dimarts, 11 de juny del 2013

Fixeu-vos en aquest blog




Fixeu-vos en aquest blog on pot escriure qui ho desitge per expressar el que vullga. És un magnífic tauler d'anuncis: cursos, restaurants, actuacions, festa, etc. però no hi ha res que indique el que de veritat està passant la gent d’un poble amb un deute que no pot pagar i uns gestors municipals incompetents. O potser sí, i Vallada és un poble amb un alcalde que compleix el que promet, amb activitat econòmica que ocupa als ciutadans en edat de treballar; amb pares que tenen la tranquil·litat de tindre una educació de qualitat per als seus fills; amb joves que estudien el que desitgen independentment del poder adquisitiu dels pares i tenen un futur esperançador; i gent major que gaudeix de tranquil·litat per la seguretat de les pensions que han pagat durant tota la seua vida, perquè la sanitat pública és cada vegada millor i, quan siguen dependents i no puguen valdre's, les autoritats no els deixaran a la seua sort. 

Açò no és, desgraciadament, el que es percep en l'ambient general del poble. Inactivitat, tristesa i, el que és pitjor, conformisme i passivitat es mastega al carrer, al bar, a les cases. El conformisme i la passivitat ciutadana és el que busquen els enemics de la democràcia perquè permet l'arbitrarietat, la corrupció, la iniquitat i la injustícia.

Fa dos anys que un mentider, indigne del càrrec que ocupa, va rebre l'alcaldia del poble gràcies a un pacte, signat davant notari, pel qual es comprometia a deixar el govern del municipi a la representant del PSOE als dos anys. A partir d'avui hauríem de tindre l'alcaldessa que es va pactar però aquest ser vil va tardar pocs mesos en llevar-se la careta d'home just i de paraula, i va mostrar-se com en realitat era: un bròfec dèspota que va tirar al fem la seua paraula empenyorada, trencant l'acord amb els regidors que exigien transparència i democràcia davant l'autoritarisme i arbitrarietat del bròfec.

Aquest procés ha sigut possible gràcies al recolzament dels regidors del PP que, empassant-se els insults i baixeses que el bròfec els havia proferit, han trobat la manera de continuar amb les mamandúrries de l'equip de govern per a desgràcia dels valladins. Si en legislatures anteriors ja havien enfonsat el poble amb un deute inassumible, en aquest últims mesos han continuat cavant cap avall fent el forat més gran amb incompetències i accions dolentes que ja estem pagant tots. 

Mentre els esforços per fiscalitzar als governants i informar als ciutadans, per part de l'oposició, no troba el suport ni l'alè necessari per continuar treballant. La passivitat ciutadana facilita el mal govern i debilita la democràcia perquè desmoralitza a qui ha de controlar al poder. La democràcia perd la seua eficàcia si els dipositaris del poder real, els ciutadans, s'inhibeixen. Així els poders fàctics del poble poden fer el que els vinga en gana sense que ningú alce la veu. Fixeu-vos, sinó, en aquest blog on pot escriure qui ho desitge per expressar el que vullga. 

Iron Maiden

3 comentaris:

  1. Porte uns dies fent-me les mateixes reflexions que has expressat tan bé, Iron Maiden.
    Vaig llegir a bloc l'escrit del grup municipal socialista oferint-se per a fer una reunió i explicar con està el tema del Vallpark i pensava que tindria una bona acollida perquè son molts els dubtes que tinguem, moltes les coses que no estan clares i no sabem en que acabarà tot açò i quines propostes al respecte tenen els nostres representants polítics.
    Uns dies després recordava que per ara, si Perales no hagués trencat el seu compromís, tocaria canviar l'alcaldia i María José seria L'alcaldessa de Vallada. Ningú no ens férem memòria públicament.
    Ens està vencent l'impotència? perdem l'esperança? hem baixat el cap definitivament?
    I mentres hi ha qui està còmodament instal·lat i l'afavoreix el descrèdit generalitzat de la política i de la col·lectivitat

    ResponElimina
  2. Molt ben dit, Iron, fa l'efecte que ningú té ganes de menejar la "merda", en perdó.

    Hauríem de tindre una alcaldessa compromesa i raonable i tenim un deute que no s'arregla amb estes "polítiques" de "mangarrufes i a callar". De totes formes, felicitem MªJosé i els que l'acompanyen, fan tot el que es pot i no és fàcil.

    Que no parlem no vol dir que no estem ací, és que a voltes, mira,Iron, no donen ganes de parlar amb gent que no raona ni raonarà en la vida. Diuen que el qui calla otorga, però no sempre, alguns que callem, és per no perdre el temps amb aprofitosos, ja cauran pel seu propi vici d'avarícia, la justícia va fent camí, poc a poc, tot sura, ja vorem al final qui tenia raó.

    ResponElimina
  3. Molt Iron !.

    Este poble és un poble de bous i processons. No importa ni pactes,ni governants sols importa els campionats de truc als bars.
    Si la gent tinguera un poc més de dignitat al senyor alcalde "que tenia un pacte en el PSOE" ja li agueren dit dos i dos quant fan a fi de reivindicar la trencada unilateral del pacte.
    I hui per hui tindriem una alcaldessa compromesa en el poble i per la gent del poble endavant Mª Jose .

    Salutacions

    ResponElimina

EL TEU COMENTARI NO ES PUBLICARÀ SI:
- No poses cap nom o pseudònim.
- És ofensiu i gens respectuós. Apren a raonar.
- Ho escriviu tot en majúscules.
- Es desvia de la temàtica tractada. Escriu un correu a valladacity@gmail.com o fes-te col·laborador si vols escriure sobre una temàtica nova al nostre bloc.

Gràcies per opinar.