dilluns, 30 d’agost del 2010

Preguntes inocents

Hem cregut convenient ficar aquest comentari com una entrada pel seu contingut:

"Ahir per la nit en va dir el meu fill (13 anys), pare hui es l'ùltima nit de bous, m'acompanyes?, val. i allà que ens anem els dos. A mi no es una cosa que m'antretinga massa però... La nit va començar en un bou embolat, la gent com sempre, uns exitats altres expectans i altres com jo allí estavem. En un moment de la nit en diu el meu fill, pare estan resant, que dius?, si pare estan resant. en fije be i els resos venien d'els altaveus de l'ajuntament, estavem resant el rosarí, si poble de vallada, el bou per carrer i escoltant el rosarí per els altaveus de l'ajuntament. en va pujar una acalorada que encara no me'l ha llevat. Santa maria madre de dios ruega por nosotros....pero per favor, que vergonya, aço que es?. hi ha que dir-ho tot no estava massa fort, pero lo mes en va indignar va esser que la gent que ho escoltava (xiringuitos de davant de l'ajuntament i tambe els de enfront) ningu deia res, es rien sense mes. Despres d'un bon rato un del xicons que estaben on es fiquen els festers va allargar la má fins el balcó on estava l'aparatet i va llevar eixa música ambiental. el primer comentari que li vaig fer al meu fill: xiquet aço no pasaba ni en franco, ixe qui es? un criminal que "estos" an fet bo. Anem a casa que ja em vist prou. Al arrivar a casa la meua dona estaba dormint, la vaig despertar per contarli-ho, estava indignat. la seua resposta va esser: tu que saps? ara demà el diran que ha agut un error i ja esta, asi mai pasa res. Pero jo ara pense, i perque no s'anganyen i fiquen a Antonio Machin, lola flores o per eixemple la internacional o la muixeranga, no se, o la cinteta de les nadalenques que tant ens donen per nadal. Sempre tornem al mateix lloc, la sol.lucio en les urnes. hui de mati li ho comentaba a un vei i en deia nosaltres ens partirem la cara perque el qui vullga anar al rosari o a les provesons que vaja i el que no pues que no vaja. pero ells es partiran al cara per a que fem el que ells vullgen que fem, eixa es la diferencia. Este poble es un cortijo per a ells i fan lo que es dona la gana, ja es hora que el poble de vallada madure i es done comter que actes com este ens deixa sense llibertat de elegir. en un anterior escrit deia que ni soc ni en senc d'aci en actes d'estos en reafirme.una salutació d'un estranger en vallada."

11 comentaris:

  1. Per a la teua informació els altaveus de l'ajuntament per la nit no s'escolten per no molestar al veinat.
    L'unica cosa que s'escoltava era un equip de música instal.lat per els festers o siga una mini cadena, i com feren per la vesprada varen sintonitzar diverses emisores, i posiblement ho feren en Radio María que en diverses hores del día i la nit resen el rosari, per qui el vullga escoltar.
    Pregunta-ho als festers i voras.

    ResponElimina
  2. Per a la teua informació els altaveus de l'ajuntament per la nit no s'escolten per no molestar al veïnat. L'unic que s'escoltava a la Plaça era un equip de música (mini - cadena)que instalaren els festers al balcó de l'ajuntament on tenen el cadafal. I tal i com feren per la vesprada estigueren sintonitzant diverses emisores de rádio, i segurament ho feren en Radio María on a diverses hores del día i la nit es resa el Rosari per qui el vullga escoltar.
    Pregunta-ho als festers i vorás.

    ResponElimina
  3. Val. queda clar entonces, no van ser els altaveus sino els festeros i la seua minicadena en ganes de riures un rato.

    ResponElimina
  4. He vist que et queda clar el comentari del escrit que havies fet. Per atra banda no crec que el fet que en una determinada emisora resen el Rosari, siga una qüestió per a riure. Ahí es demostra el talant respectuos de qui utilitza les coses religioses per a fer sorna, siga de la Religió que siga. Segurament esta o estes persones tambe serán católiques, hauran sigut batejats, pres la comunió i confirmats, pero no tenen en compte que en estes actituts estan riguent-se d'ells mateix. Segurament ningú es aurá obligat a prendre esta alternativa, sobre tot en la confirmació, els atres sacraments venen donats per el que creuen els pares que deuen inculcar als seus fills. No obstant eixe pot ser siga un dels mals del catolicisme, que els que s'anomenen creients fem les coses per costum o per quedar bé, o per que queda bonic. i no realment per la creencia.

    ResponElimina
  5. Ahí està l'error... que ens convertixen en catòlics sense el nostre consentiment u opinió des de què naixquem... després amb els caramelets de la comunió fan la resta...
    Tot això deuria d'estar prohibit.
    Quin dret te un pare a "inscriure" a un fill/a dins d'una "secta" sense el seu consentiment? No més perque a ell li dona la gana? Al meu parar tot açò és un atentat contra la llibertat humana d'elecció i d'expresió...
    Jo, per sort, a la confirmació, ja pensava per mi mateix...
    Ah, i sí, eixe és, com tu dius, "un dels mals del catolicisme", un de tants... la prepotència amb la que fa us de la por per a captar adeptes. Del catolicisme i de les religions en general.
    Si esteu interessats en la apostasia, feu click ací: http://www.apostasia.es/

    ResponElimina
  6. Veig que no has acabat d'entendre el comentari Kike. L'error no es que el convertixquen en católic sense el teu consentiment, perque aixó te remei, i tu mateix el contestes quant dius que a la confirmació ja pesaves per tú mateix i decidires l'opció que mes t'interesava. L'error pot ser siga lo que comente a l'ultima pert del text.
    En lo referent a l'inscripcció dins d'una "secta" crec que desconeixes el que significa i suposa una secta, ja que aquell que entra en una d'elles no pot eixir de cap manera i lliurement. I en el catolicisme entre i ixes quant vols i ningú et demana cap explicació. O ¿es que quant tu decidires a la confirmació, no continuar, algú va anar a ta casa a demanarte explicacións, o a obligar-te a que et confirmares? Veritat que no, pues ahí tens la diferéncia, i estic segur que si algún dia decidires tornar al catolicisme tampoc ningú et preguntaría perque ho deixares o perque tornes. La diferencia es la LLIBERTAT DE DECIDIR.
    Recorda a Sant Pau (Saulo de Tarso) que fou perseguidor ferm de Cristians i després mira lo que ha representat per al catolicisme.
    SORT. KIKE.

    ResponElimina
  7. Dius que és fàcil això de la apostasia?
    Informat be i veuràs que és un dels tràmits més difícils que hi existeixen avuí en dia. Al menys al nostre Estat.
    Ací tens un article en el què parlen del assumpte: http://www.publico.es/espana/56869/apostasia/camino

    Dubte que un xiquet batejat o comunionero dispose d'eixa LLIBERTAT de DECIDIR de la que ens parles... i d'això precisament és del que s'aprofita l'esglèsia.

    Sort. A N O N I M

    ResponElimina
  8. Un dia yo pregunté ¿abuelo dónde está dios?.Mi abuelo se puso triste y nada me respondió.Mi abuelo murió en los campos sin rezos ni confesión,y lo enterrarón los indios flautas de caña y tambor.Al tiempo yo pregunté ¿padre que sabes de dios?.Mi padre se puso serio y nada me contestó.Mi padre murió en la mina sin doctor ni protección,color de sangre minera tiene el oro del patrón.Mi hermano vive en los montes y no conoce una flor,sudor,malaria y serpientes es la vida del leñador,y que nadie le pregunte si sabe dónde está dios,por su casa no ha pasado tan importante señor.Yo canto por los caminos y cuando estoy en prisión,oigo las voces del pueblo que canta mejor que yo.Hay un asunto en la tierra más importante que dios y es que nadie escupa sangre para que otro viva mejor.Que dios vela por los pobres ¿tal vez sí o tal vez no?,pero es seguro que almuerza en la mesa del patrón.

    Creo que es una elegante y sutil manera de decir lo que todos sabemos pero lo callamos,dios como institución es un invento al servicio de los poderosos,para mantener su estatus quo.Cuando nos liberemos de esta idea temblarán los que dominan a sus semejantes utilizando esa patraña.

    ResponElimina
  9. no es amor!!!! lo q tu sientes, se llama obsesion!!! jaajajaj

    ResponElimina
  10. Recapacitem:
    http://www.youtube.com/watch?v=xw6yQRzcDAM

    ResponElimina
  11. Kike: Mai he dit que un xiquet (batejat o comunioner) tinga capacitat suficient per decidir, mes be al contrari. En este edats per norma, decidixen els pares en funció de la seua educació, creencies, cultura, tradicións, costums etc., sempre a sigut, es i crec que será aixina, perque nosatres també hem sigut xiquets i han decidit per nosatres i ara som o serem pares i decidirem per els nostres fills, fins que ells tinguen la madurea i capacitat suficient per decidir el que mes es afavorix, els agrada o els interesa.
    En cuant a la costositat de fer apostasia, crec no resulta ni mes dificil ni mes complicat que donar-se de baixa de cualsevol atra institució, sindicat, compañía de telecomunicacions o similars, que cedixen les nostres dades personals en la excusa que ho fan per a empreses filials o col.laboradores sence cap autorització teua, i que t'unflen a publicitat, cridades, misatges a hores intempestives. I que en algunes de elles cuant vas a donar-te de baixa, o el demanen infinitat d'explicacions o justificacions, el desvien a atres departaments tinguent que soportar les agonioses i cansines musiquetes enllaunades, hasta que topes en algú que mig el presta la atenció i desacarregues en ell tota clase d'mproperis i adjectius malsonants, que no te mes remei que o penjarte i començar de nou, o fer-te cas o remetre a la persona adecuada per fer el tramit. Dona la sensació que ningú vol perdre el mos que suposa el tindre mes adeptes, clients o com vullgues dir-li.
    Si per fer apostasia com diu la teua referencia sols hi ha que omplir dos documents (parroquia i arquebisbat) i a lo mes greu recorrer davant l'Agencia de Proteccio de Dades Personals, son com a molt tres pasos els que donar, tampoc ho veig tant complicat.
    Gracies i Sort KIKE.

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.