divendres, 13 de juliol del 2012

NEGLIGÈNCIA, FOC, NEGLIGÈNCIA, FOC...


Els últims incendis produïts a Cortes de Pallàs i a Andilla, i el fet de què cada 5 minuts passe un helicòpter en direcció a la serra de Mariola m'han empentat a escriure aquesta entrada i denunciar públicament un fet molt greu que passa al nostre poble, que en el seu moment ja vaig denunciar a l'ajuntament i a dia de hui no s'ha fet res per resoldre.

El tractament d'aigües d'ambdues piscines és molt rudimentari, podríem dir-ne que es fa a ull. He vist vindre a l'inspector de sanitat més d'una vegada i fer la vista grossa, no se si perquè a la llei es recull que les piscines construïdes abans 2002, no se li apliquen les mateixes normes de seguretat que a les de nova construcció i simplement deuen de proporcionar una seguretat mínima, o bé per una altra cosa. 
L'emmagatzemament dels productes químics, no compleix ni de lluny les mesures de seguretat mínimes, pots ser a la piscina del poliesportiu ara si (des de l'any passat), però a la Saraella... NO.

La piscina de la Saraella es tracta amb SOSA CAUSTICA I CLOR. Normalment és el socorrista qui s'encarrega de tractar les aigües. En la resta de piscines en les quals he treballat, hi ha una persona que s'encarrega de forma exclusiva d'açò, per la importància i la serietat que suposa, i perquè no és la feina del socorrista.
La piscina de la Saraella té una depuradora que es troba en un xicotet soterrani, en eixe mateix soterrani es troba:
  • La depuradora
  • Productes de neteja
  • Productes sanitaris (per a curar i tractar als banyistes)
  • LA SOSA I EL CLOR, normalment aquestos productes es trobem ben junts, i junt a la depuradora, que moltes vegades desprèn aigua.
No estic siguent per a res exagerada. El clor sol anar dins d'un bidó amb tapa, però la sosa va en una bossa, i quan l'obris, queda oberta i van eixint grànuls d'aquest producte poc a poc.
Els socorristes de la piscina, tenen un sol recipient per tirar a ull aquestos productes, aquest any s'han superat fent-los tirar els productes amb un “recojedor” de granera.
L'any passat vaig demanar reiterades vegades més seguretat, quasi vaig tindre que suplicar que em compraren 2 recipients per tirar els dos productes i finalment em vaig negar a fer-ho.

Si com jo, fa molts anys que no dones química, i algú et diu que el tractament d'aigües es fa així i has de fer-ho, pot semblar-te estrany i pots denotar una mancança de seguretat bestial, però no eres conscient de fins quin punt és perillós, tindre CLOR I SOSA a un lloc molt HUMIT.

La reacció que es produeix està catalogada com una de les més sorprenents pica ací:

 

Com sabeu, la piscina de la Saraella es troba a un paratge natural. El soterrani es troba en contacte amb la natura, tenint el primer arbre a menys d'un metre.

Per ara no ha passat res, però seria el més normal del món que passara alguna cosa.

Demane per favor, que s'aneu passant per l'ajuntament i demaneu la seguretat que mereixen les nostres muntanyes ja cremades no fa tant de temps.

Gràcies.

3 comentaris:

  1. Les teues paraules tenen tota la raó del món i seria una desgràcia que ocorreguera alguna cosa a les nostres muntanyes per una negligència d'aquest tipus.
    Denunciar públicament fets com aquest són accions que tots deurien de fer contínuament aprofitant la seguretat i l'anonimat que ens brinda aquest bloc però molt pocs, per no dir ningú, ho fa.
    Com dius en aquest escrit, ja ho vas denunciar en el seu moment, al igual que altres injustícies laborals que encara es cometen a la plantilla de socorristes, i vegem que no han fet gens de cas. Al menys, fent-ho públic d'aquesta forma, queda per escrit davant de tot el poble i la pressió que pot exercir, pot ser major.
    Aprofitem per animar-vos a utilitzar el apartat de PATRULLA VALLADINA situat a la part de dalt per denunciar qualsevol tipus de desperfecte o injustícia que vegeu al nostre poble.
    Gràcies!.

    ResponElimina
  2. M´alegre d´aquest escrit Àngels.La situació de les piscines al nostre poble ha sigut des de que jo tinc conciència d´aquesta forma, tenint aquest tractament, fent que gent que no pot manipular productes químics els tinga que manipular. Però bé, cal denunciar aquesta situació i avisar al ajuntament de que si no fa res al respecte poden anar a juí. EL que passa és que a ells els dóna igual que els digues això o una altra cosa, perque et tractaran com a un boig i ja està.
    Respecte al clor i la sosa jo no sabia que si es mesclaven amb aigua passava el que he vist al video.LLavors la situació és bastant greu pensant amb el que tu ens has narrat, perque qualsevol dia el quartet ixe "peatarà" i amb ell la nostra serra, però, es clar, al nostre equip de govern li la "sua" bastant que es punxe foc la nostra serra o que la situació del tractament de les nostres piscines siga així. Cal fer algo ja!!
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Bon dia.

    Pareix mentida que a l'equip de govern d'aquest poble que sels ompli la boca parlan del "paraje de las ermitas" no tingen més trellat i fajen una comprovació del perill de la sosa i el clor. Estic segur que algun membre del "equipo del gobierno" quant sen parlar de la sosa o relaciona amb les olives i no amb el perill de foc que existeix.

    Àngels enhorabona per el escrit i les reiterades vegades que has anat a l'ajuntament a dir-ho.

    Com anècdota: ma mare sempre deia (no referinse aquest tema per supost) """ MANTE EL COLP JA AVISARÀ"""

    Endavant.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.