divendres, 12 de novembre del 2010

Santa Inqusició, versió XXI

Les doctrines liberals clàssiques del s. XVIII propugnaven això que deien la separació de poders: la separació de qui fa la llei (poder legislatiu), de qui executa la llei (poder executiu) i de qui fa complir la llei (poder judicial). Molt s’ha avançat, però, en l’anàlisi de la naturalesa dels estats i de la superestructura jurídica. L’anàlisi del estats com a eina de les classes dominants per a la seua perpetuació i de l’estructura jurídica com el reflex de les relacions econòmiques -i la seua traducció política- de dominació no és cap nou descobriment.

Som “afortunats” de viure en aquestos temps en els quals eixes anàlisis estan mostrant la seua correcció històrica. Durant tot el procés de la crisi, els estats estan actuant descaradament com una eina al servei d’eixa classe de grans capitalistes, de les seues institucions “professionals” (FMI; BM, OCDE) i dels seus titelles polítics. La democràcies burgesa ha quedat totalment desacreditada – on és la democràcia quan s’imposen les reformes?-. Ahir i hui també hem tingut el “plaer” de poder seguir el judici als dirigent polític de l’esquerra independentista basca Otegi, Permach i Alvàrez: un judici que respon únicament a motivacions polítiques. On és la justícia quan s’empresona la dissidència?

.
"La secció segona del penal de l'Audiència espanyola comença avui (ahir, dijous 11 de novembre) el judici als dirigents de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, actualment a la presó per una altra causa, Joseba Álvarez i Joseba Permach. La fiscalia els acusa d’haver exalçat el terrorisme amb l'acte i els parlaments que es van fer al velòdrom d'Anoeta (Sant Sebastià) l'any 2004. Però l'esquerra abertzale hi veu un simple judici polític ‘sense cap ni peus', en paraules del portaveu, Txelui Moreno." (diari Vilaweb)

Sospite que els grans mitjans de comunicació hauran donat un tractament digne de la seua "professionalitat", "objectivitat" i "pluralitat". Per això, us passe el link de la notícia del Vilaweb (que per cert, no és cap portaveu d'ETA!), on vosaltres mateixos podeu escoltar el mitin d'Anoeta, fet pel qual són jutjats els dirigents independentistes.

Som afortunats de viure en aquestos temps de canvis; cal, però, que no ens limitem a pregonar i a llançar idees als quatre vents: l’únic que mou les situacions és la pràctica social col·lectiva...


http://www.vilaweb.cat/noticia/3809195/comenca-judici-otegi-acusat-dhaver-enaltit-terrorisme-lacte-danoeta.html

En Forcat

1 comentari:

  1. Creo que tocas terrenos muy pantanosos que se te quedan un poco grandes.

    Un saludo

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.