dilluns, 23 de juliol del 2012

Armes de destrucció massiva


La possessió d'armes de destrucció massiva, per governants irresponsables, ha sigut un argument per justificar guerres que han provocat centenars de milers de morts i la destrucció de societats estructurades i pròsperes. Ens van fer pensar que la simple sospita de que certs dirigents tingueren armes d'aquest tipus justificava una invasió, una guerra i tots els mals que comporta. Fins ara ens pillava lluny. Però el que no sospitàvem és que a casa nostra tinguérem governants tan irresponsables com per a utilitzar el poder com armes de destrucció massiva contra els ciutadans.

Les bombes d'efecte retardat que suposen les retallades d'educació i I+D+I; l'atac directe a la economia les famílies treballadores abaixant els salaris, precaritzant l'ocupació, eliminant els drets laborals i retallant la cobertura de l'atur; la mort en condicions infrahumanes que provoca, per a milers de dependents, el dràstic retall i l'abandó progressiu de la llei de dependència; junt al copagament farmacèutic, que minva les magres pensions de milions de persones majors, s'han convertit en armes de destrucció massiva que faran pols una societat que, amb molt de patiment, havia aconseguit un forma de vida decent amb unes cobertures socials relativament bones. 

Mentre escric açò escolte per la ràdio que la maleïda prima de risc supera els 640 punts, i a González Pons, desviant responsabilitats, tirant-li la culpa al Banc Central Europeu. La voladura descontrolada de l'Estat per acontentar els mercats no fa efecte. Potser perquè, com tot lo món sap, els mercats només tenen un objectiu, guanyar diners, i un estat al que han tallat totes les branques d'activitat, amb un mercat interior minvant per l'atur i els baixos salaris, no ofereix cap al·licient.

Els antisistema que ens governen diuen que cal destruir els pilars bàsics de la nostra societat perquè hem viscut per damunt les nostres possibilitats i no hi ha diners, però això no és més que un altra mentida. Vicenç Navarro ho explica molt bé: Espanya és un dels països de l'Eurozona amb menys despesa pública per habitant; un dels estats que menys ingressa en imposts, que a més són regressius, i dels menys redistributius. Sí que hi ha diners però l'Estat no els arreplega i prefereix demanar prestat, el que està provocant l'enorme deute que ens porta a la ruïna. 

L'Estat podria ingressar, per exemple: per tornar a cobrar l'impost de successions = 2.550 milions; per eliminar la reducció d'impost de societats a empreses amb més de 150 milions de facturació = 5.600 milions; per augmentar l'impost de societats al 35% per empreses que guanyen més d'un milió d'euros a l'any = 14.000 milions; per establir l'impost a les transaccions financeres = 5.000 milions; per reduir l'economia submergida en deu punts = 38.500 milions; per augmentar els imposts de les SICAV i els guanys especulatius, etc. Açò és només una mostra del que pot fer-se en compte de congelar pensions, retallar en sanitat i educació, cobrar medicines i apujar el IVA. 

Potser encara estem a temps d'evitar la demolició total de la societat. Però per aconseguir-ho cal llevar-li el poder al PP a tots els nivells perquè, en les seues mans, és un arma de destrucció massiva. 

Iron Maiden

4 comentaris:

  1. voleu pastilletes per recordar?
    Mireu, mireu. Que pareix que com en canal nou no diuen res, és com si no haguera passat
    http://www.youtube.com/watch?v=7RsBBFghGgw&feature=youtu.be
    hala, a mi no em mireu que jo no els he votat, qui haja votat, bon prou li faça!!

    ResponElimina
  2. Pareix ser que no recordem qui es el que ens ha dut aon estem, qui ha despilfarrat els dines durant 8 anys com si no foren de ningú, pareix ser que no tinguem memoria, o no volem tenirla....

    ResponElimina
  3. Sí, cal recordar moltes coses però no només recordar. També cal ser crítics. Mirar les coses amb un poc d'objectivitat, sense “forofisme”.
    Felipe Gonzalez va signar el tractat de Maastrich que dissenyava una Europa al servei del poder financer. Aznar va liberalitzar el sòl, l'origen dels PAIs que van provocar la bombolla immobiliària, que ha agreujat els efectes de la crisi internacional al nostre Estat. Zapatero no va posar fi a la bogeria constructora i li va esclatar als nassos la bombolla que havia unflat Aznar. Rajoy, com va dir un dels actuals ministres, va pensar que el que era important era guanyar les eleccions encara que el país s'enfonsara i, en lloc d'ajudar, va dedicar els seus esforços a destruir el govern anterior.
    La memòria és curta, sí. Tant que no recordem que el PP va guanyar les eleccions perquè criticava tot el que Zapatero va fer l'últim any del seu govern: una política que era de dretes, que castigava els treballadors i beneficiava els poderosos. Molts ciutadans van caure en el parany de pensar que, si criticava la política antisocial de Zapatero, Rajoy faria el contrari. La realitat és cabota i cruel i ens ha mostrat a un PP que castiga els treballadors i les classes mitjanes i beneficia descaradament els rics.
    Però a banda de tot el que ha passat, avui és avui, tinguem els problemes que tinguem i un govern que en compte de solucionar-los està agreujant-los. Al contrari del que s'encaboten en afirmar, hi ha eixides de la crisi diferents, que no castiguen tant els ciutadans, que reparteixen la càrrega, que respecten les regles democràtiques de llibertat, justícia, igualtat d'oportunitats i estat de benestar.
    En aquest moment no m'importa el que va fer Felipe, Aznar o Zapatero, el que m'importa és el que està fent Rajoy. I si vaig criticar, en el seu moment, el que em pareixia malament del socialista també critique ara el fa el neoliberal. Ara el que està fotent-nos és el PP, amb una virulència digna de la postguerra, i igual que vam obligar a Zapatero a avançar les eleccions i el vam llevar del poder per les tímides mesures que va prendre “obligat” pels neoliberals europeus, em de mobilitzar-nos per llevar-li el poder al PP, perquè ha demostrat que no soluciona els problemes i destrueix tot el que de bo havíem construït.

    ResponElimina
  4. Perdone vosté, pero crec que no ha llegit mai una entrada vostra criticant res de Zapatero ni del psoe, partint de ahi, yo crec que esta tot dit. No soc de dretes, pero tampoc soc de esquerres, i no magra que ens tracten com si en el mon soles i agueren dos partits. Tu dius que cal llevar-li es poder al pp, i yo el pregunte: a qui lil donem? un altra vegada al psoe?....

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.