a llarg termini. “Una sociedad civil madura debe trascender los partidos y crear instituciones sólidas para el bien común”, diu Kydland, i afegeix: “Es importante que ustedes aprendan a preservar sus instituciones y su sistema económico de los intereses partidistas a corto plazo.

Les reformes estructurals que calen al nostre país no són doncs les que està fent el govern sinó les encaminades a la construcció d'institucions fiables per als ciutadans que estiguen per damunt d'interessos partidistes. Institucions que funcionen de manera autònoma, governe qui governe, responent al vertader interès general: el de la immensa majoria de la població. Açò tan simple, i tan fàcil d’entendre, és vital per a la democràcia.

La ciutadania no pot consentir que la justícia permeta multar a un aturat amb 300 € per exercir el seu dret a manifestar-se pacíficament com està passant amb membres del 15M. Ni consentir el boicot publicitari a La Sexta per denunciar públicament el que realment passa i assenyalar amb el dit als corruptes i els responsables directes del malbaratament dels diners públics. Ni deixar que ni hi haja a la presó cap dels imputats pel cas Gürtel. Ni permetre gastar milions d’euros en fasts sense trellat mentre es retalla en serveis bàsics per al present i el futur de la societat.

A la justícia no li va arribar la transició i continua en mans dels poders que sostenien a Franco durant la llarga nit de la dictadura. Els intents d'administrar una justícia independent i justa han sigut avortats amb ma de ferro. Els mitjans públics de comunicació social han estat al servei del partit de torn, excepte durant el darrer període en la RTVE, amb la direcció de Fran Llorente, que ja s’ha acabat amb el nou director d’informatius. Els mitjans privats han estat al servei del capital que, posant o llevant publicitat, han fet prosperar als submisos i han enfonsat als que informaven de la veritat.

Informació i justícia, dos pilars de la democràcia, en mans partidistes. Sempre del mateix partit i amb les ràncies directrius ideològiques que olen a encens. Per això cal impedir que la gent es mobilitze i mostre al carrer el seu descontent, i per això cal acabar amb La Sexta, perquè diuen les coses de manera que s'entenen...

Iron Maiden

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.